به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، همزمان با شهادت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها)به روایت(عاش بعد ابیها اربعین صباحا)(1) و وفات حضرت فاطمه معصومه (صلوات الله علیها) مراسم بزرگداشت سالگرد رحلت حضرت علامه حاج شیخ مصطفی صدوقی مازندرانی از سوی بیت شریف آن مرحوم از 20دی ماه بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء در مقبره علامه(رحمت الله علیه) در امامزاده یحیی(علیه السلام) ساری آغاز و به مدت پنج شب در حال برگزاری است.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالرضا چینی ساز جویباری استادحوزه و دانشگاه سخنران مراسم بزرگداشت حضرت علامه مصطفی صدوقی مازندارانی (اعلی الله مقامه) فرزند آیت الله العظمی حاج شیخ مرتضی صدوقی آهنگرکلائی (رحمت الله علیه( است.
زندگی نامه حضرت علامه مصطفی صدوقی مازندارانی(رحمت الله علیه):
روز پنجشنبه از ششمین روز ماه جمادی الثانیه در سال یکهزار و سیصد و بیست و دو هجری قمری، آیت الله العظمی حاج شیخ مرتضی صدوقی آهنگرکلائی برای تولد فرزند به حرم حضرت علی بن ابیطالب (علیه السلام) در نجف می رود و با تفألی که می زند نام او را مصطفی برمی گزیند تا انتخاب شدهای برای پاسداری و آبیاری نهال شریعت علوی گردد.
پدر از دیار مازندران و مادر ایشان ساروی اهل نجف اشرف است.
بعد از ٢ سال از ولادت به ایران سفر میکند. شروع تحصیلات علمی او از ساری از مدرسه سلیمان خان بوده که در این دوران در خدمت پدر و دیگر اساتید بوده است. با بال و پرگرفتن دانشش، تصمیم میگیرد که به مشهد مقدس برود و در آنجا نیز مشغول تحصیل گردد.
در این برهه، ادبیات را نزد «ادیب اوّل» و فقه و اصول را نزد «آیت الله العظمی حاج شیخ کاظم دامغانی» میآموزد. و دستوراتِ «میرزا مهدی اصفهانی» سرلوحهی زندگی خویش قرار میدهد.
در سن نوزده سالگی برای تکمیل دانش و برکت گیری با استعازه از پدر به نجف اشرف میرود. این بار طلبهی جوان در پیشگاه «حضرت آیت الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی» تتلمذ میکند.
همدرسان او در این زمان «آیت الله سعادت» و «آیت الله امامی» و «آیت الله شریعتی» که همگی ساروی هستند، بودند.
سطوح عالی را نیز در محضر «آیت الله العظمی حاج شیخ میرزا باقر زنجانی» میگذراند. در این راه از وجود حضرات آیات اعلام «نائینی»، «عراقی»، «کمپانی»، «آملی»، «قاضی» استفاده مینماید و آن طلبه جوان پخته گشته و به مقام رفیع فقاهت با درجه ی اجتهاد می رسد. بخاطر مطالعه زیاد و فراوان درد چشم میگیرد و مجبور می شود که به ایران سفر کند.
در ساری تحت معانیه و معالجه قرار می گیرد اما بخاطر نبود امکانات و کمی اطلاعات اطباء بهبود چندانی نمییابد و با جبری همیشگی مبنی بر اقامت در ایران روبرو می گردد.
فصل دوم زندگی ایشان با تبلیغ شروع می شود. مبلغ سی و دو ساله، ساری را برای امامت انتخاب می نماید.
پس از مدتی ازدواج می نماید و صاحب ٢ پسر و٤ دختر می شود. فعالیت های او علاوه بر حوزهی دین در سیاست نیز بوده است.
حضرت علامه حوزه علمیه ساری را راه اندازی می نماید. ابتدا درمدرسه رضاخان و سپس در مدرسه امامیه ساری مشغول فعالیت علمی و آموزش می شود که بیش از یکصد شاگرد تربیت میکند که آیات عظام و حجج اسلام «صدرزاده»، «ایازی»، «زمانی»، «نظری»، پیشنمازی»، «نوبخت»، «معلمی» ، تنها اندکی از اینانند .
به احیای قبر مرحوم طبرسی پرداخته و با بهائیت در مازندران بشدت مبارزه میکند. علاوه بر آموزش علوم دینی به آقایان، بانوانی را نیز تربیت علمی و دینی می کند.
حضرت علامه مصطفی صدوقی مازندارانی در سن ٨٠ سالگی در چهاردهمین روز ماه ربیع الثانی دارفانی را وداع گفتند.
پی نوشت:
۱. شهادت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها)به روایت(عاش بعد ابیها اربعین صباحا)۴۰ روز بعد از وفات رسول خدا(صلی الله علیه و آله)، این گفته را مرحوم مجلسی در «بحارالانوار» جلد ۴۳ صفحه ۲۱۲ حدیث ۴۱ از کتاب «عیون المعجزات» نقل کرده است.
نظر شما