نیمه نخست سال ۹۶؛ تکمیل منطقه ویژه اقتصادی بانه

خبرگزاری شبستان:از مناطق اقتصادی ایران می توان به منطقه ویژه اقتصادی بانه اشاره کرد که قرار است زیرساخت های آن تا تا ۶ ماه آینده تکمیل شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بنا به تعاریف بین المللی، منطقه آزاد محدوده حراست شده بندری و غیر بندری است که از شمول برخی از مقررات جاری کشور متبوع خارج بوده و با بهره­گیری از مزایایی نظیر معافیتهای مالیاتی، بخشودگی سود و عوارض گمرکی، عدم وجود تشریفات زاید ارزی، اداری و مقررات دست و پاگیر و همچنین سهولت و تسریع در فرآیندهای صادرات و واردات با جذب سرمایه گذاری خارجی و انتقال فناوری به توسعه سرزمین اصلی کمک می کند.

 

در تعریف سازمان ملل متحد (یونیدو) از مناطق آزاد به عنوان «محرکه» در جهت تشویق صادرات صنعتی تلقی می گردد. همچنین در برداشت جدید از مناطق آزاد – که به منطقه آزاد پردازش صادرات معروف است – به ناحیه صنعتی ویژه ای در خارج از مرز گمرکی، که تولیداتش جهت گیری صادراتی دارند، گفته می شود. فلسفه این اصطلاح را می توان در تغییر استراتژی واردات به استراتژی توسعه صادرات دانست.

 

همچنین مناطق ویژه تجاری صنعتی را می توان به صورت زیر تعریف کرد: «به محدوده جغرافیایی مشخص که قوانین گمرکی محدوده گمرکی کشور در آن اجرا نمی شود و به منظور تسهیل در امر واردات و صادرات کالا و حمایت از صنعت داخلی کشور و همچنین جذب فناوری های نوین در امر تولید و توسعه منطقه ای در مبادی گمرکات و نقاط مرزی کشور ایجاد می شود را مناطق ویژه تجاری – صنعتی می نامند.»

 

بنابراین گزارش، منطقه آزاد تجاری-صنعتی ارس (شهرستان جلفا)، منطقه ویژه اقتصادی سهلان (شهرستان تبریز)، منطقه آزاد تجاری-صنعتی ماکو (شهرستان ماکو و چالدران)، منطقه ویژه اقتصادی تجاری سلماس (شهرستان سلماس)، منطقه ویژه اقتصادی پیام (شهرستان کرج)، منطقه ویژه اقتصادی بوشهر (شهرستان بوشهر)، منطقه ویژه اقتصادی عسلویه (شهرستان کنگان)، منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (شهرستان تهران)، منطقه آزاد تجاری-صنعتی اروند (شهرستان آبادان)، منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (شهرستان بندر امام خمینی (ره))، منطقه آزاد تجاری-صنعتی چابهار (شهرستان چابهار) از جمله مناطق ویژه اقتصادی ایران است.

 

این گزارش می افزاید: از دیگر مناطق اقتصادی ایران می توان به منطقه ویژه اقتصادی بانه اشاره کرد که قرار است زیرساخت های آن تا تا 6 ماه آینده تکمیل شود. ایرنا در این زمینه به نقل از علی یزدانی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشته است: "در 6 ماه آینده تحولی جدی در این منطقه حاصل می شود و زیرساخت های منطقه ویژه اقتصادی بانه تکمیل می شود. وسعت منطقه ویژه اقتصادی بانه 85 هکتار است و امیدواریم در 6 ماه آینده با تکمیل زیرساخت های مورد نیاز، جهشی در راستای استقرار واحدهای صنعتی شکل بگیرد. با ایجاد منطقه ویژه اقتصادی زمینه اشتغال برای همه اهالی منطقه فراهم می شود و مردم می توانند از آن سود ببرند."

 

یادآور می شود: شهر مرزی بانه در 242 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

کد خبر 600714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha