به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز، به نقل از روابط عمومی استانداری البرز، سیدحمیدطهائی در پی ارتحال آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی یار دیرین امام راحل (ره) و همسنگر رهبر انقلاب اسلامی با حضور در برنامه تلویزیونی به تبیین ابعاد شخصیتی این بزرگ مرد سیاسی کشور پرداخت.
طهائی ضمن تسلیت درگذشت آیت الله هاشمی به حضور مقام معظم رهبری مدظله العالی، ملت بزرگوار ایران ،بویژه مردم شریف استان البرز، و خانواده محترم ایشان؛ وی را یکی از ارکان تأثیرگذار در نظام جمهوری اسلامی دانسته و اظهار داشت: مرد بزرگی که از زمان آغاز حرکت های انقلابی امام راحل (ره) همراه ایشان بودند و در تمامی صحنه های مبارزاتی حضوری چشمگیر و اثر گذار داشتند و تا تحقق پیروزی انقلاب اسلامی معمار کبیر انقلاب را همراهی کردند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی بعد از امام راحل (ره) نیز در کنار مقام معظم رهبری با گام های استوار و نگاه تیز بین و آینده نگر ثابت قدم بودند شخصیتی که نه فقط در داخل کشور بلکه دیگرانی که خارج از کشور هستند به سیاستمداری و ذکاوت ایشان بارها و بارها اقرار کردند.
استاندار البرز با بیان اینکه زبان از توصیف ابعاد شخصیتی این بزرگ مردی که در انقلاب اسلامی نقش آفرین بود قاصراست، افزود: ایشان در کنار حضرت امام و سایر بزرگانی که انقلاب اسلامی را حمایت و راهبری کردند تا اینکه در سال 57 انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید به هر حال بنده به عنوان خدمتگزاری کوچکی که سال ها در مسئولیتی مشابه این مسئولیت در استان البرز بودم با آیت الله هاشمی رفسنجانی ارتباط داشتیم.
وی اضافه کرد: این ارتباط چه در زمانی که قبل از انقلاب به شهر ما برای سخنرانی آمدند و بعد به دلیل تعقیب ساواک از شهر فراری داده شدند که با جزوه ها و سخنرانی های روشنگرانه ایشان به عنوان دانش آموز و دانشجو بودیم و حضور ایشان تا پیروزی انقلاب اسلامی که با تأسیس شورای انقلاب، مجلس قانونگذاری و خبرگان و مجلس شورای اسلامی و در تمامی دوره ها تأثیرگذار بودند و همواره بعنوان مشاوری امین بودند.
وی افزود: نقش ایشان در گزینش اعضای شورای انقلاب و افرادی همچون؛ آیت الله موسوی اردبیلی، آیت الله مشکینی، آیت الله منتظری و... که در کنار امام راحل بودند همچنین اداره کردن ایشان در مجلس اول که به عنوان یک جلسه علمایی که کار ساده ای در ابتدای انقلاب نبود، فراموش نمی کنم چراکه در کنارمدیریت تصمیم گیری می کردند و برای بسیاری از مسائل کشور تحلیل و در نهایت برای آینده برنامه ریزی می شد.
نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست مجلس شورای اسلامی نیز نه فقط رییس مجلس بودند، خاطرنشان کرد: در شرایط جنگ تحمیلی بودیم و ملت بزرگ سلحشورمان در دفاع مقدس جانانه حضور پیدا کرد، ایشان از افراد امین امام بودند که مدتی جانشین ستاد فرماندهی کل قوا مدیریت جبهه و جنگ را به عهده داشته و مجلس را نیز اداره کرده همچنین اتاق فرماندهی جنگ را نیز اداره می کردند.
طهائی با بیان اینکه از آیت الله رفسنجانی بعنوان سردار سازندگی یاد می شد، افزود: پس از دفاع مقدس کشور و به خصوص منطقه غرب کشور دچار آسیب شده بود ایشان به عنوان رییس جمهور و به عنوان سردار سازندگی لقب گرفتند که تمام امکانات کشور را برای عمران و بازسازی منطقه آسیب دیده بعد از جنگ بسیج کردند و در آن دوران نه تنها به عمران و آبادانی غرب کشور و مناطق آسیب دیده دفاع مقدس بودند بلکه در جای جای کشور به عنوان نقش آفرین و مدیر سازندگی در استان های مختلف نیز به فکر سازندگی بودند.
وی ادامه داد: ایشان در جلسات هیات دولت و در سفرهای استانی و دیدگاه بلندی که در اداره امور مملکت داشتند به گونه ای رفتار می کردند که عمق دید و نگاه به دیگران می دادند و به فکر نسل های بعد نیز بودند و تنها شرایط کنونی را نمی دیدند.
استاندار البرز با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص شخصیت آیت الله رفسنجانی به عنوان دوست، یار و همراه که 59 سال با هم بسیاری از ایام مبارزه و مسئولیت های مختلف را پشت سر گذاشتند گفت: این حکایت از نقش برجسته این عالم سیاسی داشت.
طهائی با اشاره به مشی فکری و سجایای اخلاقی رییس مجلس تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی از افراط و تفریط در دیدگاه های سیاسی مبرا بودند و تلاش می کردند مانند یک پدر برای جامعه و کشور باشند گاهی در حق ایشان مطالبی گفته می شد که متاثر می شدم چراکه شناختی خوبی از ایشان داشتم ایشان در برخورد مسائل به نفع نظام و انقلاب وجامعه کنار می رفتند و از حق خود می گذشته و همانند سنگ زیرین آسیاب بودند.
استاندار البرز تفسیرراهنما نوشته شده توسط آیت الله رفسنجانی را از آثار ماندگار مکتوب وی عنوان کرد و گفت: این تفسیر با بیش از 60 هزار موضوع، یکی از تفاسیر بدیعی است که دوران طاغوت در زندان نگاشته اند، به جهت اینکه دسترسی به کتابخانه و امکانات مطالعاتی وجود نداشت، ایشان کتاب تفسیر را با دشواری های فراوان نوشتند. بنده بعد از انقلاب که مسئولیت در قم را داشتم که توسط دفتر تبلیغات اسلامی و با مشارکت حوزه و جمعی از طلاب، ویرایش مجدد کتاب تفسیر ایشان را ویرایش و نگارش مجدد کردند.
وی افزود: آیت الله رفسنجانی اهل قلم بود و یکی از ارزشمند ترین آثاری که بعد از انقلاب برجای گذاشتند، یادداشت های روزانه مربوط به خودشان بود به گونه ای که می توان اذعان داشت تاریخ زنده انقلاب است.
طهائی بیان کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی از مربیان انقلابی و از شاگردان حضرت امام بودند که پیام های امام را منتشر می کردند، نظرات و دیدگاه های فراوانی در حوزه های مختلف داشتند، درسی که باید از ایشان گرفت این است که بایستیم، دوش خود را زیربار مسئولیت قرار دهیم تا جایی که نیاز جامعه باشد حتی اگر استخوان های ما خرد شود و این مسئولیت بسیار سنگینی است.
وی با اشاره به نقش ویژه آیت الله هاشمی رفسنجانی در جهان خاطر نشان کرد: ایشان به عنوان یک شخصیت معتدل، خردگرا و سیاستمدار بودند چراکه در دوران ریاست جمهوری در مجامع بین المللی و اظهار نظر و قضاوتی که چه دوستان و چه دشمنان انقلاب نسبت به شخصیت ایشان داشتند و حتی جایی که شبیه آن جمله ای که حضرت امام فرمودند تا نهضت زنده است هاشمی هم زنده است گفته بودند که یکی از ارکان سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران آیت الله هاشمی رفسنجانی است و این مطلب در یکی از جلسات تصمیم گیری در اروپا در مورد جمهوری اسلامی بوده مطرح کرده بودند.
استاندار البرز گفت: در خاورمیانه تدبیر ایشان به گونه ای بود که روابط مان را با کشورهای همسایه روز به روز عمیق تر و گسترده تر کرده بودند و در دوران ریاست جمهوری ایشان ارتباط ما با دنیا بهبود بخشیده شد. علی رغم اینکه دوران دفاع مقدس را نیز داشتیم و ایشان در ارتباط با پایان دفاع مقدس، بیانیه حضرت امام (ره) و پذیرش قطعنامه به نوعی سپر بلا بودند و در این رابطه بعد از حضرت امام بسیاری از مسئولیت ها را پذیرفتند.
وی افزود: در دوران سازندگی توسعه روابط اقتصادی با دنیای خارج، روز افزون بود بطوری که بعد از دفاع مقدس مشکلاتی را داشته و دشمنی آمریکا نیز ادامه داشت و علی رغم اینکه آمریکا تلاش می کرد اروپا را نیز همراه خود کند با درایت ایشان چنین اتفاقی رخ نداد و پس از رحلت امام راحل نیز این سیره را در دوران مقام معظم رهبری ادامه دادند.
طهائی گفت: اکنون پس از فوت ایشان بر اساس اظهار نظرهایی که دیده می شود جامعه جهانی و رسانه ها در مورد شخصیت ایشان تعابیر بلندی را دارند.
وی افزود: آیت الله هاشمی رفسنجانی یکی از مربیان انقلاب بودند که نظرات و دیدگاه های فراوانی در حوزه های مختلفی به صورت مکتوب و گفتاری داشتند که بر اساس یکی از جملات ایشان مبنی بر اینکه همه رفتنی هستند ما باید ایستادگی کنیم تا جایی که نیاز است حتی اگر استخوان های ما خورد شود که با شناخت مسائل و مشکلات جامعه و گرفتاری های مردم اقدام کنیم.
وی با روایتی از آیت الله رفسنجانی از دوران کودکی ایشان و سختی هایی که دوران کودکی خود درنقاط محروم کویری تجربه کرده بودند،خاطرنشان کرد: نگاه به توسعه مناطق محروم را همواره مد نظر داشتند، چرا که خود از برخاسته از کویر بودند؛ یادم نمی رود دورانی که در سمنان مسئولیت داشتم برای افتتاح راه بین سمنان - اصفهان آمده بودند از سختی های دورانی می گفتند که مجبوربودند درشوره زارهای کویرطی کنند و پاهای زخم شده خاک کویر که امروز به باغ هایی پرثمرتبدیل شده است ما را به این مهم وامی دارد که به تمامی نقاط توجه داشته باشیم.
طهائی بیان کرد: آیت الله هاشمی دوستدار مردم، خادم نظام بود و تمام زندگی خود را فدای اسلام و انقلاب کرده بود و یک بار از ترور به همت همسرشان نجات پیدا کردند، ما می توانستیم از شخصیت ایشان بیشتر استفاده کنیم و جا داشت که بهره برداری از وجود چنین بزرگوارانی که یک دنیا تجربه، علم، دانش، استعداد و تیزهوشی، گذشت و ایثار بودند و فدایی حضرت امام و در پس از آن یار و همراه مقام معظم رهبری بودند و خیلی ها سعی کردند بین ایشان و رهبری فاصله ایجاد کرده و ایشان را از جاده و مسیر انقلاب دور کنند ولی آیت الله رفسنجانی پدری بود که بقیه را به عنوان فرزندان خود می دید و با نگاه مهربانی و رافت نگاه می کرد بسیاری از جاها حق ایشان ضایع شد ولی به روی خود نمی آوردند.
برنامه تلویزیونی"قرارشبانه" به تهیه کنندگی علی اصغر نائیجی و کارگردانی سید حسین موسوی نژاد با رویکردی اجتماعی، ساعت 20:45 از شبکه استانی البرز پخش می شود که شامگاه جاری با حضور استاندار البرز و با محوریت تبیین ابعاد شخصیتی آیت الله هاشمی رفسنجانی روی آنتن رفت.
نظر شما