به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله اکبر هاشمیرفسنجانی در شام 19 دی ماه سال جاری و در سن 82 سالگی به علت عارضه قلبی، دعوت حق را لبیک گفت.
آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی در تاریخ سوم شهریور سال ١٣١٣ در روستای بهرمان شهرستان رفسنجان متولد شد و یکی از ۹ فرزند میرزاعلی هاشمیبهرمانی و ماهبیبی صفریان بود. وی در سن 14 سالگی برای تحصیل علوم دینی به قم مسافرت کرد و از استادان و علمایی چون آیات عظام سیدحسین طباطبایی بروجردی، امام خمینی(ره)، سیدمحمد محقق داماد، محمدرضا گلپایگانی، سیدمحمد کاظم شریعتمداری، عبدالکریم حائری یزدی، شهابالدین نجفی مرعشی، محمدحسین طباطبائی و حسینعلی منتظری بهره برد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی فعالیت سیاسی خود را از سال 1340 آغاز کرد و در دوران پیش از انقلاب اسلامی و در طول نهضت امام خمینی (ره) همواره در صحنه حضور داشت. وی پس از انقلاب اسلامی هم یکی از فعالان نظام جمهوری اسلامی محسوب میشد.
عضو شورای انقلاب اسلامی، معاون و سرپرست وزارت کشور، ریاست مجلس شورای اسلامی، یکی از ائمه جمعه موقت تهران (تا سی سال بعد)، نماینده امام خمینی(ره) در شورای عالی دفاع و جانشین فرمانده کل قوا از جمله مسئولیتهای این مجاهد نستوه بود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی از سال ۱۳۶۸ به عنوان رئیس جمهور کشور انتخاب شد و دو دوره رئیس جمهور بود و سپس به مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت.
حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا یوسفی، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه مفید قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، به نقش آیتالله هاشمی رفسنجانی در دوران پیش و پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ایشان یکی از ارکان انقلاب اسلامی و مبارزین بزرگ قبل از انقلاب بودند که فعالیتهای زیادی علیه رژیم گذشته انجام دادند و تبعیدها و زندانهای زیادی را قبل از انقلاب اسلامی متحمل شدند.
عضو هیئت علمی دانشگاه مفید قم اظهار داشت: امام خمینی (ره) نسبت به ایشان بسیار بامحبت بودند و نظر و دیدگاه خاصی نسبت به ایشان داشتند، به همین مسئولیتهای مختلفی پس از انقلاب به عهده داشتند.
وی یادآور شد: آیتالله هاشمی رفسنجانی بعد از شهادت شهید بهشتی (ره)، مسئولیتهای سنگینی را در دهه اول انقلاب اسلامی به عهده داشتند و بعد از این که امام خمینی (ره) به ملکوت اعلی پیوستند، نقش مهمی در خبرگان رهبری ایفا کردند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی تمام همّ خود را برای آبادانی کشور گذاشتند
حجت الاسلام و المسلمین یوسفی با تصریح بر این که جایگاه آیتالله رفسنجانی به لحاظ قانونی برای همه مردم روشن است، گفت: ایشان دارای چند ویژگی خاص بودند که نشان از منحصر به فرد بودن شخصیت ایشان دارد که آیندهنگری و تیزبینی از جمله ویژگیهای شخصیتی آیتالله هاشمی رفسنجانی است.
وی ادامه داد: ایشان بعد از 8 سال دوران دفاع مقدس، تمام همّ خود را برای آبادانی کشور گذاشتند و برای آبادانی کشور و باز کردن فضای سیاسی و آزادیهای اجتماعی تلاشهای بسیاری کردند، به همین دلیل، مورد توجه گروههای مختلف مردم بودند.
تلاش آیتالله هاشمی رفسنجانی در ایجاد آزادیهای مدنی و رفاه اجتماعی جامعه
استاد دانشگاه مفید تصریح کرد: آیتالله هاشمی رفسنجانی اعتقاد داشتند که راهی که انقلاب اسلامی در پیش دارد، با ایجاد آزادیهای مدنی، عدالت اجتماعی و رفاه اجتماعی و بهتر شدن وضعیت مردم تحقق پیدا میکند، به همین دلیل در سالهای اخیر هر زمان که احساس خطر کردند، وارد صحنه شدند.
حجت الاسلام و المسلمین یوسفی یادآور شد: آیتالله هاشمی رفسنجانی در فتنه سال 88، موضع گیریهای اصولی و منطقی نشان دادند و سعی کردند صف انقلاب را وحدت بخشند؛ و تلاش کردند که وحدت امت اسلامی را برقرار کنند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی سیاستمداری آینده نگر بود
عضو هیئت علمی دانشگاه مفید قم تأکید کرد: ایشان تلاش میکردند که در رفتارهای خودشان با آرامش، صبر و اعتدال کامل برخورد کنند و همین امر از جمله ویژگیهای شخصیتی آیتالله هاشمی رفسنجانی بود.
وی در پایان گفت: آنان که از نزدیک با شخصیت آیتالله هاشمی رفسنجانی آشنا بودند، بر ویژگیهای شخصیتی و ذاتی ایشان از جمله زیرکی، آینده نگری، باهوشی و سیاستمداری تصریح دارند و ما که از دور، نظاره گر شخصیت ایشان بودیم، این ویژگیها را از رفتارهای سیاسی ایشان درک کردیم.
نظر شما