به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص نظام دقایقی پیش بدلیل عارضه قلبی در ۸۲ سالگی دعوت حق را لبیک گفت.
زندگی نامه آیت الله هاشمی رفسنجانی در این گزارش مورد بیان قرار می گیرد:
مرحوم آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی متولد ۳ شهریور ۱۳۱۳ بوده و او یکی از 9 فرزند میرزاعلی هاشمی بهرمانی و ماه بیبی صفریان است.پدرش با تحصیلات حوزوی از باغداران و تاجران پسته بهرمان از توابع بخش نوق رفسنجان بود. نام خانوادگی هاشمی برای خانواده ایشان، با آن که سیّد نیستند، به این دلیل انتخاب شده است که نام جدّ پدری وی حاج هاشم بوده است که در سرتا سر منطقه، املاک و امکانات زیادی داشته است. هاشمی تحصیل را، از سن 5 سالگی در مکتب خانه ای در نوق آغاز کرد.
در سن 14 سالگی به قم رفت و به تحصیل علوم دینی پرداخت و به درجه اجتهاد نائل گردید. اساتید وی در حوزه علمیه قم آیات عظام سید حسین طباطبایی بروجردی، امام خمینی (ره)، سید محمد محقق داماد، محمدرضا گلپایگانی، سید محمد کاظم شریعتمداری، عبدالکریم حائری یزدی، شهاب الدین نجفی مرعشی، محمد حسین طباطبائی و حسینعلی منتظری بوده اند.وی در آنجا تحت تاثیر تعلیمات امام خمینی (ره) به سیاست روی آورد و به مخالفت با حکومت محمد رضا شاه پهلوی و انقلاب سفید او پرداخت. با تبعید امام، نقش هاشمی در مبارزه با شاه و نمایندگی امام در داخل کشور پررنگ تر شد. با وجود نگرش ضد غربی انقلابیون، او سفرهای زیادی از ژاپن در شرق تا 20 ایالت از ایالات متحده در غرب کرد.
هاشمی در سال 1337 با عفت مرعشی که دختری از خانواده روحانی و از نوادگان سید محمد کاظم طباطبایی یزدی است، ازدواج نمود. او خواهر حسین مرعشی، معاون سید محمد خاتمی در دوران ریاست جمهوری و از مدیران اصلی دولت سازندگی است. ثمره این ازدواج 5 فرزند به ترتیب و به نامهای فاطمه، محسن، فائزه، مهدی و یاسر است.
هاشمی رفسنجانی فعالیت سیاسی خود را از سال 1340 آغاز کرد. او در دوران قبل از انقلاب، بسیار به امام نزدیک بود. هاشمی در دوران پیش از انقلاب و در طول نهضت امام خمینی (ره) به صورت یک عضو فعال و همیشه در صحنه حضور داشته است. پس از انقلاب اسلامی نیز وی به حلقه نزدیکان امام خمینی (ره) رفت و جزو بزرگان و فعالان نظام جمهوری اسلامی ایران خوانده شد. او یکی از اعضای شورای انقلاب اسلامی شد. همچنین او مدتی معاونت و سپس سرپرستی وزارت کشور را بر عهده گرفت. پس از برگزاری اولین انتخابات مجلس به مجلس راه یافت و با آغاز کار مجلس در ۷ خرداد ۱۳۵۹ اولین رئیس مجلس شورای اسلامی ایران شد.
هاشمی در دوره دفاع مقدس علاوه بر ریاست مجلس، یکی از ائمه جمعه موقت تهران (تا سی سال بعد)، نماینده امام خمینی(ره) در شورای عالی دفاع و جانشین فرمانده کل قوا در ماههای پایانی دفاع مقدس بود.وی از سال ۱۳۶۸ به عنوان رئیس جمهور کشور انتخاب شد و دو دوره رئیس جمهور بود و سپس به مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت.
نظر شما