خبرگزاری شبستان// گیلان
در 26 مرداد 1369 ایران اسلامی شاهد بازگشت آزادگان سرافرازی بود که پس از تحمل سال های اسارت خود در اردوگاه های عراق پای به میهن اسلامی گذاشتند و به آغوش خانوادههای خود بازگشتند.
دین مقدس اسلام مکتب آزادگی و سربلندی و عزت است
برای حفظ عزت و آزادی و آزادگی باید از کارهایی که سبب ذلت و سرخوردگی روح آدمی است اجتناب شود، کارهایی که روح انسان را ذلیل و خوار میکند عبارت است از:
1ـ مال دوستی
2ـ مقام پرستی
3ـ حرص و طمع
4ـ هوی و هوس
5ـ گناه
امام صادق(ع) فرمودند:
آزاده در همه حال آزاده است. اگر بلا و سختی به او رسد، شکیبایی ورزد و اگر مصیبتها بر سرش فرو ریزند، او را نشکنند، هرچند به اسیری افتد و مقهور شود و آسایش را از دست نهد و به سختی و تنگدستی افتد.
چنانکه یوسف صدیق امین، به بندگی گرفته شد و مقهور و اسیر گشت، ولی این همه به آزادگی او آسیب نرساند.
آیه اول: لله العزه و لرسوله و للمؤمنین. (سوره منافقون/ آیه8)
"عزت و سربلندی از آن خدا و پیامبر او و مؤمنین است."
آیه دوم: من کان یرید العزّه فلله العزّه جمیعا (سوره فاطر/ آیه 10)
"هر کس که عزت میخواهد (بداند که) عزت تماماً برای خداوند است و با اطاعت خداوند عزت بدست میآید نه با ذلت نزد ناکسان"
نه تنها استقامت آزادگان در اردوگاه های دژخیمانه رژیم بعث، بلکه صبر و پایداری خانواده های این عزیزان ستودنی است. عرصه پر برکت دفاع مقدس، صحنه حضور مردان وزنان با ایمانی بود که با پیروی از تعالیم عالیه اسلام وتحت رهبری حکیمانه حضرت امام خمینی(ره) توانستند حماسه ای به یادماندنی و جاودان از خود به بادگار بگذارند. اینان اگر چه در بازگشت از اسارت، مقتدا و امام خویش را ندیدند، اما با نایب بر حق وی میعادی همیشگی بستند و بر عهد خویش با خون شهیدان پایبند ماندند. آزادگان دلاور و سرافراز با الهام از مکتب انسانساز اسلام و سیره ائمه اطهار و با درس گرفتن از زندگی انقلابی و حماسه ساز حضرت زینب(س) که اسوه صبر و پایداری بود، توانستند دوران دشوار اسارت را پشت سر نهند و شکوه مقاومت و سرافرازی را بر صحیفه درخشان ایران اسلامی ثبت کنند. بی شک سال ها محرومیت این سرو قامتان تاریخ باعث شد که آنان امروز بیش از هر فرد دیگری در مسیر سبز موفقیت گام بردارند و الگو، اسوه و افتخار میهن خویش باشند.
ستاد رسیدگی به امور آزادگان
از جمله اقدامات مهمی که در رابطه با آزادگان پس از بازگشت آنها به میهن اسلامی صورت گرفته، تشکیل ستاد رسیدگی به امور آزادگان بود.
ستاد رسیدگی به امور آزادگان در 22 مرداد 1369، براساس قانون حمایت از آزادگان تشکیل شد و در نخستین گام با تبادل انبوه اسرا مواجه گردید و براساس همان قانون و با مساعدت و همراهی دیگر دستگاه ها مسئولیت این کار عظیم را به دوش گرفت و تبادل بیش از 40 هزار آزاده و به همین تعداد اسیر عراقی را انجام داد.
این ستاد با الهام از رهنمودهای مقام معظم رهبی بیش از 270 واحد ستادی در سراسر کشور تشکیل داد و ارائه خدمات به آزادگان را در زمینههای گوناگون آغاز نمود و در زمینه اشغال توانست نزدیک به 96درصد (بیش از 36 هزار نفر) از آزادگان را در دستگاه های دولتی و غیر دولتی مشغول به کار کند. در زمینه تحصیل تا سال 1375، بیش از پنج هزار و 300 نفر از آزادگان موفق به راهیابی و تحصیل در مؤسسات عالی کشور شده که از این عده 365 نفر در رشته پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی و 406 نفر در رشتههای مهندسی و سایر رشتهها پذیرفته شدند.
تجمیع نهادهای سه گانه متولی امور ایثارگران شامل بنیاد شهید انقلاب اسلامی، سازمان امور جانبازان و ستاد رسیدگی به امور آزادگان و تشکیل "بنیاد شهید و امور ایثارگران" در اردیبهشت ماه سال 1383 فرصت مناسبی را جهت بازبینی روش های ارائه خدمات در سه سازمان ذکر شده و اتخاذ شیوه های نوین در حوزه پاسخگویی به جامعه هدف فراهم کرد.
بوسه زدن برخاک، اولین عکس العمل آزادگان
اولین عکس العمل آزادگان از دیدن وطن، بوسه زدن بر خاک آن بود، سرزمینی که قدم به قدم آن با خون بهترین فرزندان این ملت و اسوه جوانان کشور تطهیر شده بود.
حرکت بعدی، زیارت مرقد پیر و مرادشان خمینی کبیر(قدس سره) و بیعت با جانشین خلف او مقام معظم رهبری حضرت آیة الله خامنه ای بود و این همه نشان از علاقه وافر و پای بندی آنان به اسلام، انقلاب و میهن عزیزشان بود.
مقام معظم رهبری در مورد آزادگان می فرمایند:
یکی از چیزهایی که شما را، دل هایتان را زنده نگه و پرامید نگه می داشت، یاد آن چهره و روحیه پر صلابت امام عزیزمان بود. آن بزرگوار هم خیلی به یاد اسرا بودند. حال پدری را که فرزندانش به این شکل از او دور شده باشند، راحت می شود فهمید.
مسئله اسارت طولانی این ملت به نوبه خود امتحان دیگری بود که ملت ما با موفقیت آن را به انجام رسانده و اسرای ما همانند ملت ایران از خود آزاد مردی نشان دادند و سرانجام با موفقیت و سرافرازی به وطن بازگشتند.
شما در دوران اسارت، شرایط سختی را گذراندید، اما در عین حال با حفظ دین و اعتقادات و دلبستگی خود به اسلام، امام و انقلاب موجب افتخار و آبرومندی ملت خود در برابر دشمن شدید.
پاسداری از نهال آزادی و آزادگی
امروز جامعه اسلامی ما برای سربلندی و عزت و حفظ آزادی نیاز به فداکاری و استقامت دارد ما باید بکوشیم با تلاش همه جانبه در تمام ابعاد، نهال آزادی و آزادگی را پاسداری کنیم.
کسانی که ارزش آزادی و آزادگی را میشناسند، میدانند که برای به دست آوردن و حفظ آن میبایست از هیچ تلاشی دریغ نکرده و تمامی مشکلات را تحمل کنند.
پی نوشت
1ـ مجله آزادگان، شماره 22، مرداد 76، ص 8.
2ـ مجله آزادگان، شماره 18، سال 74.
3- مرکز اسناد انقلاب اسلامی
پایان پیام/
نظر شما