« اسرار و رموزهفت در تاریخ و ادیان الهی»

خبرگزاری شبستان: کتاب اسرارو رموزعدد هفت در تاریخ و ادیان الهی، نوشته آیت الله دکتر«حسن کمالی» را انتشارات فرهنگی «امام مهدی (عج)» چاپ کرده است.

 به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، بسیاری از فرهنگ‌ها و تمدن‌های قدیم و جدید، برای عدد هفت احترامی بیش از سایر اعداد قائلند. ایام هفتگانه هفته در نظر بنی اسرائیل، طبقات آسمان و زمین در نظر مردم قدیم بابل، هفت بار زنده شدن انسان در مذهب برهما، هفت قدم همراهی عروس و داماد در هند، هفت فرشته مقرب زرتشتیان، هفت نر و ماده در تورات، هفت روح پلید و هفت گناه کبیره مسیحیت، طبقات هفتگانه آسمان در اسلام، هفت گاو لاغر و هفت گاو فربه در روایت حضرت یوسف در قرآن، قراء سبع (هفتگانه)، قرارگرفتن هفت قسمت بدن در سجده نماز مسلمانان بر زمین، هفت وادی سلوک در تصوف، هفت انسان نقش شده در بالای درب آرامگاه داریوش هخامنشی، هفت خوان رستم در شاهنامه، پله‌های هفتگانه آرامگاه کورش کبیر در پاسارگاد همگی از همین نمونه‌اند.

در ادبیات فارسی نیز عدد هفت نقش مهمی دارد. هفت پیکر نظامی و هفت اورنگ جامی از کتب معتبر شعر فارسی هستند. در فرهنگ امروزه نیز عدد هفت نشانگر زیادی و بیشی است: هفت قلم آرایش، مجلس هفتمین روز درگذشت، هفت پشت دورتر نیز مثالهایی از این دستند.

رقم اسرارآمیز و مقدس‌گونه هفت، از ترکیب دو عدد سه و چهار ایجاد شده‌است که بنابر حکمت فیثاغورثی و زمانی بسیار دورتر از آن، اعدادی خوش‌یمن شناخته می‌شدند. به عقیده بابلیان، مصریان و تمدن‌های باستانی دیگر، به وجود هفت سیاره مقدس اعتقاد داشتند. در زبان عبری واژه قسم‌خوردن، به طور تحت‌اللفظی به معنای قرارگرفتن تحت نیروی هفت چیز است که برگرفته از هفت میشی است که در پیمان میان ابراهیم نبی و ابی ملک در بیرشیبا بدان اشاره شده‌است.

هرودوت نیز به یک قسم عربی اشاره کرده که در آن هفت سنگ به خون آغشته می‌شوند. آفرینش جهان در هفت روز انجام شد، هفت بار چرخیدن به دور کعبه برای طواف کعبه، هفته هفت روز دارد، هفت حسن خداداد، هفت گناه کبیره در مسیحیت، هفت مرحله در زندگی انسان، هفت طبقه بهشت و جهنم و مثال‌های بیشمار دیگری در میان ادیان، ملل و اعصار مختلف از جمله مصادیق حضور جادویی عدد هفت در زندگی و مرگ انسان‌ها هستند.

 نویسنده در اثر حاضر نیز با توجه به اهمیت عدد هفت در تلاش است بعد از آنکه  توضیحی درباره نقش اعداد در زندگی متدی و معنوی انسان می دهد در هفده فصل درباره تاریخچه عدد هفت و هفت در باورهای دینی ، هفت در مذهب اسلام و قرآن کریم جایگاه عدد هفت در مذهب زرتشت و ... می پردازد.

درباره عجایب عدد هفت درفصل نخست این کتاب آمده است:

« عدد هفت عددی است که شاید مثل همه عددهای دیگر در نظر ما عادی جلوه کند اما نگرش ما وقتی متبلور می شود که خواص عدد هفت را بدانیم و ببینیم چه «هفت »هایی در زندگی ما وجود دارند و ما در گیرودار زندگی ماشینی و با بی تفاوتی از کنار آنها رد می شویم مثلا شاید جالب باشد که بدانیم رنگین کمان هفت رنگ است. عجایب جهان،هفت تا هستند. ( که به عجایب هفت گانه معروفند) یا در یونان باستان ، اسطوره ای به نام هفت خدای ، در ذهن مردم نقش بسته است و یا شهر عشق که در اشعار عطار آمده است، هفت شهر می باشد ، سوره مبارکه حمد که اولین سوره قرآن کریم است هفت آیه دارد .آسمان دارای هفت طبقه است. بهشت و جهنم هر کدام دارای هفت درجه و هفت طبقه هستند و طواف خانه خدا هفت دور است ، موسیقی ایران و یونان هفت دستگاه دارد، هفت نوع ساز بادی وجود دارد و علاوه بر این هفت موسیقی وجود دارد (دو، ر،می، فا، سل، لا، سی)و...»

 نویسنده در این اثر تلاش کرده است به صورت ساده و خلاصه شده همه باورهایی را که درباره عدد هفت وجود دارد را برای مخاطب بازگو کند و در این زمینه از نثر ساده و روان بهره برده است.

انتشارات فرهنگی امام مهدی (عج) کتاب اسرارو رموزعدد هفت در تاریخ و ادیان الهی، نوشته آیت الله دکتر حسن کمالی را در 274 صفحه چاپ کرده است

کد خبر 600079

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha