به گزارش خبرنگار شبستان، معصومه ابتکار، در نخستین همایش ملی بانکداری و محیط زیست با اشاره به برگزاری جلسات با بانک مرکزی گفت: در آینده نزدیک همایش بانکداری سبز را برگزار می کنیم.
معاون رییسجمهور و رییس سازمان محیط زیست افزود: در قالب همایش بانکداری سبز رتبهبندی بانکهای ایران بر اساس شاخصهای زیست محیطی را اعلام میکنیم.
وی با اشاره به اهمیت مباحث محیط زیستی و حفاظت از آنها خاطرنشان کرد: پس از ابلاغ سیاستهای کلی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری و توجه دولت و تاکیدات رییس جمهور به موضوع محیط زیست بیشتر توجه شده است.
معاون رییس جمهور افزود: علیرغم تمام مسایل و مشکلاتی تعادل ارز، مسایل بینالمللی موضوع محیط زیست از مباحث پراهمیت و اولویتدار دولت یازدهم محسوب می شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: برای داشتن توسعه پایدار بهبود شاخص ها و کیفیت زندگی، اشتغال پایدار، زندگی سالم، جوامع سالم و اعتلای انسانی چاره ای نداریم جز اینکه مباحث محیط زیستی را در مسایل اقتصادی گره بزنیم.
ابتکار محیط زیست را یکی از مولفه های جدی و تعیینکننده عنوان کرد و افزود: در حوزه بانکداری سبز یا بانکداری خانه محیط زیست اقدامات خوبی انجام شده است.
وی با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان محیط زیست و بانک های عامل کشور تصریح کرد: علیرغم همه اقدامات انجام شده برای رسیدن به شاخصهای محیط زیست راه زیادی در پیش داریم.
ابتکار با اشاره به فرآیند بانکداری سبز اظهار داشت: حذف کاغذ در تعاملات بانکی، استفاده از تکنولوژی ارتباطات، استفاده بهینه از اینترنت و بانکداری الکترونیکی همه در کاهش ترافیک، آلودگی هوا و انتشار گازهای گلخانه ای موثر بوده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بانک ها باید در گام بعدی میزان کاهش انتشار گازهای گلخانهای آلودگی هوا ناشی از استفاده از بانکداری الکترونیکی را احصا کنند.
معاون رییس جمهور با اشاره به قانون برنامه پنجم توسعه پیرامون مدیریت انرژی، آب و کاغذ در ساختمان های دولتی خاطرنشان کرد: بانک های عامل از این دستورالعمل مستثنی نیستند و از سه سال پیش دستورالعمل اجرایی مدیریت انرژی، آب و کاغذ به آنها ابلاغ شده است.
ابتکار با بیان اینکه بانک ها در ارایه تسهیلات به ملاحظات زیست محیطی توجه داشته باشند، خاطرنشان کرد: پروژه های بزرگ و کلان باید دارای ارزیابی زیست محیطی بوده و در طرح های کوچک داشتن توجیه محیط زیستی ملاک پرداخت تسهیلات و اعتبارات باشد.
معاون رییس جمهور با اشاره به حمایت ها و سرمایه گذاری هایی که بانک های عامل می توانند از طرح های محیط زیستی داشته باشند، تصریح کرد: حمایت از فناوریهایی که معضلات محیط زیستی را حل می کند، حمایت از انرژی نو، انرژی خورشید و فناوری های مدیریت پسماند از جمله اقداماتی است که بانک ها در راستای بانکداری سبز می توانند انجام دهند.
ابتکار با اشاره به مدیریت پسماند در شمال کشور گفت: شمال ایران منطقه توجه گردشگری کشور است در حالی که با موضوع حاد پسماند دست به گریبان اند.
وی افزود: مدیریت شهری گیلان و مازندران، منابع کافی برای مدیریت پسماندهای آلوده که از سال ها پیش آنجا انباشت شده است را ندارد که این پسماندها آسیب زیادی به محیط زیست و سواحل زیبای دریای خزر وارد می کند.
ابتکار با بیان اینکه در مسئله مدیریت پسماند در بسیاری مناطق کشور اقدامات خوبی انجام شده است اما هنوز جای کار دارد، تصریح کرد: توجیه اقتصادی طرح های مدیریت پسماند کاملا آشکار است و بانکداری کشور باید به طور جدی به این موضوع بپردازد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه نظام بانکداری باید بین طرح های سلامتمحور و محیط زیستی با طرح های برج سازی و ساختمان سازی تفکیک قایل شود، تاکید کرد: نظام بانکداری کشور باید به جای اینکه پول را در اختیار افرادی قرار دهد که ساختمان و برج سازی می کنند به افرادی که طرح های سلامت محور و محیط زیستی دارند، بدهد چرا که اینها در راستای ارتقای شاخص های کیفیت زندگی کار می کنند.
ابتکار با بیان اینکه نادیده گرفتن مسئله پسماند این مسئله را حل نکرده است، افزود: حمایت از فناوری های پاک و سبز در عرصه هایی مثل انرژی های نو، مدیریت پسماند، بازیافت، بهینه سازی مصرف انرژی می توانند در بهبود کیفیت زندگی و سلامت جامعه کمک کنند.
وی با بیان اینکه در آمریکا 2 میلیون شغل از محل طرح های بهینه سازی مصرف انرژی ایجاد شده است، تاکید کرد: طرح های بهینه سازی مصرف انرژی بسیار سودآور است و با سرمایه گذاری خوب می تواند به سودآوری خوبی برسد.
ابتکار با اشاره سودآوری طرح های زیست محیطی خاطرنشان کرد: نحوه محاسبه و رویکرد ما نسبت به طرح های محیط زیست محور باید اصلاح شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین المللی محیط زیست در اسفند سال جاری گفت: این نمایشگاه فرصت خوب است برای مبادله تجاری بین بانک ها و صنایع فعال در حوزه محیط زیست است.
نظر شما