به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، سید جواد حسینی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در مراسم بزرگداشت اساتید موسیقی «علی اکبر نطاق» و «ناصر رسا» که در فرهنگسرای سازمان جهاد دانشگاهی استان برگزار شد؛ اظهار داشت: برای زدودن آسیبهای اجتماعی و فراهم کردن بستر رشد و آرامش روانی، آسانی و تسهیل حرکت رو به جلو در جامعه؛ باید به هنر تکیه کنیم.
وی افزود: هنر باعث میشود، تسهیلات، اطلاعات، ارتباطات، احساسات و روابط انسانی رشد کند و این موضوع مبنای اصلی حرکت یک جامعه سالم است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: یک جامعه زمانی رشد و توسعه مییابد که منابع انسانی غنی که سرمایههای عظیم یک کشور هستند، عزیز شمرده شوند، همانطور که بانک جهانی سرمایههای جامعه را به شش دسته سرمایههای مادی، مالی، فرهنگی، طبیعی، اجتماعی و انسانی تقسیم کرده است.
حسینی عنوان کرد: در هر جامعه اصلی ترین سرمایهها، سرمایههای اجتماعی و انسانی است، اگر همه انواع سرمایهها موجود باشد، اما سرمایه انسانی نباشد، چند نوع سرمایه دیگر از بین میرود.
وی تاکید کرد: اگر در جامعهای سرمایه اجتماعی و انسانی موجود باشد، دیگر انواع سرمایه باز تولید میشود و امروز در تجربه جهانی در کشورهای توسعه یافته ۶۸درصد منابع مبتنی بر نیروی انسانی است و ۳۲ درصد دیگر منابع فیزیکی و طبیعی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: امروز ما باید قدردان سرمایههای عظیم انسانی به ویژه سرمایههایی که وجه هنری آنها قوی است، باشیم.
حسینی با بیان اینکه امروز جامعه باید احساس و عواطف را در درون خود پمپاژ کند و از روابط مکانیکی، ماشینی و برهم زننده در یک سیکل بسته و تکرار مکررات دور شود، تصریح کرد: این اقدام تنها کار هنر و موسیقی، شعر، تئاتر، فیلم و خط است.
وی افزود:سرمایه های انسانی به ویژه از نوع سرمایه های هنری عامل روغن کاری جامعه، سلامت و نیز بهترین مدل برای انتقال پیام به نسل ها هستند، این سرمایه ها عامل ایجاد ارتباط و افزایش سرمایه اجتماعی اند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی افزود: جوامع امروز از حالت مکانیکی یعنی جوامعی که در آن روابط چهره به چهره و از نوع اولیه عاطفی حاکم بود به سمت جوامعی از نوع ارگانیگی تغییر شکل داده اند.
حسینی در ادامه گفت: در جوامع ارگانیکی روابط انسان ها، موزائیکی و حسابگرانه، غیرعاطفی، مکانیکی و ماشینی است و در چنین جوامعی انسانها گر چه به شکل انبوه کنارهمدیگر قرار می گیرند ولی انبوهایی که تنها هستند و روابط عاطفی و اجتماعی شان حسابگرانه و مکانیکی می شود و همین موضوع سلامت اجتماعی روانی جامعه را به خطر می اندازد و آسیب های اجتماعی را افزایش می دهد.
وی در پایان گفت: هنر و سرمایه های هنری بهترین وسیله برای انتقال پیام بین نسل ها و اتحاد و انسجام جامعه اند و لذا تکریم از بزرگان هنری برای ما امری واجب و ضروری است.
نظر شما