خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ فصل جدیدی برایش بعد از بازنشستگی ایجاد شده میخواهد به عنوان بسیجی که دوران دفاع مقدس در جبهه حضور داشته امروز حرف رهبرش بر زمین نماند و هر طور شده نمونه ای کوچک از اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کند و با لبیکش به اندازه وسعش برای تحقق آن گام بردارد.
با دیدن عزم این بسیجی برای لبیک گفتن به رهبرش پیام نوروزی حضرت آیت الله خامنهای به مناسبت آغاز سال 95 را در ذهنم مرور میکنم که فرمودند «به گمان من مسئلهی اقتصاد در اولویت اول است. در مسئلهی اقتصاد، آن چیزی که مهم است و اصل است، مسئلهی تولید داخلی است؛ مسئلهی ایجاد اشتغال و رفع بیکاری است؛ مسئلهی تحرک و رونق اقتصادی و مقابلهی با رکود است؛ اینها مسائل مبتلابه مردم است؛ اینها چیزهائی است که مردم آنها را حس میکنند و مطالبه میکنند؛ اگر ما بخواهیم مشکل رکود را حل کنیم، مشکل تولید داخلی را حل کنیم، بخواهیم مسئلهی بیکاری را حل کنیم، بخواهیم گرانی را مهار کنیم، علاج همهی اینها در مجموعهی مقاومت اقتصادی و اقتصاد مقاومتی است».
آری پشت پیچ و خمهای جاده خاکی، مکانی در 5 کیلومتری شهر بیرجند مردی هنوز در حال جهاد است. بعد از رسیدن به کارگاه اولین چیزی که نظرم را جلب میکند بوقلمونهای سفیدی هستند که به اینسو آنسو میروند. تعدادی از آنها هم با گردنهای کشیده و نگاههای کنجکاو به عدسی دوربین عکاسان خیره میشوند تا عکاسان با خیال راحت ژستهای آنها را در قاب دوربین خود ثبت کنند.
عبدالرزاق زهرایی، بازنشستهایی است که در بازدید اهالی رسانه به منظور آشنایی بیشتر با طرحهای اقتصاد مقاومتی و معرفی و ترویج فعالیتهای مردمی در تولیدات بومی میگوید: هدف اولیه او توسعه باغات و درختکاری بوده و ابتدا با سرمایه خودش زمینی را با 70 میلیون تومان در نزدیکی بیرجند خریدار میکند.
وی با بیان اینکه با مراجعه به بسیج سازندگی و جهادکشاورزی و دریافت 20 میلیون تومان تسهیلات در سال گذشته کارهای مرمت قنات را انجام دادم، افزود: آب این منطقه چون شور است با هر گیاهی سازگار نیست بنابراین نهال پسته کاشتم از انجایی که این نهال ها بعد از 9 سال به بار می نشیند و مدت زمان بازدهی بالا است تصمیم دیگری گرفتم.
زهرایی بعد از مدتی تحقیق و مشورت با پرورش دهندگان بوقلمون تصمیم جدیدیش را عملیاتی میکند و امروز توانسته است با ایجاد کارگاهی 120 متری علاوه بر پرورش بوقلمون و تامین نیاز مالی، چرخ اقتصادی خانواده را به گردش درآورد.
وی با اشاره به اینکه بعد از شناخت بوقلمون از پرورش 50 قطعه شروع کرده، افزود: این میزان کم در ابتدای کار مناسب است و به جوانانی که امروز به میز و صندلی تکیه زدند و ترس دارند و ریسک نمیکنند و همین امر باعث شده بیکاری رشد کند، توصیه میکنم در این زمینه فعال شوند.
زهرایی با بیان اینکه بوقلمونها سه نژاد فرانسوی، آلمانی و ایتالیایی دارند، ادامه داد: برای شروع کار باید از خرید تعداد کم جوجه بوقلمون شروع کرد و معمولاً جوجهها دانهای 20 هزار تومان از مراکز فروش خریداری میشوند.
به گفته وی معمولاً این جوجهها در مدت شش ماه به وزن 16 تا 20 کیلو میرسند. پس از این مدت بوقلمون دیگر اضافه وزن نخواهد داشت و فقط دانه مصرف میکند. بنابراین حداکثر زمان لازم برای رسیدن به وزن ایده آل بین چهار الی شش ماه است.
این جهادگراقتصادی که پرورش بوقلمون را سه سال است آغاز کرده، می گوید: در دورههای بعد تا 500 جوجه بوقلمون را هم پرورش دادم، برای خرید و پرورش این تعداد 35 میلیون تومان هزینه کردم و بعد از چهار ماه با 35 میلیون تومان سود آنان را فروختم اما اکنون به دلیل پیشگیری از شیوع آنفولانزا فروش بوقلمون به خارج استان ممنوع شده است.
زهرایی با اشاره به اینکه در بحث آموزش و دامپزشکی بسیج سازندگی حمایت میکند، بیان کرد: با راه اندازی این واحد تولیدی برای سه نفر به صورت مستقیم و برای 10 نفر غیر مستقیم شغل ایجاد شده است.
وی که پیشنهاد داده برای قطع دست دلالان حاضر است با توسعه همین کارگاه کوچک یک نمایندگی فروش جوجه بدون دریافت هیچ گونه سودی ایجاد کند، می گوید: در خراسان جنوبی فروش جوجه بوقلمون در حیطه دو نفر قرار دارد که دلال هستند و مجوز خروج و ورود هم ندارند اما از کارگاههای خارج استان که مجوز دارند، میآورند و جوجه بوقلمون 16 هزار تومان خرید را به 20 هزار تومان و در نهایت برخی مواقع به 30 تومان هم نمیدهند!!
زهرایی با تاکید بر اینکه با انگیزه جهاد وارد این عرصه شده است نه برای کسب سود، افزود: اینجا هیچ امنیتی نیست و آب خوردن را میآوریم و برق نداریم اما با این وجود مشکلات را تحمل می کنم تا فرمان رهبرم را لبیک گفته باشم.
وی معتقد است چه به سوریه برود و در کنار مدافعان حرم و رزمندگان جهاد کند و چه اینجا با تولید به مملکتم خدمت کنم این کار نیز عین جهاد است.
این جهادگر اقتصادی کمکاری در فرهنگسازی مصرف گوشت بوقلمون و فروش گوشت بوقلمون را از عمده مشکلات در راه تولید پرورش بوقلمون ذکر کرد و افزود: در داخل استان خراسان جنوبی هنوز گوشت بوقلمون زیاد مصرف نمی شود بنابراین بیشتر گوشت بوقلمون تولید شده در استان به اصفهان، مشهد و کرمان صادر میشود.
وی از ویژگی خاص بوقلمون به خبرنگاران میگوید: این پرنده به میزان 65 درصد گوشت سفید و 35 درصد گوشت قرمز را دارا است که هریك از این گوشتها از نظر طعم و مزه باهم متفاوتند.
زهرایی ادامه داد: گوشت بوقلمون به دلیل بافت ویژهای كه دارد هنگام طبخ حجم خود را از دست نمیدهد و به دلیل داشتن پروتئین بالا، حداقل چربی اشباع، كمترین سطح كلسترول و فقدان چربی میان بافتی در مقایسه با گوشت قرمز از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه غذای این حیوانات باید تازه و سالم باشد و غذای کپکزده در دسترس آنها نباشد، عنوان کرد: در اولين روزها جوجه ها چون اشکالاتي در درک دارند در کنار آبخوري و يا دانخوري، سبزی (به خاطر رنگ آن) قرار می دهیم تا توجه جوجه ها را به خود جلب کند همچنین بوقلمونها نیاز به مقدار اندکی ریگ کوچک در سنگدان دارد تا در خردکردن خوراک و هضم به آنان کمک کند.
به گفته وی اقتصاد مقاومتی در واقع یک شعار نیست بلکه مقاومت و همت بلند داشتن در برابر اوضاع نابسامان اقتصادی جامعه است که اگر بخواهیم به آن جامعه عمل بپوشانیم باید در برابر مشکلات و سختی ها مقاوم بمانیم.
جهادگر امروز عرصه اقتصادی با بیان اینکه با تمام توان تلاش داریم بازو و یار دولت در بحث اشتغالزایی و اقتصادی باشیم، گلایه کرد: اما متاسفانه دولت دوست ندارد، اگر بخواهند تسهیلاتی بدهند ابتدا به سرمایه داران برخوردار و بغضا دلالان می دهند نه به امثال من که توان پایین دارم و یا جوان روستایی که با معاش پایین زندگی میکند!! چرا تسهیلات را به جوانان بیکار استان که توان مالی ندارند، نمی دهند؟ متاسفانه اکثر این تسهیلات بیشتر در حیطه چندنفر در استان است.
زهرایی با انتقاد از اینکه در استان باید برای دریافت مجوز به 19 اداره مراجعه کنیم آیا بدهند یا نه، بیان داشت: متاسفانه مسائل دست و پاگیر برای مردم در ادارات ایجاد کردند استاندار قبلی موافق طرحهای اقتصادمقاومتی بود اما این استاندار ... ! بسیج سازندگی قوی وارد میدان اقتصادمقاومتی و محرومیتزدایی شده اما برخی کارشکنی میکنند و به نامه بسیج سازندگی بیاحترامی میشود.
وی به مشکل فروش پرورش دهندگان بوقلمون اشاره کرد و پیشنهاد داد یک غرفه در نمایشگاه بین المللی بیرجند به بسیج سازندگی اختصاص یابد تا کسانی که پا در عرصه اقتصاد مقاومتی گذاشتهاند بتوانند در این غرفه محصولات خود را عرضه کنند.
به پایان رسید این دفتر اما حکایت طرحهای اقتصاد مقاومتی همچنان باقی است برگزاری تور خبری از سوی سازمان بسیج رسانه خراسان جنوبی برای بازدید خبرنگاران از طرحهای اقتصاد مقاومتی گامی مؤثر در آشنایی رسانهها با این طرحها و معرفی این الگوهای موفق به جامعه است.
گزارش: زهرا مهرور
نظر شما