آسیب های اخلاقی باید با سلامت معنوی از بین برود/حوزه در زمینه سلامت معنوی تلاش کند

خبرگزاری شبستان: مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور عنوان داشت: شخصیت آدمی در معرض یک سلسله آسیب های اخلاقی است، باید این آسیب ها را با یک نسخه معنویت باید معالجه کرد که گامی به سمت سلامت معنوی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله اعرافی امروز در دومین روز از برگزاری همایش سلامت معنوی که در مرکز همایش های غدیر برگزار شد گفت: اگر کسی قائل شد به اینکه انسان برای یک گرایش های متعالی تر از یک سطوح عالی تر است، تامین نیازهای آدمی در یک منظومه حساب شده و حکیمانه تامین سلامت می کند.

وی گفت: از آنجا که در همه فراز و فرودها بشر نمی تواند گرایش قدسی و متعالی را از درون خویش محو کند، بنابر این اصل این نیاز را به گونه ای قبول دارند و نسبت به این موضوع منحنی ها بالا و پایین می رود، اما اصل این قصه را نمی توان نادیده گرفت.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور عنوان داشت: معنویت یک واژه اساسی و کلیدی است، امروز محل سخن های فراوانی است، امروز فلسفه معنویت یک رشته ای می شود، امروز در آستانه شکل گیری فلسفه معنویت در دنیا هستیم که نشان می دهند موضوع معنویت که می خواهد در سلامت معنوی باشد، داستان های جدی وجود دارد.

آیت الله اعرافی گفت: اسلام درحوزه معنویت دارای نظریه است و برای پیشبرد سلامت معنوی هم تاکید دارد، اگر می خواهیم به نظریه اسلام در باب سلامت دسترسی پیدا کنیم باید زوایای دید را متوجه مقوله معنویت کنیم و به یک نظریه کلان برسیم.

وی افزود: تامین نظریه ها وظیفه حوزه است و برای رسیدن به آن نیز راه های بسیاری داریم هر چند که کارهایی انجام شده اما باید تلاش بیشتری صورت گیرد.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: معنویت نگاه اسلام یک معنویت تعریف شده و کاملا واضح است، مقوله معنویت که گفته می شود یک بار معنایش این است که توجه به یک ذات و علاقه است، اما در اسلام معنویت بر اساس عقل است نه بر پایه مسائل عاطفی.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: معنویت اسلامی مبتنی بر یک نگاه استدالی و عقلانی است و این معنویت یک معنویت ماورای درون آدمی است، معنویت اسلامی ناظر هم به لایه های درونی است و هم بیرونی است، یعنی هم به درون نگاه می کند و هم به بیرون که یک معنویت فراتر است.

وی با اشاره به جامعیت و شمول نظریه معنویت در اندیشه اسلامی گفت: توازن معنویت با سایر ساحت هاست و یک نظریه منسجم و متوازن است، یعنی سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و... داریم که سلامت معنوی کاملا متوازن با دیگر مسائل تعریف شده است.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: اسلام مخالف این است که کار و زندگی را کنار گذاشته و تنها به معنویت بپردازد و در عین حال به دور از افراط کار و تلاش برای امرار معاش زندگی را نیز هم عبادت می داند.

آیت الله اعرفی گفت: معنویت در اندیشه اسلامی دارای تجلی های درونی و بیرونی است، معنویت یک بار در باورها است، یک بار در اندیشه و شخصیت انسان است و یک بار هم در رفتار و کنش هاست و به صورت خاص در یک منظومه ویژه عبادی جلوه گری دارد. معنویت یک جلوه گری عام دارد و از سوی دیگر یک سری جلوه گری ویژه در یک سری عبادت ها دارد.

وی تصریح کرد: معنویت دارای مراتب و یک امر اکتسابی است، درست است معنویت یک جوشش ذاتی دارد اما کاهش و افزایش آن اختیاری است.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: متناظر با این مسائل، معنویت گرایی می تواند آسیب هم داشته باشد، ما معتقدیم که معنویت گرایی که در غرب وجود دارد به بخشی از این آسیب ها مبتلا است. معنویت گرایی باید دارای پایه باشد و اگر به دور از این مسائل باشد دچار انحراف و گرایش های سکولار خواهد شد.

آیت الله اعرافی عنوان داشت: شخصیت آدمی در معرض یک سلسله آسیب های اخلاقی است، باید این آسیب ها را با یک نسخه معنویت باید معالجه کرد که گامی به سمت سلامت معنوی است.

وی افزود: تاکید می کنم حتما باید در گرایش های فلسفی، کلامی، فقهی و... خود ضمن اینکه آن مسائل کهن و سنتی را عمق می دهیم اما حتما باید رگه هایی زده و به عرصه هایی از قبیل سلامت معنوی بپردازیم و حوزه ورود پیدا کند.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: در این عرصه نمی توانیم تنها پیش رفت و باید در کنار دانشگاه بود و در یک مسیر مشترک گام برداشت.

آیت الله اعرافی تاکید کرد: ما آمادگی کامل برای همکاری با فرهنگستان علوم پزشکی را برای همکاری هر چه بیشتر و رسیدن به مقوله های اصلی را خواهیم داشت.

کد خبر 599533

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha