به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: تولید گاز مناطق مرکزی کشور برای جبران قطع گاز ترکمنستان به ٣٠٠ میلیون مترمکعب گاز در روز افزایش یافت.
طبق خبر وزارت نفت، محسن پاکنژاد در جلسه تودیع و معارفه اعضای هیات مدیره شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، این خبر را اعلام کرد.
وی ادامه داد: شرکت نفت مناطق مرکزی ایران چند تفاهمنامه مطالعاتی در مسیر اجرای مدل جدید قراردادهای نفتی امضا کرده و در ارتباط با این مدل قراردادی پیشگام است.
علاوه براین در خصوص توزیع گاز تولیدی در شمال کشور نیز سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به قطع گاز از سوی شرکت گاز ترکمنستان گفت: با تدابیر اندیشیده شده از سوی شرکت ملی گاز ایران، ظرفیت ورودی 30 میلیون مترمکعب گاز به لوله های خط انتقال بین گلستان و مازندران عادلانه توزیع می شود.
بنابر خبر دفتر ارتباط مردمی نماینده مردم علی آباد کتول، اسدالله قره خانی در این خصوص افزود: این تصمیم و تدبیر در جلسه روز گذشته نمایندگان 2 استان گلستان و مازندران با حضور وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران اتخاذ شد.
وی اظهار داشت: از دیدگاه حاضرین در این جلسه، برخورد صادقانه و شفاف با مردم در خصوص قطع گاز از سوی کشور همسایه، باعث خواهد شد تا مردم همچون گذشته با دولت همراه و همگام باشند و نسبت به مدیریت مصرف به شیوه های مختلف برنامه ریزی نمایند.
وی ادامه داد: راهکار دیگر تدبیر شده در این جلسه این بود که عملیات اجرایی خط انتقال دامغان - کیاسر به نکا که اکنون 70 درصد پیشرفت داشته است، تسریع شود، اما شرایط امروز طوری است که امکان چند نوبت کاری برای این پروژه وجود ندارد.
قره خانی گفت: وزیر نفت قول مساعد داد تا این پروژه در خرداد ماه سال آینده به بهره برداری برسد و راه چهارم هم این بود که گاز تزریقی که از غرب مازندران که به گیلان تزریق می شود، در شبکه انتقال گلستان و مازندران قرار بگیرد.
نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی تزریق سوخت های جایگزین به صنایع تولیدی مانند پتروشیمی ها و کارخانه های سیمان استان های گلستان و مازندران به منظور کاهش وابستگی به گاز و تزریق این گاز به بخش خانگی را از دیگر تصمیمات جلسه روز گذشته عنوان کرد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با غیرواقعی خواندن مبلغ بدهی ایران به ترکمنستان از سوی مسئولان این کشور (1.8 میلیارد دلار)، گفت: شرکت گاز این کشور در تعهدات خود کوتاهی کرده، بطوری که میزان و کیفیت گاز براساس آنالیزهای انجام شده متناسب با قراردادها نبوده است.
قره خانی ادامه داد: قرار بود کمیته ای از کارشناسان و مسئولان دو کشور ایران و ترکمنستان تشکیل و در 2 ماه وضعیت ادعاها بررسی شود تا به توافق برسند و ایران نیز در همین مدت مبالغی را به حساب ترکمنستان بریزد و این کشور گاز را قطع نکند ولی با وجود آماده بودن پیش نویس این طرح، طرف قرارداد، فردای روز توافق این تعهدات را عملی نکرد.
وی یادآور شد: شرکت گاز ترکمنستان در سال 86 نیز با سوء استفاده از سرمای هوا ، قیمت گاز را چندین برابر افزایش داد و امسال هم خواسته های نامعقولی داشت که دولت و ملت ایران زیر بار این خواسته ها نخواهند رفت.
نظر شما