به گزارش خبرگزاری شبستان، لطف الله سیاهکی، معاون رسانه های مجازی صدا و سیما در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره رسانه های علوی در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: ما از عصر یکسویه اطلاعات که دنیای اطلاعات است در حال عبور هستیم و به عصر ارتباطات می رسیم.
وی اظهار کرد: رسانه های موجود تا قبل از دنیای رسانه های دیجیتال اطلاعات محور بودند مثل کتب و روزنامه ها و مستمعین و بهره مندانش نیز مخاطب نام داشتند بنابراین این رسانه ها مخاطب محور هستند.
سیاهکلی تصریح کرد: چون در دنیای جدید ارتباط و اطلاعات اضافه شده است به نظر می رسد که مخاطب محوری نیز یک بخش کار است ولی مشتری مداری نیز به آن اضافه شده است و این مشتری مداری با مخاطب محوری فرق دارد زیر مشتری مداری به معنای خریدار رسانه است.
وی بیان کرد مشتری مداری مدیریت ما را در عرصه رسانه عوض کرده است و ما نمی توانیم یکسویه اطلاعات دهیم.
معاون رسانه های مجازی صدا و سیما با بیان اینکه بشر در حال رقم زدن یک شبکه جهانی است، گفت: این شبکه جهانی که شبکه هوشمند است همه عناصر موجود در آن آشکار ساز هایی هستند که وقایع را حول آن عنصر و آن شبکه گزارش می دهند.
وی با بیان اینکه پایان این مراحل ورود جامعه بشر در قابل شبکه های اجتماعی است که گروه ها در آنجا نقش می بندند و نقش خود را در آنجا ایفا می کنند، گفت: در این سیستم، سیستمی استوار است به نام آنالیز اجتماعی و امروز این آنالیز اجتماعی به صورت محلی فعال است و به صورت جهانی هنوز فعال نیست.
سیاهکلی ادامه داد: بعد از مدتی این شبکه، نگرش، افکار و مشکلات فردی هر شخص را ثبت می کند و این اتفاقی است که در حال حاضر افتاده است و ما نقش خودمان را در این شبکه اجتماعی ایفا می کنیم.
وی فعالیت شبکه یوتیوپ را گویای همین مسئله بیان کرد و افزود: یک مکانیسمی در این شبکه وجود دارد و آن مکانیسم بهره گیری مدرن است که عالیترین سطح آن همین آنالیز اجتماعی است و اگر اتفاقات سال 88 نگاه کنیم می بینیم بر بسیاری از شخصیت های ما در آن دوران بر همین اساس کار شده است.
معاون رسانه های مجازی صدا و سیما با بیان اینکه جامعه بشری با مکانیزه شده صاحب دریایی از اطلاعات راجع به بشر شده است، گفت: انسان رسیده است به جایی که این بقچه مخ را که صاحبش را خدا می دانستیم می تواند با دنیای مجازی بخشی از اطلاعات آن را در بیاورد.
وی ادامه داد: ما از اول تاریخ تا کنون دستخوش جنگ نرم بوده ایم زیر اصل وجود شیطان یعنی جنگ نرم و تکنولوژی امروز جنگ نرم را گسترده تر کرده است.
سیاهکلی گفت: جنگ نرم یعنی بازی با افکار و اندیشه ها یعنی ایجاد وهن در دین و اعتقادات که اگر فرد در رسانه های نوین به موضوع اشراف نداشته باشد بعد از مدتی با ورود به رسانه های نوین دچار وهن می شود و دین و افکار خود را تغییر می دهد.
وی با بیان این که جنگ نرم در دو مقوله پایه های فرهنگی و اشتغالات ذهنی هر جامعه بشری کار می کند و این دو مقوله را متزلزل می کند جنگ نرم در زمان قدیم سینه به سینه بود و در واقع چهره به چهره بود و امروزه دیگر اینگونه نیست و خیلی آرام و خزنده وارد سیستم می شود و معلوم نیست فردی که وارد این سیستم می شود و از آن طرف که خارج می شود چگونه است.
وی با تاکید بر تاثیر ادعیه در مقابله با جنگ نرم گفت: ما دعا را فقط برای ثواب می خوانیم در صورتی که این نگاه، نگاه سطح پایینی به دعا است و اگر به کلید واژه های دعا نگاه کنیم با بهره گیری از این کلید واژه ها اگر وارد فضای مجازی شویم می توانیم همان فرد حزب اللهی بیرون بیاییم.
وی در پایان یادآور شد: فضای مجازی امکانی است برای بروز استعداد های نهفته در جامعه مسلمان به ویژه شیعی که در دنیا محصور بوده است پس نباید از این فضا ترسید بلکه باید با شناخت وارد شد و تولید محتوا کرد.
گفتنی است، این مراسم اختتامیه بعد از ظهر امروز سه شنبه (25 مرداد) در سالن اصلی شبستان مصلی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما