خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛
بقعه متبرکه زید بن علی (علیه السلام) در مرکز بازار روز خرم آباد و اقع و چهار خیابان محدود به بقعه متبرکه قدم به قدم شامل مغازه دار ها و دست فروشانی است که بساط کاسبی پهن کرده اند و از نعمت خوان امامزاده بهره می گیرند.
اگر کسی بخواهد به وسیله خودرو از جوار این بقعه متبرکه عبور کند با توجه خیل انبوه مغازه داران و دست فروشانی از گروه های مختلف و ترافیکی از عبور خریداران این امر یا امکان نخواهد داشت و یا اینکه به سختی تنها می توانی از سمتی ازحریم این بقعه متبرکه عبور کرد و امکان پارک خودرو وجود ندارد.
چند قدمی درب ورودی حرم هیاهوی بازاریان و دست فروشان و خیل انبوه مردمی که برای خرید به بازار آمده اند مشاهده می شود.
در جوار پارچه فروشی ها و لباس فروشی ها، مغازه های میوه و سبزیجات فروشی و کمی دور تر بساط ماهی فروشی و دست فروشان دوره گرد دیده می شود.
وجود بازاری در جوار بقاع متبرکه امری طبیعی و ضروری به نظر می رسد، اما در این بازار شرایط متفاوت است و چهره ای نا مناسب ایجاد شده است.
به رغم اینکه طرح آزاد سازی بقعه امامزاده زید بن علی(علیه السلام) خرم آباد،سال هاست که مصوب شده است، اما گویا بازاریان برای تخلیه مغازه ها رغبتی نشان نمی هند و این امر باعث شده است کار آزادسازی این بقعه متبرکه به کندی پیش رود.
بازاریانی که برای مغازه های کوچک وچند متری خود اعتبارهای میلیاردی طلب می کنند و این زیاده خواهی کسبه کار آزاد سازی حریم این بقعه متبرکه را با مشکلاتی مواجه کرده است.
سود جویی برخی موجب شده است که این بقعه متبرکه به عنوان ظرفیتی بزرگ در حوزه گردشگری شهر راکد بماند، آزاد سازی حریم این بقعه متبرکه نیازمند عزم عمومی است.
ورود قضایی برای آزاد سازی بقعه متبرکه زید بن علی(ع) خرم آباد
حجتالاسلام مرتضی خاکباز، مدیرکل اوقاف و امور خیریه لرستان، با اشاره به نبود همکاری کسبه در جهت آزاد سازی حریم بقعه متبرکه، افزود: پیگیر آزادسازی حریم امامزاده زید بن علی(ع) از طریق مراجع قضایی هستیم.
وی با بیان اینکه باید سایر دستگاههای استان مانند میراث فرهنگی به آزادسازی حریم امامزاده زید بن علی(ع) ورود پیدا کنند، افزود: اوقاف آمادگی دارد که براساس محاسبه کارشناس رسمی دادگستری هزینه واحدهای تجاری حریم امامزاده را پرداخت کند.
حجت الاسلام خاکباز، اظهار داشت: تاکنون تلاش ما برای خرید این واحدهای تجاری به نتیجه نرسیده است و به همین خاطر از طریق مراجع قضایی برای حل این مسئله ورود پیدا کردهایم.
وی بیان کرد: رقمهایی که توسط کسبه مطرح میشود بسیار زیاد است و اگر میخواهیم حریم امامزاده زید بن علی(ع) ساماندهی شود باید هم مردم و هم مسئولان پای کار آیند.
حجتالاسلام مرتضی خاکباز، با بیان اینکه در صورت همراهی نکردن کسبه با اوقاف برای آزادسازی حریم این امامزاده با حکم قضایی وارد میشویم، اضافه کرد: تاکنون ۳ رأی از طرف قوه قضایی درخصوص آزادسازی حریم امامزاده زید بن علی برای واحدهای تجاری مستقر در اطراف حریم این امامزاده صادر شده است.
آزاسازی بقعه متبرکه زید بن علی (ع) نیازمند عزم ملی است
مسلم رضایی، رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان خرم آباد، نیز در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: آزاد سازی حریم این بقعه متبرکه نیازمند مطالبه ملی است.
وی با اشاره به اعتبارهای مصوب برای آزاد سازی بقعه متبرکه زید بن علی (علیه السلام)، اظهار داشت: تاکنون یک میلیارد و 250 میلیون تومان از محل اعتبارات تملک دارایی، قریب دو میلیارد تومان از محل اعتبارات تملک دارایی و قریب دو میلیارد هم به صورت اوراق بهاء دار و بالغ بر یک میلیارد هم از طرف اوقاف و امور خیریه استان تخصیص یافته است که هنوز عملیاتی نشده است.
رضایی، با اشاره به اینکه کسبه برای آزادی سازی حریم این بقعه همکاری نمی کنند، گفت: به رغم اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون چهار جلسه با کسبه برگزار شده است، متاسفانه این جلسات با کسبه به دلیل زیاده خواهی آنان هیچ دستاوردی نداشته است.
رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان خرم آباد، عنوان کرد: غالب مغازه های اطراف بقعه متبرکه در زمین وقفی و با اعتبار شهرداری های سابق احداث شده اند و کسبه در این مکان ها تنها حق کسب و سرقفلی دارند، اما برای تخلیه مکان اعتبار های میلیاردی در خواست می کنند.
رضایی، ابراز کرد: در صورت ادامه روند نبود همکاری، بحث حقوقی و کارشناس رسمی دادگستری به میان خواهد آمد.
وی با بیان اینکه اوقاف و امور خیریه نمی خواهد مانع کسب مردم شود، افزود: اوقاف و امور خیریه در صورت همکاری کسبه امادگی لازم برای ساخت پاساژی در نزدیکی این بقعه متبرکه و واگذاری آن به بازاریان را دارد.
به نظر می رسد برای جلب همکاری کسبه نیاز است، نهادهای چون شهرداری، استانداری باید پای کار آمده و بازارچه ای برای کسبه ای که مغازه های آنان در طرح آزادسازی بقعه متبرکه قرار دارد، ایجاد شود.
همچنین با توجه به اهمیت آزادسازی حریم بقعه متبرکه زید بن علی(علیه السلام) در رونق گردشگری و زیبایی شهرانتظارمی رود در روند اجرای این طرح تسریع شود.
بناى کنونى مقبره به سال ۱۳۰۷ هجرى قمرى مربوط مىشود، این مقبره در سال ۴۰۴ هجرى قمرى به فرمان بدر بن حسنویه ساخته شده و به زید بن علی بن حسین بن علی بن طالب(ع) تعلق دارد.
بناى مقبره، هشت ضلعى است که چهار ضلع اصلى دارد و هر یک از این اضلاع نیز به ضلعهاى کوچکترى تقسیم شدهاند.
تمام بنای امامزاده زید بن علی خرم آباد از آجر ساخته شده است. صندوقى چوبى و قهوهاى رنگ با نقوش زیباى کندهکارى شده، روى قبر جاى گرفته است.در هر دو گلدستهٔ مقبره نیز پلههایى براى رفتن به پشتبام کار گذاشته شدهاند.
مقبره دارای دو گلدسته مدور آجری در دو طرف بوده که با کاشیهای زیبائی که کلماتی مقدس بر آن نوشته شده مزین شده است.درب اصلی حرم از چوبی مخصوص و به شکل زیبائی ساخته شده و آیات و کلمات مقدس با خط نسخ و به طور برجسته بر آن نقش شده است
نظر شما