به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری سیزدهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن صبح امروز با حضور علی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و محمدتقی میرزاجانی، رییس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن در این شورا برگزار شد.
میرزاجانی در ابتدای نشست با بیان اینکه سیزدهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن در اردیبهشت سال آینده برگزار می شود، گفت: این نشست تخصصی ویژه قاریان، استادان و حافظان قرآن کریم هرساله از استان های مختلف برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه این نشست بزرگترین سالانه های قرائت و حفظ با رویکرد آموزشی و پژوهشی در تهران برگزار می شود، خاطرنشان کرد: این حرکت از سال 82 آغاز شده و در طی 12 دوره خود به 2 رویکرد روبرو بوده است.
میرزاجانی با بیان اینکه در نشست های اولیه موضوع نقد و تحلیل در اجرای نغمات دینی مورد نظر بود، تصریح کرد: از سال 91 نگاه علمی و پژوهشی به نغمات دینی حاکم شد به طوری که مباحث کارگاهی نیز در این دوره ها برگزار شد.
رییس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن با بیان اینکه تنقیح و تدوین مباحث در طول نشست ها به صورت کتاب منتشر شده و تیزر آن از رسانه ملی پخش می شود، گفت: در طی 12 نشست گذشته 9 نفر از اساتید خارجی نیز شرکت داشتند.
وی با بیان اینکه در نشست سیزدهم رویکرد پژوهشی مورد بحث قرار خواهد گرفت، افزود: خشوع در تلاوت، بررسی خاستگاه تلاوت، مهندسی تلاوت و تواشیح و ابتهال با رویکرد پژوهشی در نشست سیزدهم مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت.
علی سرابی، قائم مقام شورای عالی قران در ادامه این نشست با بیان اینکه مهمترین هدف برگزاری نشست های تخصصی، ارتقای علمی و مهارتی جامعه قرآنی است، گفت: تالیف قلوب و اجتماع سالانه جامعه قرآنی و ایجاد بستر همگرایی و همافزایی بین قرآنیان از دیگر هدف های این نشست می باشد.
وی با بیان اینکه برخی از برنامه هایی که در طول سال در شورای عالی قرآن برگزار می شود در این نشست ها معرفی خواهند شد، اظهار کرد: به طور مثال رونمایی از لباس متحد قاریان قرآن و آثار تولید شده قرآنی در طول سال از جمله برنامه های این نشست ها می باشد.
سرابی با اشاره به تبادل نظر و موضوعات قرآنی در این نشست ها گفت: تقویت بعد خضوع و خشوع تلاوت و حفظ قرآن به صورت تخصصی و علمی در نشست های تخصصی سالانه بررسی می شود.
قائم مقام شورای عالی قرآن با بیان اینکه در نشست پیش رو موضوع تلاوت و ترتیل قرآن کریم با ویژگی های هنری و الزامات علمی و عملی مورد بررسی خواهد بود، تصریح کرد: با توجه به اینکه در سال های اخیر تلاوت ترتیل در کشور با برنامه ریزی رسانه و دستگاه های مختلف مورد اقبال جامعه قرار گرفته است این موضوع به عنوان پدیده مثبت فرهنگی قابل توجه می باشد.
وی با بیان اینکه ورود جدی رسانه در این امر تاثیرگذار بوده است، اظهار کرد: با بررسی این گونه موضوعات جریان انس با قرآن کریم در جامعه تقویت می شود.
سرابی با بیان اینکه باید به موضوع ترتیل خوانی توجه ویژه شود، اظهار کرد: امروز در عرصه تلاوت ترتیل با یک چالش مواجه ایم به طوری که برخی از نوارهای ترتیل و ترتیل خوانان آثار فاخری را ارایه نمی دهند ولی در حالی که الگو شده و مورد توجه مردم قرار گرفته اند.
قائم مقام شورای عالی قرآن کریم با بیان اینکه برای اصلاح این روند نیاز به بررسی دقیق وجود دارد، گفت: بنابراین این چالش ها و آسیب ها دستمایه موضوع نشست امسال شده است که امیدواریم باعث ارتقا و رشد جریان ترتیل خوانی شود.
وی با بیان اینکه مشهورترین سبک ترتیل خوانی سبکی است که در کشور مصر رایج بوده و ما نیز مقلد آن هستیم، ادامه داد: همچنین سبکی که چند سال گذشته در کشور ما و کشورهای حوزه خلیج فارس رایج شده است سبک خلیجی و حجازی است که قابل نقد و بررسی قرار خواهد گرفت.
سرابی با بیان اینکه بررسی سبک عراقی نیز در این نشست صورت خواهد گرفت، اظهار کرد: جهت بررسی نشست پیش رو کارگروهی جهت بررسی و پژوهش مسایل و محورهای مطرح در نشست برگزار شده است.
قائممقام شورای عالی قرآن با بیان اینکه اگر در کشور ما کسانی مدعی ایجاد سبکهای جدید هستند می توانند سبک های خود را به صورت مدون و با نمونه پویا تولید کنند، گفت: امیدواریم از رهگذر این نشست ها به یک مسیر نوآوری در سبک ترتیل برسیم تا به ترویج فرهنگ انس با قرآن کریم کمک کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: ثبت نام شرکت در سیزدهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن از فردا آغاز شده و تا 15 فروردین سال 96 ادامه خواهد داشت.
نظر شما