به گزارش خبرنگار شبستان، حمید قبادی، دبیر کارگروه مد و لباس عصر دیروز در نشست نقد و بررسی حقوق معنوی و مالکیت فکری در حوزه لباس اسلامی که در سرای کتاب برگزار شد، گفت: کارگروه ساماندهی مد و لباس در سال های اخیر تلاش گسترده ای در جهت ارایه الگوها و ایجاد انسجام و هویتبخشی حوزه مد و لباس کرده است. این گروه همچنین ساختار اداری مناسب و ارتباط عمیق بین حوزه های مرتبط را ایجاد کرده است.
قبادی ادامه داد: در سال 95 صیانت از حوزه مد و لباس و ایجاد بستر مناسب برای انسجام فعالیت های ارزشمند یک اصل و مبنا شد. در دو سه سال اخیر به دلایل بیرونی و داخلی موضوع مد و لباس مورد توجه قرار گرفته است و اتفاقات پرتنش و پرسرعتی در حال شکل گرفتن است. مد و لباس اجزای گسترده ای دارد که این چالش ها را یک نهاد نمی تواند پاسخگو باشد.
دبیر کارگروه مد و لباس تصریح کرد: یکی از مهمترین نکاتی که در مورد آن به جمعبندی رسیدیم صیانت و ترسیم باید و نبایدهای موضوع مد و لباس است. طی آخرین تحقیقاتی که داشتیم 2500 مرکز غیرصنفی و غیرصنعتی در حال مدسازی و طراحی هستند که شاید تیراژ و انبوهی تولید ندارند اما موثر و جریانساز هستند. آیا ما فقط مأموریت داشته ایم مسیر مد و لباس را باز کنیم و سپس آن را رها کنیم تا دست اندرکاران بدون شاخص و فاکتورهای لازم هر کاری بخواهند انجام دهند. به این نتیجه رسیدیم که این امکان پذیر نیست و ممکن است حاشیه هایی ایجاد کند.
وی بیان کرد: تصمیم گرفتیم با کمک اساتید فن حوزه های فکری در زمینه فرهنگ اسلامی و دینی در حوزه لباس اقداماتی انجام دهیم. مهمترین و نخستین کاری که چند ماه اخیر انجام دادیم ،تماس با آیت الله رشاد رییس حوزه های علمیه تهران بود. ایشان از چهره های متفکر، امین، فعال، موثر و مبارز نظام هستند. ما از ایشان مدد جستیم و کمک خواستیم . جلسه ای که با معظم له داشتیم منجر به طراحی سلسله نشست های بررسی مبانی نظری و دینی حوزه مد و لباس اسلامی ایرانی شد که امروز شاهد برگزاری اولین جلسه آن هستیم.
قبادی اظهار داشت: به عنوان مرکزیت حوزه فکری مد و لباس مکلفیم اسناد راهبردی را تولید و در اختیار نهادهای ذیربط بگذاریم. نمی توانیم شعار لباس اسلامی بدهیم اما شاخص دقیق ندهیم. نه تنها تولیدکنندگان در تهران بلکه تمام تولیدکنندگان در سراسر کشور باید از شاخص های لباس اسلامی مطلع باشند. مالکیت مادی و معنوی یکی از الزامات و نکات مهم است.
دبیر کارگروه مد و لباس عنوان کرد: دو هدف را از مجموعه نشست های بررسی مبانی نظری و دینی حوزه مد و لباس اسلامی ایرانی دنبال می کنیم. یکی تدوین کتاب نشست هاست که آن را در اختیار دانشگاه ها و ذین فعان قرار دهیم. تدوین اسناد کاربردی هدف دوم ماست. ما همواره بر تولید سند تاکید داشتیم، این اسناد از طریق شورای انقلاب فرهنگی مصوب خواهد شد. طراحان در این نشست ها می توانند سوالات خود را به طور ریز مطرح کنند. امیدوارم مشارکت طراحان در این نشست ها به ما کمک کند که جلساتی پرچالش، پربار و فعال و موثر داشته باشیم.
نظر شما