گاز شمال کشور از تولید داخلی تامین می شود

خبرگزاری شبستان: ایران به عنوان چهارمین تولید کننده عمده گاز طبیعی در جهان به این توانایی رسیده که نیازمند واردات گاز از ترکمنستان نباشد و با کمی هوشیاری داخلی می تواند به تامین کامل گاز مناطق شمالی بپردازد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ایران به عنوان چهارمین تولید کننده عمده گاز طبیعی در جهان شناخته شده اما از سال ۱۳۷۵ به دلیل مشکلات موجود در تامین گاز مناطق شمالی کشور به امضای قرارداد واردات گاز از ترکمنستان پرداخت و در طول این ۲۰ سال بارها با بدعهدی ترکمن ها در این موضوع روبرو بود تا این که از روز گذشته ترکمنستان صادرات گاز به ایران را قطع کرد اما مقامات گازی کشورمان از روز گذشته تا کنون بارها بر نبود مشکل در تامین گاز مناطق شمالی در زمستان سال جاری تاکید کرده اند.

بنابراین گزارش طبق خبر روابط عمومی وزارت نفت، شرکت ملی گاز ایران شامگاه یکشنبه با انتشار بیانیه ای رسمی، با اعلام اینکه جریان گاز وارداتی از ترکمنستان به دلیل کارشکنی این کشور قطع شده است، از تمهیدات لازم برای تامین گاز استان‎های شمالی و شمال شرقی خبر داد.

پس از آن طبق خبر ایرنا، امروز سخنگوی شرکت ملی گاز با بیان این که با وجود قطع صادرات گاز «ترکمن گاز» به ایران، تامین گاز مناطق مختلف کشور از جمله استان های شمالی در بهترین شرایط قرار دارد، گفت: با تعهد ایران به قراردادهای بین المللی، صادرات گاز به ترکیه و سواپ گاز ترکمنستان به جمهوری آذربایجان بدون مشکل جریان دارد.

مجید بوجارزاده سخنگوی شرکت ملی گاز ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره آخرین وضعیت گازرسانی به بخش خانگی و صنعتی کشور، افزود: همواره تامین گاز بخش خانگی اولویت اصلی بوده و بر این اساس، دیروز 430 میلیون مترمکعب گاز برای بخش خانگی تامین شده است.

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران افزود: نیروگاه ها نیز دیروز 120 میلیون مترمکعب و صنایع 80 میلیون مترمکعب گاز مصرف کرده اند.

بوجارزاده با بیان این که تامین گاز مجتمع های پتروشیمی نیز به خوبی ادامه دارد، گفت: روز گذشته 46.5 میلیون مترمکعب گاز به واحدهای پتروشیمی کشور تحویل داده شده است.

وی بیان داشت: دیسپچینگ (شبکه توزیع یکپارچه) شرکت ملی گاز، به صورت منطقه ای، عرضه گاز را مدیریت می کند تا تامین گاز بخش های مختلف در بهترین شرایط انجام شود.

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران درباره صادرات گاز ایران به ترکیه نیز گفت: صادرات گاز به ترکیه بر اساس مفاد قرارداد جریان داشته و مشکلی وجود ندارد.

وی درباره سواپ (معاوضه) گاز ترکمنستان به جمهوری آذربایجان نیز بیان داشت: ایران همواره به تعهدات و قراردادهای بین المللی، پایبند بوده و خود را مقید به اجرای تعهدات می داند، بر این اساس سواپ گاز ترکمنستان ادامه دارد.

بوجارزاده با توصیه به هموطنان برای صرفه جویی در مصرف گاز، گفت: کاهش یک درجه ای دمای هوا، مشکلی برای ساکنان منازل ایجاد نمی کند، اما باعث صرفه جویی 6 درصدی در مصرف گاز کشور می شود که معادل تولید یک پالایشگاه گاز است.

علاوه براین، جمشید ظهیری مدیرعامل شرکت گاز گیلان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه مصرف گاز در گیلان نسبت به سال گذشته حدود 40 درصد افزایش یافته، افزود: حدود 25 درصد این افزایش با توجه به فزونی تعداد مشترکان گاز منطقی است، اما 15 درصد آن نشاندهنده مصرف مازاد است.

وی خاطرنشان کرد: اگر همین 15 درصد مازاد کم شود، نه تنها بخش خانگی بلکه نیروگاه ها و صنایع ما نیز مشکلی برای تامین سوخت گاز نخواهند داشت و نیاز به هیچ کشوری هم نداریم.

ظهیری اظهار کرد: اگر مصرف کنندگان فقط پنج درصد از مصرف شان را کاهش دهند، نه تنها برای خودشان بلکه برای صنعت و نیروگاه ها نیز مشکلی بوجود نخواهد آمد.

به گزارش شبستان، این در حالی است که امروز بهرام قاسمی رییس اداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه در نشست خبری خود در مورد ورود این وزارتخانه به مناقشات گازی ایران و ترکمنستان توضیح داد: این یک بحث فنی است و ما موضوع را سیاسی نمی بینیم و بحثی است که بین شرکت ملی گاز ایران و ترکمن گاز در حال انجام است.

 

کد خبر 598724

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha