خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدان گازی پارس جنوبی (در قطر: گنبد شمالی) بزرگترین میدان گازی جهان است که در صورت برداشت کامل گاز این میدان، انرژی ۱۰ سال کل ساکنان کره زمین تأمین میشد. مساحت این میدان ۹۷۰۰ کیلومتر مربع است که ۳۷۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی ایران و ۶۰۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی قطر قرار دارد. حجم گاز برداشتشدنی میدان به همراه میعانات گازی، معادل ۲۳۰ میلیارد بشکه نفت خام است.
ذخیره بخش ایرانی میدان ۱۳٫۳ تریلیون مترمکعب گاز درجا و ۱۹ میلیارد بشکه میعانات گازی (۹ میلیارد بشکه قابل برداشت) است که ۵۰ درصد ذخایر گازی ایران و ۸ درصد از ذخایر گازی جهان را در خود جای داده است. گاز خشک قابل استحصال در بخش ایرانی میدان ۸٫۱ تریلیون مترمکعب با ضریب بازیافت ۰٫۶۱ میباشد. ذخیره بخش قطری میدان ۳۷ تریلیون مترمکعب گاز درجا و ۲۶ تریلیون مترمکعب گاز قابل برداشت و ۳۰ میلیارد بشکه میعانات گازی (۱۰ بیلیون بشکه قابل برداشت) است که معادل ۹۹٫۹ درصد ذخایر گازی قطر و ۲۱ درصد ذخایر گازی جهان است. بهرهبرداری از مجتمع بندری پارس، از تیرماه ۱۳۸۹ به شرکت ملی نفتکش ایران، واگذار شد.
بنابراین گزارش، قرارداد توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی میان شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرما و کنسرسیومی متشکل از مپنا، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی، شرکت ملی حفاری، شرکت پایندان، شرکت مدیریت طرحهای صنعتی ایران، ایزوایکو و ماشینسازی اراک منعقد شده است. محدوده کاری شرکت مپنا در این پروژه شامل احداث واحدهای یوتیلیتی و پروسسی میشود. در حال حاضر ساخت پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی بیش از 64درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
این گزارش می افزاید: سیدمحمد اکبری، معاون شرکت مجری طرح های نفت، گاز و پتروشیمی در فاز 14پارس جنوبی به ایرنا در این زمینه خبر داده است: "اکنون ساخت پالایشگاه در این فاز به بیش از 64 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است. با جذب نیروی انسانی متخصص انتظار داریم این پالایشگاه در سال 1397 به بهره برداری برسد. اکنون 600 نفر نیروی انسانی این شرکت در فاز 14 پارس جنوبی به کار مشغولند که تا یک ماه آینده به بیش از یک هزار نفر افزایش می یابند. تا چهار ماه آینده با اولویت جذب نیروهای بومی شمار شاغلان این شرکت به چهار هزار نفر می رسد. تکمیل فاز 14 پارس جنوبی از سوی کنسرسیومی متشکل از هشت شرکت ایدرو، ایزوایکو، تاسیسات دریایی، ماشین سازی اراک، مپنا، شرکت ملی حفاری، آی.پی.ام.آی و پایندان انجام می شود و اکنون برج 400 تنی این فاز نصب شده است."
یادآور می شود: پیش بینی می شود برای تکمیل پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی پنج میلیارد دلار هزینه شود و طبق برنامه ریزی هشت شرکت این کنسرسیوم این فاز در سال 1397 به بهره برداری می رسد. بیش از 50 درصد عملیات اجرایی ساخت پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی به دست این شرکت وابسته به بنیاد مستضعفان انجام می شود که انجام طرح های پالایشگاهی فازهای 13، 17 و 18 پارس جنوبی را به عنوان پیمانکار شرکت نفت وگاز پارس بر عهده دارد.
نظر شما