تلاش ایرلند برای بازگشایی سفارتشان در ایران/روابط ایران و عراق تضمین کننده منافع دو کشو

خبرگزاری شبستان:حمله پلیس مهاجرت گینه نو به دو مهاجر ایرانی، روابط ایران و عراق تضمین کننده منافع دو کشور، ایرلندی‌ها خواستار بازگشایی سفارت کشورشان در ایران شدند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: حمله پلیس مهاجرت گینه نو به دو مهاجر ایرانی، برجام برای«تیلرسون» توافقی تمام شده است، روابط ایران و عراق تضمین کننده منافع دو کشور، ایرلندی‌ها خواستار بازگشایی سفارت کشورشان در ایران شدند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

حمله پلیس مهاجرت گینه نو به دو مهاجر ایرانی

مأموران پلیس و مقامات مهاجرت جزیره «مانوس» در کشور «پاپوآ گینه نو» دو پناهجوی ایرانی را به دلیل  تلاش برای شرکت جشن شب سال نو مورد حمله و ضرب و شتم قرار دادند.

روزنامه انگلیسی «دیلی میل» گزارش کرد، «ائتلاف اقدام پناهندگان» اعلام کرد که دو مرد به نام‌های مهدی و محمد در یک مراسم جشن سال نو شرکت کرده بودند که مأموران مهاجرت به آن‌ها حمله‌ور شدند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که مأموران به آنها گفته‌اند که حق خروج از بازداشتگاه جنجالی متعلق به پناهجویان را نداشته‌اند.

ائتلاف اقدام پناهجویان اعلام کرد تنها جرمی که این دو پناهجوی ایرانی مرتکب شده بودند، این بود که از محل اسکان پناهجویان خارج شده‌ بودند.

یکی از اعضای سازمان ائتلاف اقدام پناهجویان گفته است، این دو پناهجوی ایرانی به اندازه‌ای بد مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند که به وضوح مشخص است که هیچ آزادی برای پناهجویان مانوس وجود ندارد.

طبق این گزارش، مأموران پلیس گینه به طور معمول با مصونیت، رفتارهای خشونت‌باری از خود بروز می‌دهند.

در ماه آوریل، دادگاه عالی گینه، دستور تعطیلی کمپ پناهجویان را صادر کرد اما دولت استرالیا این تصمیم را رد کرد.

یکی از اعضای ائتلاف اقدام پناهجویان اعلام کرد که حمله به دو پناهجوی ایرانی نشان داد که مقامات گینه نو چه نوع رفتاری با پناهجویان دارند و  اعلام کرد زمان آن رسیده که دولت، تمامی پناهجویان و پناهندگان را به استرالیا منتقل کند.

مهر:

برجام برای«تیلرسون» توافقی تمام شده است/ترامپ توافق را نقض نمیکند

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب آمریکا کمتر از ۲۰ روز دیگر، سکان هدایت کاخ سفید را به دست می گیرد و به خود فرصت تحقق همه آن شعارهایی را می دهد که در طول کارزار انتخاباتی ۲۰۱۶ وعده داده بود.

در این میان، همه چشم انتظارند تا ببینند ترامپ که در یک سال گذشته همواره به پراکنده گویی و عدم شفافیت در زمینه سیاست خارجی متهم بوده است چه رویکردی را در قبال «برجام» یا همان توافق هسته ای ایران اتخاذ می کند. در حالیکه ترامپ در اظهارات ضد ایرانی خود دامنه برخورد با برجام را از پاره کردن توافق تا مذاکره مجدد آن تعدیل کرده است، سوال ها پیرامون رویکرد نهایی وی همچنان بی پاسخ مانده است.

 در همین راستا، خبرگزاری مهر مصاحبه ای با «بنت جانسون» سناتور سابق آمریکایی داشته است.

جانسون که از اعضای حزب دموکرات است، در سالهای ۱۹۷۲ تا ۱۹۹۷ میلادی، نمایندگی ایالت «لوئیزیانا» را در مجلس سنای آمریکا به عهده داشت. وی در حال حاضر، رئیس شورای آمریکایی-ایرانی (American Iranian Council) است.

*«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب آمریکا در طول کارزار انتخاباتی خود مدعی شد که «باراک اوباما» رئیس جمهوری فعلی، در مذاکرات هسته ای امتیازات زیادی را به ایران واگذار کرده و به همین دلیل، وی خواهان تجدید مذاکره در این زمینه است. صرف نظر از شعارهای انتخاباتی، اقدام واقعی ترامپ چه خواهد بود؟

من فکر نمی کنم که ترامپ واقعا قصد نفی توافق هسته ای ایران را داشته باشد. ممکن است که وی اعمال برخی تحریم های جدید (البته نه در خصوص برجام بلکه در خصوص سایر موارد) را مد نظر داشته باشد. اما فکر نمی کنم که بخواهد توافق را نفی کند.

*اطرافیان و مشاورین ترامپ در شمار مخالفین سرسخت ایران و برجام هستند. این گروه تا چه اندازه بر ترامپ و سیاست های وی در قبال ایران تاثیرگذار خواهند بود؟

فهم اینکه اطرافیان ترامپ تا چه حد بر وی تاثیرگذار خواهند بود، مستلزم گذر زمان است. تا جایی که می دانم «رکس تیلرسون» گزینه انتخابی ترامپ برای احراز پست وزارت امور خارجه آمریکا، درباره ایران موضعی نگرفته و به گمان من آنقدر هوشمند است که این توافق را تمام شده حساب کند و نفی آن را اقدامی نابخردانه بداند. به هر حال تیلرسون است که وزیر امور خارجه خواهد بود. حال باید دید که تاثیر مشاورین امنیت ملی ترامپ چه میزان است. حدس من این است که تیلرسون همه آنها را مغلوب می کند.

*برخی استدلال می کنند که ترامپ برجام را نقض نمی کند بلکه در عوض تحریم های ادعایی در خصوص حقوق بشر و تروریسم را علیه ایران تشدید خواهد کرد. در این صورت، تاثیر این اقدام بر آینده برجام چه خواهد بود؟

 من فکر نمی کنم که وی برجام را نقض کند. اما اینکه چه تحریم های اضافه ای در رابطه با مواردی چون تروریسم و حقوق بشر اعمال خواهد کرد، با گذر زمان مشخص می شود. اما حدس من این است که تصمیم هر چه باشد تا حد رویگردانی از معاهده پیش نمی رود. همه اینها به خاطر مشکلاتی است که با ایران وجود دارد اما شکست معاهده را در پی نخواهد داشت.

*با فرض اینکه ترامپ برجام را نقض کند، واکنش متحدان اروپایی به اقدام وی چگونه خواهد بود؟

خیلی واضح است که برای متحدان، تا جایی که به ایشان مربوط می شود، برجام یک توافق است و از تصمیم آمریکا برای نفی آن پیروی نمی کنند. ترامپ هیچکس را ندارد که بخواهد وی را (در این قضیه) همراهی کند.

*آیا نکته دیگری هست که بخواهید به مطالب خود بیافزایید؟

مدت ها است که حس می کنم این توافق به گونه ای آشکار برای هر دو طرف خوب است. به قضاوت من، ما از بابت آنکه همه در آمریکا از گزینه «زور روی میز است» سخن می گفتند، به سمت جنگ پیش می رفتیم و اگر ایران اورانیوم را غنی سازی می کرد و ما هم هیچ بازرسی نداشتیم؛ نهایت این می شد که همانگونه که از پیِ شب، روز می آید؛ توسل به زور (گزینه نظامی) تنها جایگزین ممکن بود. البته به طور قطع، اسرائیلی ها هم در هر دو موقعیت طالب استفاده از زور بودند.   

بنابراین، این توافق فرصت حل مسئله را داده است و به قضاوت من، جمهوریخواهان وقتی قدرت را در دست بگیرند، رفتار متفاوتی را در پیش خواهند گرفت. تصویب همه این لوایح (ضد برجام) در کنگره آن هم تا وقتی که می دانند رئیس جمهور (اوباما) آنها را وتو خواهد کرد، امر آسانی است. اما، مادامیکه بدانند اقداماتشان تبعات واقعی در پی خواهد داشت، ماجرا شکل کاملا متفاوتی به خود می گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

سفیرعراق: روابط ایران و عراق تضمین کننده منافع دو کشور است

حبیب محمد الصدر افزود: ایران اولین کشوری بود که پس از اعلام موجودیت داعش به عراق برای مبارزه با این گروه تروریستی کمک کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران به عراق بر اساس منافع و مصلحت عراق کمک خواهد کرد یا منافع خود و تثبیت حضورش در منطقه، گفت: بر اساس هر دو مورد.

سفیر عراق در قاهره افزود: از طرفی ایران می خواهد تا خود را از وجود تروریسم رها کند و از سوی دیگر نیز از عراق به عنوان یک کشور همسایه حمایت می کند و نمی خواهد تا این کشور مورد هجوم تروریست ها و افراط گرایان قرار گیرد.

حبیب محمد الصدر همچنین در خصوص روابط مصر و عراق گفت: بغداد و قاهره در زمینه امنیتی و اطلاعاتی همکاری خوبی دارند.

وی با اشاره به بازگشایی سفارت مصر در عراق گفت: این روزها روابط دو کشور از هر زمان دیگری نزدیک تر شده است.

پیشتر حبیب محمد الصدر سفیر جدید عراق در مصر و نماینده دائم این کشور در اتحادیه عرب، اعلام کرده بود که کشورش قصد دارد تا روابطش را با قاهره در همه زمینه ها گسترش دهد.

نماینده دائم عراق در اتحادیه عرب ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد افزایش و تحکیم روابط دو جانبه میان عراق و مصر باشیم.

هفته گذشته ابراهیم الجعفری وزیر خارجه عراق با مقام های مصری در قاهره دیدار کرده بود.

ایرلندی‌ها خواستار بازگشایی سفارت کشورشان در ایران شدند

نشریه ژورنال در گزارشی نوشت: دامداران ایرلندی برای دسترسی به بازار ایران خواستار بازگشایی سفارت کشورشان در تهران شدند.

بر اساس این گزارش، پاتریک کنت، رئیس «اتحادیه دامداران ایرلند»، گفت اگر روابط کامل دیپلماتیک بین دو کشور از سر گرفته شود، «فرصت‌های بزرگی برای صادرات گوشت گاو و گوسفند به ایران» ایجاد خواهد شد.

مسئولان «اتحادیه دامداران ایرلند» هفته پیش با جواد کچوئیان، سفیر ایران در ایرلند، دیدار و درباره تجارت بالقوه گوشت گاو و گوسفند بین دو کشور تبادل نظر کردند.

کنت گفت: «از دولت ایرلند می‌خواهم به دفا‌تر دیپلماتیک در ایران توجه کند، و همچنین از بخش بانکی می‌خواهم مراودات مالی بین ایران و ایرلند را تسهیل کند.»

سفارت ایرلند در تهران سال ۲۰۱۱ به عنوان بخشی از اقدامات برای کاهش هزینه‌ها به علت بحران مالی بسته شد. از آن پس، ایرلند چند کنسولگری جدید (در نقاط مختلف جهان) گشوده است، از جمله سفارتخانه‌هایی در نایروبی، جاکارتا و بانکوک. همچنین سفارت این کشور در واتیکان مجددا باز شده است.

وزارت خارجه و تجارت ایرلند در پاسخ به درخواست دامداران این کشور اعلام کرد هیچ طرح فوری برای بازگشایی این سفارت وجود ندارد، اما موضوع سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های ایرلند «در دست بررسی است.»

این وزارتخانه تصریح کرد: «دولت شکل و گستره شبکه دیپلماتیک و کنسولی را در دست بررسی دارد. در بررسی درباره دفا‌تر دیپلماتیکمان در خارج، مجموعه‌ای از عوامل، از جمله اولویت‌های سیاسی، اقتصادی و تجاریمان، و نیز قابلیت دسترسی به منابع در نظر گرفته می‌شود. به طور قطع، دولت از عوامل سیاسی، اقتصادی و تجاری، و امکان دسترسی به منابع که ممکن است گشایش دفتر دیپلماتیک دائم را در ایران، مانند شمار دیگری از کشور‌ها ایجاب کند، مطلع است.»

ادی پانچ، دبیر کل «اتحادیه دامداران ایرلند»، در گفتگو با این نشریه گفت سال ۲۰۱۷، ۲۰۰ هزار رأس گاو بیشتر از سال ۲۰۱۵ برای کشتار خواهیم داشت، و بنابراین باید به بازارهای دیگری صادر شوند، چرا که میزان تقاضا برای گوشت ایرلند در اروپا چندان افزایش نیافته است.»

وی گفت: «ایران با کمبود گوشت قرمز رو به روست. آن‌ها سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز مصرف می‌کنند. ما نمی‌توانیم این فرصت را نادیده بگیریم.»

پانچ همچنین به لغو اخیر تحریم‌های دولت آمریکا علیه ایران به عنوان دلیلی برای آغاز مبادلات تجاری با ایران اشاره کرد.

 «اتحادیه دامداران ایرلند» اعلام کرد دو مانع اصلی برای تجارت گوشت گاو و گوسفند با ایران وجود دارد: نبود ارتباط دیپلماتیک دولت ایرلند با دولت ایران، و نبود تسهیلات بانکی بین دو کشور.

پانچ گفت: «هیچ بانک ایرلندی مراودات با بانک‌های ایران را تسهیل نخواهد کرد» که این امر هرگونه معامله بین دو کشور را، اگر نگوییم غیرممکن، بسیار دشوار خواهد کرد.»

 

کد خبر 598532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha