خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در عصر حاضر یکی از پایههای استوار کشورداری، ترقی، پیشرفت و ارایه خدمات به مردم و دریافت مالیات است. دریافت مالیات از جامعه در کشورهای جهان، امری طبیعی و براساس سیاست مالی است و در برخی کشورهای صنعتی جهان 90 تا 98 درصد بودجه عمومی از طریق مالیاتها، تأمین میشود و مردم نیز هیچگونه واکنش منفی در برابر آن بروز نمیدهند.
بنابراین گزارش، مالیات به مثابه یک نوع هزینه اجتماعی است که آحاد یک ملت در راستای بهرهوری از امکانات و منابع یک کشور موظف به پرداخت آن هستند تا تواناییهای جایگزین این امکانها و منابع فراهم شود. مالیات در واقع انتقال بخشی از درآمدهای جامعه به دولت یا بخشی از سود فعالیتهای اقتصادی است که نصیب دولت میشود زیرا ابزار و امکانهای دستیابی به درآمد و سودها را دولت فراهم ساخته است. مالیاتها در ایران به چند دسته مالیات مستقیم، مالیات بر دارایی، مالیات بر درآمد، مالیاتهای غیرمستقیم و مالیات بر ارزشافزوده تقسیم میشود.
این گزارش می افزاید: جامعترین و مهمترین قانون مالیاتهای مستقیم کشور در 28 اسفند سال 1345 به تصویب رسید و در دورههایی از زمان در معرض اصلاحهای قرار گرفت. بازنگری اصولی در این قانون در 13 اسفند سال 1366 انجام شد که با اصلاحها پی در پی همراه بود. بیشتر این اصلاحها به تعدیل ماده 131 در مورد نرخهای تصاعدی در خصوص در آمدهای بالا برمیگشت که قبل از آن تا نرخ 75 درصد ادامه مییافت.
در 27 بهمن سال 1380 لایحه «اصلاح موادی از قانون مالیاتهای مستقیم» به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که نتیجه آن تغییرهای اساسی در این قانون بود. اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم در سال 1380 دو تغییر عمده در این قانون ایجاد کرد. نخستین مورد حذف قانون مالیات بر مجموع درآمد و دومین مورد، تغییر در نرخ مالیات بر شرکتها است. حال در راستای این بخش؛ نظام مالیاتی از اسفند ماه متحول میشود.
بنابراین گزارش، رسانه مالیاتی ایران در این زمینه به نقل از سید کامل تقوی نژاد، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور نوشته است: " نظام مالیاتی از اسفند ماه متحول میشود. در اصلاحیه جدید قانون مالیات های مستقیم، به منظور شفافیت فعالیت های اقتصادی و استقرار نظام یکپارچه اطلاعات مالیاتی، ایجاد پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مودیان مالیاتی در این سازمان مورد توجه قرار گرفته است. براساس این قانون، دستگاه های ذیربط اعم از وزارتخانه ها، سازمان های دولتی ،شهرداری ها، بانک ها، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و ... ملزم شده اند تا اطلاعات مورد نیاز این پایگاه را در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دهند. تا بهمن ماه امسال، در تمام ادارات کل سراسر کشور باید اداره مالیات الکترونیکی (E-TAX ) دایر شود و در اسفند ماه، شاهد یک تحول جدی در نظام مالیاتی خواهیم بود.
یادآور می شود:در حال حاضر در سازمان امور مالیاتی کشور قابلیت هایی همچون ثبت نام الکترونیکی، ارایه اظهارنامه به صورت الکترونیکی، پرداخت مالیات به صورت الکترونیکی و دادرسی مالیاتی به صورت الکترونیکی ایجاد شده است.
نظر شما