به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی وزارت علوم تحقیقات و فناوری ، بر اساس ماده اول اين آيين نامه،قطب علمي گروهي از اعضاي هيئت علمي برجسته هستند كه براي انجام يك برنامه مدّون پنچ ساله همزمان با برنامه توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي فعاليت مي كنند.
در ماده دوم آيين نامه تشكيل قطب هاي علمي، هدف از تشكيل قطب هاي علمي،گسترش مرزهاي دانش براي ارتقاي جايگاه علمي كشور،فراهم ساختن زمينه فعاليت هاي گروهي و ايجاد شبكه هاي علم و فناوري ،كسب مرجعيت علمي و فناوري در زمينه تخصصي خاص،مشاوره و تصميم سازي در برنامه علمي و اجرايي و توسعه و تقويت مطالعات ميان رشته اي و توليد بومي اعلام شده است.
بر اساس ماده سوم اين آيين نامه ، شوراي قطب هاي علمي به رياست وزير علوم تشكيل مي شود و معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم نايب رئيس و مديركل دفتر سياستگذاري و برنامه ريزي پژوهشي دبير و معاون آموزشي وزارت علوم و دبيران گروههاي علمي پنچگانه قطب هاي علمي و دونفر از اعضاي هيئت علمي برجسته كشور اعضاي اين شورا را تشكيل مي دهند.
براساس اين آيين نامه، سياستگذاري براي ايجاد و توسعه قطب هاي علمي كشور،تعيين ضوابط شناسايي ، ارزيابي و حمايت از قطب هاي علمي و تعيين اولويت هاي تحقيقاتي قطب هاي علمي از اختيارات شوراي قطب هاي علمي است.
براساس اين گزارش و مبتني بر ماده پنچ اين آيين نامه،تاسيس قطب علمي از طريق بررسي حوزه ها و زمينه هاي مورد نياز كشور براساس آمايش علم و فناوري و اعلام فراخوان شوراي قطب هاي علمي كشور به دانشگاهها و موسسات پژوهش و فناوري و نيز از طريق درخواست دانشگاهها و موسسات پژوهش و فناوري كشور براي تشكيل قطب علمي براساس مزيت ها و توانمنديها و تاييد شوراي قطب هاي علمي انجام مي شود.
گفتني است آيين نامه تشكيل قطب هاي علمي مشتمل بر 14 ماده و 14 تبصره است و پس از تاييد و امضاي وزير علوم،تحقيقات و فناوري در تاريخ 95/10/7 براي اجرا به دانشگاهها،پژوهشگاهها،پارك هاي علم و فناوري و موسسات وابسته به وزارت علوم،تحقيقات و فناوري ابلاغ شده است.
نظر شما