خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اهمیت استراتژیک روابط اقتصادی با ایران برای روسیه بر هیچ کس پوشیده نیست. ایران یک شریک تجاری بزرک در خاورمیانه است، بازاری که در آن تقاضای زیادی برای تولیدات روسیه از جمله در تجهیزات حمل و نقل، چوب و فلز وجود دارد، علاوه بر این ایران راه ورود بسیاری از کالاهای مهم به روسیه است. ایران و روسیه، هر دو منافع مشترکی در حوزه دریای خزر دارند. اصلیترین عرصه منافع مشترک، استخراج و انتقال منابع نفتی در این منطقه، توسعه کوریدورهای بینالمللی برای ترانزیت کالاهای ملی و بینالمللی در خط شمال- جنوب و بهرهبرداری از منابع طبیعی منطقه میباشد.
بنابراین گزارش، همکاری با ایران در حوزه نفتی از جمله در ایجاد کریدورهایی برای ترانزیت سوخت و نفت خام نه تنها برای روسیه از لحاظ اقتصادی بسیار سودمند است بلکه در تقویت سیاست خارجی روسیه در آسیای مرکزی و جنوبی همچنین در شرق دور و نزدیک بسیار موثر خواهد بود و در نهایت به تامین امنیتی انرژی در این مناطق خواهد انجامید. با توجه به شرایط ویژه ایران در حال حاضر، این کشور اهمیت ویژهای برای تعامل با روسیه به خصوص در حوزه اقتصادی قائل است. ایران و روسیه در ادامه همکاری های خود مصمم به افزایش سطح همکاری های نفتی هستند.
این گزارش می افزاید: ایرنا به نقل از کریل مولوتسوف، معاون وزیر انرژی روسیه در این زمینه نوشته است: "ایران و روسیه برای افزایش سطح همکاری ها در بخش نفت و انرژی مصمم هستند. توافق اخیر کشورهای تولیدکننده نفت می تواند بر افزایش سطح همکاری های نفتی ایران و روسیه اثر مثبت داشته باشد. تلاش می کنیم پروژه های بالادستی نفت را با همکاری ایران پیش ببریم."
یادآور می شود: روسیه با تولید ناخالص داخلی ۲۱۱۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ هشتمین اقتصاد بزرگ جهان (ششمین بر مبنای قدرت برابری خرید) بودهاست. روسیه پس از فروپاشی شوروی به اقتصاد بازار روی آوردهاست و به منابع طبیعی عظیم خود متکی است. درآمد سرانه این کشور در سال ۲۰۱۳ بیش از ۱۸ هزار دلار (بر مبنای قدرت برابری خرید) که این کشور را در رتبه پنجاهوهفتم دنیا قرار میدهد. این کشور یکی از پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل، عضو گروه هشت، شورای اروپا، سازمان تجارت جهانی، سازمان همکاری شانگهای و کشورهای مستقل همسود است.
نظر شما