وظیفه مهم رسانه ها در گسترش فرهنگ مهدوی، بهره گیری از مباحث مهدویت برای نقاط قوت و ضعف فرهنگی هر منطقه است

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل بنیاد فرهنگی مهدی موعود عجل الله تعالی کشور با تبیین ضرورت های تشکیل این بنیاد و عمده فعالیت های آن طی قریب به دو دهه، درباره وظیفه رسانه ها در خصوص گسترش فرهنگ مهدوی هم مطالبی بیان کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام محمود متوسل، مدیرعامل بنیاد فرهنگی مهدی موعود عجل الله تعالی کشور، امروز(9 دی)در نشست خبری گفت: بنیاد در سال 79 با پیشنهاد حجت الاسلام قرائتی و موافقت مقام معظم رهبری تأسیس شد و هیئت امنا هم از افراد فرهنگی و مسئولین کشوری و نمایندگان مجلس آن زمان بود که دغدغه کار فرهنگی داشتند.

 

 

 

وی مرحوم ابوترابی را از جمله این افراد دانست و با بیان اینکه از سال گذشته با استعفای دکتر شیبانی به دلیل کهولت سن، بنده به سمت مدیرعاملی انتخاب شدم؛ ضرورت تشکیل بنیاد را مورد توجه قرار داد و در این رابطه به ۴ مورد اشاره کرد و گفت: اول اینکه هیچ مجموعه ای در کشور متولی بحث مهدویت نبود.

 

 

 

حجت الاسلام متوسل گفت: افراد، اشخاص و مجموعه هایی در سطح شهر خود فعالیت هایی داشتند اما اینکه به صورت سراسری هدایت و حمایت و نظارت شوند؛ وجود نداشت؛ مورد بعد اینکه افرادی از عشق مردم نسبت به امام زمان عجل الله تعالی، سوء استفاده کرده و مدعی ملاقات با آن حضرت شدند و مدعیان دروغین ملاقات رو به گسترش بود که لازم شد برخورد فرهنگی با این موضوع شود تا مردم شناخت درستی از مهدویت داشته باشند.

 

 

وی ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی ایران بر پایه ولایت فقیه است و ولایت فقیه، مشروعیت خود را به واسطه نیابت از امام زمان به دست می آورد و اگر شناخت مردم نسبت به معرفت امام عصر کم شود به همان میزان ولایت فقیه هم در جامعه تضعیف می شود؛ لذا این هم یکی از ضرورت های تشکیل بنیاد است.

 

 

 

مدیرعامل بنیاد فرهنگی مهدی موعود عجل الله تعالی کشور با اشاره به اینکه بنیاد تاکنون 4 کار عمده انجام داده از جمله تأسیس مرکز تخصصی مهدویت برای تربیت طلاب فاضل، توضیح داد: طلابی که درس خارج فقه می خوانند، می توانند دو سال مباحث تخصصی مهدویت را آموزش ببینند تا هم تبیین کننده و هم پاسخگوی شبهات باشند که تاکنون 400 نفر فارغ التحصیل این مجموعه هستند.

 

 

وی تأسیس انتشارات بنیاد با هدف اینکه بتواند برای همه اقشار جامعه کتاب و محصول فرهنگی مناسب تولید کند را از دیگر فعالیت های بنیاد خواند و افزود: تاکنون بیش از 250 عنوان کتاب توسط این انتشارات منتشر شده که همه اقشار را پوشش می دهد.

 

 

حجت الاسلام متوسل، تأسیس مجتمع فرهنگی آموزشی «مهدی یاوران» جنب مسجد مقدس جمکران و  تأسیس دفاتر استانی بنیاد را دو فعالیت عمده دیگر ذکر کرد و اظهار داشت: هر ساله 150 هزارنفر از اقشار مختلف{برای آموزش} وارد مجتمع مهدی یاوران می شوند و استان کرمان رتبه اول را در این زمینه دارد.

 

 

وی گفت: در همه استان ها، مباحث مهدوی به صورت گسترده در حال پیگیری است و استان ها به تناسب ظرفیت خود و با همکاری ائمه جمعه شهرستان ها، دفتری متناسب با شان، تأسیس کردند و در کرمان، بنیاد حدود 30 دفتر دارد.

 

 

حجت الاسلام متوسل افزود: بنیاد بودجه رسمی یا منبع درآمد رسمی یا فعالیت اقتصادی که پشتوانه مالی آن باشد؛ ندارد و با کمک خیرین اداره می شود و طبیعتاً منابع محدود است و عمده همکاران ما افتخاری هستند و بیش از 800 نفر با بنیاد همکاری دارند که بیش از 90 درصد آنان، افتخاری و هیچ دریافتی ندارند و بقیه هم دریافت ناچیز از منابع محلی دارند.

 

 

وی با اشاره به اینکه اگر ۵ استان فعال مهدوی در کشور داشته باشیم، کرمان یکی از آنها است؛ تصریح کرد: هر استان شرایط خاص خود را دارد و از بُعد فرهنگی، آسیب ها و ظرفیت های خاص خود را دارد؛ انتظار ما این است رسانه های محلی از مباحث مهدویت برای تقویت ظرفیت های فرهنگی و مبارزه با آسیب های فرهنگی استفاده کنند.

 

 

مدیرعامل بنیاد فرهنگی مهدی موعود عجل الله تعالی کشور وظیفه همگان از جمله رسانه ها را گسترش فرهنگ مهدوی دانست و با اعلام آمادگی جهت ارائه منابع محتوایی و فرهنگی و عقیدتی لازم به رسانه ها، تصریح کرد: مهدویت اختصاص به شیعه ندارد و لذا می توان از این بستر برای موضوع وحدت استفاده کرد که نمونه آن هم اکنون در استان سیستان و بلوچستان اتفاق افتاده است و مهدویت، از اسباب وحدت در این استان شده است.

 

 

وی در خصوص گنجاندن مباحث مهدویت در متون درسی مدارس و دانشگاه ها هم گفت: گروهی را مأمور کردیم کل مباحث مهدوی از کتب مدارس را جمع آوری کند و گزارش آن را به هیئت مدیره دادیم تا بر اساس آن، ضعف ها را مجدد بررسی کنیم و در مباحث دانشگاهی هم گرچه در برخی کتب مانند اندیشه اسلامی به مهدویت اشاره شده اما در حد نیاز دانشجو نیست و از طریق «کانون های دانشجویی انتظار» که چند سالی دچار رکود بودند، پیگیر هستیم تا مجدد این کانون ها تقویت و گسترش پیدا کند.

 

 

حجت الاسلام متوسل به راه اندازی دانشکده مهدویت در سال آینده و با مجوز وزارت علوم در شیراز خبر داد و درباره فعالیت های رسانه ای بنیاد هم گفت: بنیاد در این زمینه تقریباً تا سال گذشته چراغ خاموش کار کرده و طرح فعالیت ها و دلایل و فلسفه وجودی خود را در رسانه ها نداشته اما اخیراً سعی کردیم مقداری از رسانه بیشتر استفاده کنیم.

 

 

وی پرتال مهدویت و کانال تلگرامی «چشم به راه» را هم مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه یکی از آسیب های جدی مهدویت، مدعیان دورغین است؛ افزود: به تازگی فردی به نام احمد الحسن بصری از بصره عراق در این زمینه ادعا کرده و در کشور ما هم نفوذ داشته، او در ابتدا می گوید باید به حرف مراجع گوش ندهید{تا کار خود را پیش ببرد}

 

 

 

 

 

کد خبر 597836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha