افزایش کشف وقوع به جرایم سایبری در استان کرمانشاه

خبرگزاری شبستان: رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه، گفت: شایع ترین جرایم سایبری مربوط به مزاحمت اینترنتی، برداشت غیرمجاز از حساب های بانکی، تهدید و اخاذی و انتشار فیلم خصوصی و خانوادگی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، سرهنگ علی کریمی رئیس پلیس فتا، چهارشنبه(8 دی) در جمع خبرنگاران با اشاره به دسته بندی جرایم رایانه ای در سه بخش اقتصادی، اخلاقی و اجتماعی، به ارائه آمار مقایسه ای جرایم رایانه ای در نه ماهه اول سال 95 نسبت به 9 ماهه سال 94 پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه پرداخت.

 

وی با اشاره به کاهش 27 درصدی وقوع به وقوع جرایم اقتصادی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ابراز کرد: کشف وقوع به جرم در برداشت اینترنتی غیرمجاز از حساب های بانکی 107 درصد و در سرقت و کلاهبرداری رایانه ای 130 درصد بوده است.

 

سرهنگ کریمی، بیان کرد: با اقدامات ارزنده پلیس فتا و نظارت کامل بر فضای مجازی که منجر به کشف کامل جرایمی از قبیل تولید و ارسال محتویات مستهجن به قصد معامله یا تجارت در 9 ماهه نخست سال گذشته شده است در مدت مشابه امسال شاهد وقوع چنین جرایمی نبوده ایم.

 

وی اضافه کرد: در طی ۹ ماه گذشته در سایر جرایم اخلاقی از جمله تغییر، تحریف، انتشار فیلم یا صوت به صورت مستهجن و غیره 33 درصد، منتسب نمودن اعمالی بر خلاف حقیقت 117 درصد، هتک حیثیت و نشر اکاذیب 75 درصد، مزاحمت اینترنتی 96 درصد و انتشار فیلم خصوصی و خانوادگی 100 درصد کشف به وقوع داشته ایم.

 

رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه، گفت: در بخش جرایم اجتماعی از قبیل تهدید و اخاذی 104 درصد، دسترسی غیرمجاز 92 درصد، تبلیغ و فروش اجناس ممنوعه از طریق رایانه و اینترنت 167 درصد و سایر جرایم 100 درصد کشف به وقوع شده است.

 

وی با اشاره به افزایش 2 درصدی کشف به وقوع جرایم رایانه ای اعم از اقتصادی، اخلاقی و اجتماعی در 9 ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه، خاطرنشان کرد: میزان جرائم وقوع به وقوع در بخش اقتصادی 27 درصد کاهش، در جرائم اخلاقی 43 درصد و در جرائم اجتماعی 113 درصد افزایش داشته است که در مجموع جرایم این میزان ۱۶ درصد بوده است.

 

سرهنگ کریمی، در ادامه با اشاره به ضرورت فرهنگسازی و ارتقاء سواد رسانه ای به ارائه گزارشی از اقدامات به انجام رسیده از سوی پلیس فتا در این خصوص پرداخت و گفت: براساس مطالعات و تحقیقات اداره مبارزه با جرایم سایبری، شایع ترین جرایم سایبری مربوط به مزاحمت اینترنتی(24 درصد)، برداشت غیرمجاز از حساب های بانکی(22 درصد)، تهدید و اخاذی(12 درصد) و انتشار فیلم خصوصی و خانوادگی(9 درصد) می باشد.

 

وی ابراز کرد: استفاده از شبکه های اجتماعی(53 درصد)، از طریق سایت و فروشگاه های مجازی(14 درصد) و سوء استفاده از اعتماد افراد(13 درصد) از شایع ترین شگردهای مجرمین سایبری است.

 

 

 

کد خبر 597775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha