رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، با اعلام این مطلب به خبرنگار شبستان در تبریز گفت: منظومه حیدربابا تجلی شور و خروش جوشیده از عشق شهریار به مردم آذربایجان و از جمله بهترین آثار ادبی در زبان آذری است.
تراب محمدی افزود: مراسم گرامیداشت ثبت منظومه حیدربابای شهریار در فهرست آثار ناملموس ملی (26 شهریور) همزمان با سالروز درگذشت دکتر سید محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار که به نام روز شعر و ادب فارسی مزین شده است، در تبریز برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه شهریار در سرودن این منظومه از ادبیات ملی آذربایجان الهام گرفته است، یادآور شد: منظومه حیدربابا از آثار جاویدان شهریار و از جمله معروف ترین اشعاری است که وی به زبان مادری خود سروده و ممکن نیست فردی این منظومه را بشنود و منقلب نشود.
محمدی خاطرنشان کرد: حیدربابا نه تنها تا کوره ده های آذربایجان، بلکه به ترکیه و قفقاز هم رفته و در ترکیه و جمهوری آذربایجان چندین بار چاپ شده است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به روستای خشکناب، کوه حیدربابا و آیین و رسوم ذکر شده در این منظومه گفت: آثار معنوی و غیر ملموس این منطقه و مرز و بوم با تمام توان حفظ و احیا می شوند.
وی افزود: خانه استاد شهریار در روستای خشکناب تملک شده و بازسازی آن در برنامه های این سازمان قرار دارد.
محمدی تاکید کرد: اشعار شهریار به عنوان شاعری که ادبیات شفاهی رایج در بین توده های مردم تاثیر شگرف بر شعر او گذاشته و همیشه در میان مردم عادی کوچه و بازار بوده باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما