به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمد تقی زاده، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، امروز(7 دی) در همایش استانی سوادآموزی که در تالار طلائیه برگزار شد، با بیان اینکه کشور ما در بحث سواد و خواندن و نوشتن و کتاب و نوشتار دارای تاریخ و پیشینه قوی است، گفت: تا زمانی که گذشته تاریخی خود را ندانیم نمی توانیم برای آینده تصمیم بگیریم.
وی اسلام را تنها دینی دانست که با خواندن آغاز می شود و امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری هم بر این امر تاکید دارند، تصریح کرد: همه ما به این نکته باید معتقد باشیم که یک تمدن، فرهنگ، سرزمین و تاریخ و ادبیات زمانی در مسیر رشد قرار می گیرد که درک و فهم و شعور از گذشته خود داشته باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، اضافه کرد: اگر از مواریث فرهنگی، ملی، اجتماعی و مذهبی خود درک و فهم نداشته باشیم هیچ سهمی از تولید علم و دانش، امنیت و اقتصاد و تکنولوژی نخواهیم داشت، از این رو باید پل ارتباطی بین گذشته و شرایط فعلی ایجاد کنیم.
وی افزود: آن چیزی که امروز سرزمین و جامعه ما به آن نیازمند است فقط سواد خواندن و نوشتن نیست بلکه داشتن یک ادب اجتماعی، درک و فهم، رعایت حقوق شهروندی، صداقت، همدلی، همبستگی و دانستن معنا و مفهوم ساده ترین واژه هایی است که از دل منابع تاریخی و مذهبی ما بیرون کشیده شده است.
وی ابراز کرد: اگر در این زمینه موفق شویم در سایر موارد و برای رقابت با دنیای مدرن عقب نخواهیم افتاد در غیر این صورت حتی اگر روزبه روز آمار باسوادان، دانشگاه ها و دانشجویان را ارتقا و افزایش دهیم ولی سهمی در تولید علم نداشته باشیم این تمدن روز به روز دچار آسیب های جدید می شود.
تقی زاده، خاطر نشان کرد: ایران سرزمین مستعد و ثروتمندی است اما باید به عنوان یک شهروند، معلم، مدیر و... مهارت حفظ این منابع استانی و مالی را داشته باشیم در غیر این صورت هیچ سهمی در تولید علم و فرهنگ جهانی نخواهیم داشت.
وی تاکید کرد: سال 1390، تعداد بی سوادان استان خوزستان 230 هزار نفر بود که با کمک نهضت سواداموزی توانستیم این تعداد را در سال جاری به 59 هزار نفر کاهش دهیم ولی هنوز باید در این زمینه تلاش مضاعفی صورت گیرد.
نظر شما