به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دکتر علی داودی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز(۷ دی) در همایش متطقه ای پیشگیری از غرق شدگی در رشت اظهار کرد: عدم آگاهی از طرح های خطر آفرین دریا از مهمترین عوامل غرق شدگی است.
وی با بیان اینکه جلوگیری از آسیب های غرق شدگی و ایحاد فضای آموزشی مهمترین مقوله است که باید بدان توجه کرد گفت: نزدیک به 60درصد غرق شدگی ها در پزشکی قاتونی ثبت می شود.
داودی ادامه داد: در دادهای آماری وزارت کشور 80 درصد غرق شدگی ثبت می شود.
وی با بیان اینکه ثبت آمار درست غرق شدگی ها از دیگر مقوله های است که باید بدان توجه کرد، تصریح کرد: به ازای هر یک نفر فوتی غرق شدگی سهم هزینه ای 17 نفر به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در کشور را خواهیم داشت.
داودی گفت: پیشگیری از غرق شدگی از هزینه ها و حوادث خانواده ها و نظام سلامت می کاهد.
وی افزود: با پیگیری های انجام شده در اردیبهشت 96 گیلان میزبان نخستین کنفرانس ملی پیشگیری از غرق شدگی است.
وی با بیان اینکه موجی که زیر پای افراد را خالی می کند به موج شکافنده معروف بوده و هر ۵۰۰ متر در سواحل این مکان وجود دارد اظهارکرد: عدم آگاهی عمومی باعث چنین حوادث ناگواری در زمان های پیک سفر در استان می شود.
معاون توسعه و منابع انسانی علوم پزشکی گیلان اذعان کرد: هنگام روبرو شدن با چنین موجی به سمت ساحل نباید شنا کند بلکه شنا باید به سمت دریا صورت گیرد زیرا اگر به سمت ساحل باشد غرق می شوند.
وی با بیان اینکه امواج شکافنده در سواحل باعث فوت می شود تاکید کرد: نقاط خاص دارای امواج شکافتده شناسایی شود.
داودی اذعان کرد: با افزایش آگاهی عمومی از طریق بنر، بروشور یا رادیوهای محلی در سواحل می توان از بروز آمار بالای غرق شدگی در سواحل شمالی کاست.
وی آموزش و افزایش آگاهی و اطلاع رسانی به عموم، آموزش غریق نجات، تدوین برنامه جامع غرق شدگی و ... را از جمله برنامه های وزارت بهداشت دانست و اظهار کرد: با تلاش و همکاری امید است که سال آینده 90درصد غرق شدگی در گیلان کاهش یابد.
نظر شما