مجید ابهری، آسیب شناس علوم رفتاری و استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص علت افزایش طلاق های توافقی در جامعه گفت: طلاق یعنی جدا شدن اختیاری یک زن و مرد در زندگی که متأسفانه در سال های اخیر نوع توافقی آن رو به افزایش گذاشته است.
وی در ادامه بیان کرد: از نگاه آسیبشناسی اجتماعی علت طلاق های توافقی عبارت است از طولانی بودن مسیر قانونی طلاق در صورتی که یکی از زوجین به ویژه مرد راضی نبوده و زن هم دلایل محکمه پسندی ارایه نکند.
ابهری تصریح کرد: نکته دوم این است که رسیدن به نقطه عدم تفاهم که این وضعیت در ازدواج های کمتر از پنج سال بسیار دیده می شود و زوجین به هر دلیل از جمله عجله برای روابط بعدی یا شتاب برای خلاص شدن اقدام به طلاق توافقی می کنند.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: عامل دیگر افزایش طلاق های توافقی در جامعه این است، بعضی از افراد که امکان فعالیت حقوقی در قبال زن و شوهر را دارند با تبلیغاتی که متاسفانه تبلیغات سیاه می باشد ،موضوع طلاق فوری و طلاق توافقی را تبلیغ کرده و با مقادیر بیشتری اقدام به این کار می کنند.
این آسیب شناس علوم رفتاری با اشاره به طلاق روانی بیانکرد: 90 درصد از کسانی که اقدام به طلاق توافقی می کنند، مدتی بین شش ماه تا یک سال در طلاق روانی به سر می برند، یعنی بستر خود را جدا ساخته یا در خانه های جداگانه زندگی می کنند و اگر در زیر یک سقف هم باشند، هیچ گونه ارتباطی با یکدیگر ندارند.
وی ادامه داد: به هر دلیلی که باشد، افزایش آمار طلاق توافقی عوارض مختلفی به دنبال دارد که مدت ها بعد آثار شوم این گونه جدایی ها در جامعه مشخص می شود.
ابهری با اشاره به ریخته شدن قبح طلاق در جامعه اذعان کرد: تغییر سبک زندگی ،تاثیر شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی باعث شده ،برگزاری جشن طلاق در مورد بعضی از زن و شوهرها صورت پذیرد و همچنین زشتی زدایی از طلاق به خاطر عوامل یاد شده موجب شده است که دیگر زوجین هیچ گونه مراجعه ای به بزرگترها و معتمدین خانوادگی و یا مشاوران خانواده نداشته باشند که این امر نشان دهنده غرور کاذب، گسست نسل ها و انحراف سبک زندگی از وضعیت زندگی اسلامی ایرانی می باشد.
وی در ادامه گفت: وگرنه با توجه به تاکید دین مبین اسلام بر اینکه طلاق زشت ترین حلال ها نزد خداوند است و هنگام وقوع آن عرش به لرزه در می آید، بنابراین کسانی که اقدام به طلاق می کنند این گونه باورها را پشت سر گذاشته و با عقاید تعدیل شده غربی حرکت می کنند.
وي با بیان اینکه اقدامات برخی از وکلا و مشاوران خانواده موجب تسریع در روند طلاق توافقی شدند خاطرنشان کرد: مشاوراني که بايد در مراکز مشاوره در زمينه کاهش آمار طلاق وارد شوند بايد دوره هاي خاصي براي مشاوره بگذرانند .
این آسیب شناس علوم رفتاری با اشاره به اینکه متأسفانه کم رنگ شدن ارزشهای اخلاقی در خانوادهها و تأثیر سریالهای ماهوارهای عاملی جدی در بروز جدایی در روابط زناشویی خانواده های امروزی شده است. اظهار کرد: تغییر سبک زندگی موجب کمرنگ شدن صداقت در میان همسران شده است و ورود روابط فرا زناشویی تحت تأثیر الگوهای غربی و فیلمهای ماهواره ای از دلایل اصلی خیانت در خانوادههاست.
این استاد دانشگاه همچنین به بررسی دلایل رفتاری طلاق پرداخته و میگوید: دخالتهای دیگران مانند والدین پسر و یا دختر و استمرار این دخالتها نیز میتواند از عوامل رفتاری طلاق باشد. همچنین این نکته را نباید از نظر دور داشت که نبود توازن فرهنگی و بومی و دینی خانوادهها در دراز مدت از دلایل واقعی طلاق درجامعه است.
نظر شما