اقامت در خانه های روستایی/گردشگری اجتماع محور طرحی جهت کاهش فقر روستاها

خبرگزاری شبستان: معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه باید از ظرفیت گردشگری برای توسعه روستایی و کاهش فقر بهره برد افزود: گردشگری اجتماع محور یکی از مدل ها برای رونق اقتصادی روستاهاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، احمد میدری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز(6 دی) در آئین اختتامیه طرح گردشگری اجتماع محور گیلان در سالن مخابرات رشت گفت: گردشگری بخش مهمی از اقتصاد است که منجر به ایجاد شغل و کاهش فقر می شود.

 

وی با تاکید بر اجرایی کردن الگوهای گردشگری دنیا در کشور تاکید کرد: گردشگری اجتماع محور یکی از مدل ها برای رونق اقتصادی روستاهاست.

 

میدری با بیان اینکه باید از ظرفیت گردشگری برای توسعه روستایی و کاهش فقر بهره برد افزود: این نوع گردشگری با تضمین حضور و درگیرکردن جامعه محلی در فعالیت های گردشگری، منبع درآمدی ایجاد می کند و علاوه بر توسعه اقتصادی مناطق موجب حفاظت فرهنگی و زیست محیطی بدون خسارت زدن به جاذبه های گردشگری می شود.

 

وی با تصریح اینکه گردشگری در ایران به دلیل بالا بودن هزینه ها، همگانی نیست گفت: باید هزینه های گردشگری را کاهش داده و از اقامتگاه های روستایی با هزینه پائین تر و رفاه بیشتر بهره گیریم.

 

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: گردشگری اجتماع محور نوعی مسافرت است که گردشگر در منزل مردم بومی اقامت کرده و هزینه آن را به میزبان می پردازد و منافع به افراد بومی می رسد.

 

وی با بیان اینکه این نوع گردشگری چند مزیت دارد، افزود: هزینه های گردشگری بسیار کمتر از اقامت در هتل است و این امکان را به گردشگر می دهد تا با فرهنگ بومی، تغذیه، آداب و رسوم منطقه آشنا شود و تبادل فرهنگی را میسر می سازد.

 

میدری روستاها و مناطق عشایری را زیستگاه های ارزشمند دانست و گفت: روستاها نه تنها زیبا بلکه مولد هستند و به لحاظ معماری و زیستگاه تنوع دارند که گردشگری اجتماع محور می تواند رونق مجدد روستاها را به همراه داشته و به حفظ و احیای روستاها بینجامد.

 

وی تصریح کرد: این نوع گردشگری کاهش فقر و همبستگی اجتماعی را به دنبال دارد.

 

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه اشاره و بیان کرد: این طرح یک الگویی موفق برای کشورهای مختلف بوده که در مناطق روستایی اجرا شده و کمکی برای گردشگری اجتماع محور است.

 

وی با بیان اینکه این طرح به صورت پایلوت در گیلان ظرف مدت کمتر از 6 ماه اجرا شد تصریح کرد: باید در کنار اشکال مختلف گردشگری، گردشگری مبتنی بر IT و فناوری را در استان شکل دهیم.

 

میدری با اشاره به فقر در حوزه های مختلف چون آموزش، اشتغال، مسکن و درمان خاطرنشان کرد: در سال 84، یک میلیون و 200 بازنشسته در کشور وجود داشت که با کاهش سن بازنشستگی این تعداد با 1.5 برابر افزایش در سال 92 به 2 میلیون و 700 هزار نفر رسید.

 

وی اذعان کرد: سرمایه ای که قرار بود جهت ایجاد اشتغال جوانان استفاه شود با کاهش سن بازنشستگی باری بر دوش دولت شده و صرف پرداخت حقوق بازنشستگان شد.

 

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تشکیل پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان خبر داد و ابراز کرد: اطلاعات 23 میلیون خانوار ایرانی در این پایگاه ثبت شده و جهش بزرگی در نقشه فقر و رفاه کشور صورت گرفته و مبنای اطلاعات و آمار از 50 هزار نمونه به 23 میلیون افزایش یافته است که سیاست گذاری در همه حوزه های اجتماعی، اقتصادی و حتی فرهنگی را تغییر می دهد.


 

وی خاطرنشان کرد: سیاست وزارت کار، و رفاه اجتماعی ارتقاء سطح رفاه اجتماعی و کاهش فقر، هماهنگی در دستگاه های اجرایی و ارزیابی سیاست های فقرزدایی است و در این راستا طرح های مختلفی را اجرا می کند.

 

میدری با بیان اینکه برخی از انتقادها از وزارت رفاه به دلیل عدم شناخت از معنای وزارت رفاه است گفت: متاسفانه معنای وزارت رفاه بد فهمیده شده و معنای دقیق آن حمایت اجتماعی است.

 

وی تاکید کرد: برخی دیگر از انتقادها به علت گستردگی مشکلات معیشتی مردم است که این مشکلات را باید پذیرفت و همه دستگاه های اجرایی برای حل آن بسیجی وار کمک کنند.

کد خبر 596903

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha