به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، جمال عالمی نیسی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خوزستان، امروز(5 دی) در مراسم اختتامیه هفته پژوهش و فناوری گفت: براساس تحقیقاتی مشخص شده که 70 درصد از مردم به صورت بالقوه دارای خلاقیت می باشند.
وی با بیان اینکه بالفعل شدن این خلاقیت نیازمند مولفه های تخصص، دانش، فکر خلاقانه و انگیزه درونی است، افزود: در کشور ما با وجود صدها مراکز آموزش عالی و بیش از پنج میلیون دانشجو مؤلفه تخصص وجود دارد.
عالمی نیسی با بیان اینکه دانش و فکر خلاقانه نیز با وجود این ظرفیت ها قطعا وجود دارد، بیان کرد: اما انگیزه درونی از مهم ترین مؤلفه های بالفعل شدن خلاقیت است که می توان از آن به عنوان حلقه مفقوده نیز نام برد چرا که تا زمانی که انگیزه درونی وجود نداشته باشد، تحقق امر پژوهش با مشکل مواجه خواهد شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خوزستان با اظهار نارضایتی از وضعیت پژوهش در کشور، اذعان داشت: وضعیت پژوهش در کشور ما قابل تعریف نیست و متاسفانه هنوز جایگاه مناسبی ندارد.
وی با بیان اینکه البته در جاهایی که احساس نیاز شده، موفق عمل کرده ایم، ادامه داد: به عنوان مثال در بحث انرژی هسته ای گام های بلندی برداشته شده و همچنین در حوزه صنایع دفاعی نیز با توجه به اینکه کشور مورد تهاجم دشمنان بوده موفقیت بسیاری کسب کرده ایم.
عالمی نیسی تصریح کرد: اما به طور کلی با توجه به ظرفیت ها، نیروهای انسانی جوان و خلاق و همچنین تعداد مراکز آموزشی و علمی، جایگاه فعلی پژوهش در شان کشور نیست.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم نگاهی توسعه محور داشته باشیم باید دانشگاه های ما در کنار صنعت قرار گیرند و ارتباط متقابل آنها بیشتر شود تا بتواند دانایی را به دارایی تبدیل کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خوزستان همچنین بر ضرورت شناسایی نیازها برای پژوهش تاکید کرد و گفت: باید نیازها توسط پژوهشگران شناسایی و بعد ایده ها به محصول تبدیل شود تا در نهایت بتواند نیازی را از جامعه رفع کرد و پژوهش برای جامعه موثر باشد.
وی اظهار کرد: در مقوله پژوهش عقب مانده ایم و برای جبران عقب ماندگی و رشد بیشتر پژوهش در جامعه باید نهضت پژوهشی پا بگیرد.
نظر شما