به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پس از آن که قراردادهای ایران با بوئینگ و ایرباس دو شرکت هواپیمایی بزرگ جهان به ثبت رسید حالا اولین خبر از اجرایی شدن یکی از این قراردادهای مهم در صنعت هوایی ایران تا پایان دی ماه منتشر شده است.
طبق اعلام خبرگزاری صدا و سیما، مدیرعامل هما گفت : نخستین فروند هواپیمای خریداری شده از شرکت ایرباس تا پایان دی در خدمت ناوگان هوایی کشور قرار می گیرد.
وی گفت : بر اساس قرارداد نهایی دوم دی با ایرباس ؛ 100 فروند هواپیما در 10سال تحویل ایران میشود.
فرهاد پرورش افزود : 46 فروند هواپیما از این هواپیماها از خانواده A320، تعداد 38 فروند هواپیما از خانواده A330 و 16 فروند از خانواده A350 است.
وی گفت : ارزش اسمی قرارداد 20 میلیارد دلار است که 15 درصد آن از شرکت هما و 85 درصد نیز از طریق فاینانس تامین می شود.
پرورش اظهار داشت : هواپیماها به صورت اجاره به شرط تملیک است و بازپرداخت آنها با توجه به زمان ورود هر هواپیما 28 ساله است .
مدیر عامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت : شرکت سازنده هواپیما ایرباس ، یکی از نخستین شرکتهایی بود که بعد از امضای توافق هستهای میان ایران و گروه موسوم به 1+5 ، با ایران تفاهمنامه امضا کرد.
پرورش افزود : پیش قرارداد خرید 118 فروند انواع هواپیمای ایرباس بین ایرانایر و ایرباس، بهمن پارسال (ژانویه سال 2016 میلادی) به امضا رسید.
در آن پیش قرارداد مقرر شد 118 فروند انواع هواپیمای ایرباس شامل 45 فروند ایرباس 321 و 320، 45 فروند ایرباس 330، تعداد 16 فروند ایرباس 350 و 12 فروند ایرباس 380 پهن پیکر برای ایرانایر خریداری شود که بعدها این پیشقرارداد به 100 فروند هواپیما کاهش یافت.
پرورش افزود : ایرباسهای پهنپیکر 380 نیز در قرارداد هما و ایرباس بود که هم اکنون به علت نبود زیرساختهای مناسب فنی برای این هواپیما در کشور از فهرست درخواست ایران ایر حذف شد.
مدیرعامل ایران ایر گفت : در سال 2017 میلادی 7 تا 8 فروند هواپیما از شرکت ایرباس تحویل میگیریم.
به گزارش شبستان این خبر در حالی منتشر شده که روز گذشته حمید بعیدی نژاد سفیر کشورمان در انگلیس توضیحاتی سیاسی راجع به قرارداد ایران ایر و ایر باس داد.
طبق خبر وزارت امور خارجه، حمید بعیدینژاد سفیر ایران در لندن و عضو تیم مذاکره کننده هستهای در صفحه تلگرامش درباره قرارداد با ایرباس نوشت: با وجود همه تردیدهایی که حتی تا آخرین لحظه در خصوص امکان قرارداد با ایرباس مطرح میشد، توافق اولیه این قرارداد در سال گذشته در جریان سفر ریاست جمهوری به پاریس صورت گرفت،به امضا رسید. خود این تردیدها نشان میدهد که قرارداد با ایرباس یک قرارداد معمولی تجاری نمیباشد، بلکه به دلایل زیر اهمیتی خاص دارد:
١- این قرارداد مانند قرارداد با بوئینگ که یکی از مهمترین دستاوردهای برجام میباشد پایانی بر قدیمیترین تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران میباشد که از بدو انقلاب اسلامی علیه صنعت هوایی ایران اعمال شده است. حدود چهل سال است که ایران نتوانسته است یک هواپیمای نو خریداری کند.
٢- اجرای سریع قرارداد قابل توجه است. هفت یا هشت فروند از این هواپیماها در سال آینده میلادی به ناوگان هواپیمایی ایران اضافه خواهد شد.
٣- ورود این هواپیماها به ناوگان هواپیمایی ایران موجب بالندگی و شکوفایی صنعت هوایی ایران خواهد شد. سال گذشته ایرانیها برای سفر به خارج از کشور حدود پنج میلیارد دلار بلیط خریدهاند که همه آن از ایرلاینهای خارجی که در واقع سهم بازار هواپیمایی ایران را بدلیل فقدان هواپیما تصاحب کردهاند، بوده است. این در حالی است که ما در ایران مواجه با بیماری خلبانان و مهندسان پرواز هستیم که به اجبار بسیاری از آنها به استخدام شرکتهای خارجی درآمدهاند.
٤-انعقاد این قرارداد حدود بیست میلیاردی با ایرباس که پول آن در عرض ده سال عمدتا از طریق فاینانس و بعد فروش بلیط پرداخت میشود، باعث گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران با کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس بعنوان شرکای اصلی ایرباس خواهد شد و تاثیر مهمی هم در گشایش روابط بانکی و مالی با کشورمان با کشورهای مهم اروپایی خواهد گذاشت. شرکت رولز رویس که یکی از تامین کنندگان مهم موتورهای ایرباس میباشد سهمی مهمی در این قرارداد دارد.
٥- در حالیکه مذاکرات امضای قرارداد با ایرباس در شرایط خاصی انجام میگرفت، ولی تیم مذاکره کننده ایرانی با ابتکار عمل مناسب تخفیفهای خوبی را هم در این قرارداد از ایرباس گرفتند.
وی در پایان از مدیران هواپیمایی قدردانی کرد.
گفتنی است، یرباس، شرکت هواپیماسازی اروپایی و سازنده بزرگترین هواپیمای جت مسافربری جهان است. دفتر مرکزی این شرکت در شهر تولوز، فرانسه قرار دارد و کارخانجات آن در سراسر اروپا گسترده میباشند. شرکت ایرباس هماکنون بهعنوان بازوی تولید هواپیماهای مسافربری گروه ایرباس فعالیت مینماید.
ایرباس هماکنون پس از بوئینگ، دومین شرکت هواپیماسازی جهان بهشمار میآید. و در حدود نیمی از هواپیماهای مسافربری و غیرنظامی جهان را تولید میکند.
نظر شما