به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد بهنام فر امروز (5 دی) در نشست علمی ابعاد اجتماعی و فرهنگی آموزش عالی در دانشگاه بیرجند اظهار داشت: «فرهنگ» جوهر وجود هر انسان است و به تمام حرکات انسان جهت می بخشد.
وی با بیان اینکه باید همواره یک فرهنگ پویا و محرک داشته باشیم، گفت: اگر فرهنگ مان پویا و محرک باشد همواره جامعه ای سرحال و زنده خواهیم داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند با توجه به اینکه در گذشته فرهنگ معانی مختلفی داشته است، تصریح کرد: در گذشته از فرهنگ به معنی چشمه آب بوده است به این دلیل که سرزندگی و حیات به آب بستگی دارد و آب یا همان فرهنگ اگر نباشد جامعه از بین می رود.
بهنام فر در ادامه افزود: یکی دیگر از معانی فرهنگ در گذشته تعادل است و جامعهی با فرهنگ جامعه ای متعادل و پویا است و فرهنگی در گذشته به معنای ریشه، رشد و نمو نیز بوده است.
وی با اشاره به اینکه فرا گرفتن علم انسان را دانشمند می کند، ادامه داد: علاه بر دانشمند شدن باید بینش مند شویم تا بدانیم که چگونه از این علم در راه درست و صحیح به نفع بشر استفاده کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه فرهنگ ما دو روی ایرانی و اسلامی دارد، اظهار داشت: اسلام دین توازن و تعادل است و جامعه ای می تواند الگو باشد که پویا و متعادل است.
بهنام فر به بزرگترین آسیب وارد شده به فرهنگ خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: بزرگترین آسیب بی توجهی به ارزشهای اسلامی و پرداختن بیش از اندازه به کمیتها است و باید جامعه ما الگو قرار گیرد.
وی با توجه به اینکه پژوهش یک ابزار است، ادامه داد: پژوهشی که بدون دغدغه انجام شود آسیبی بزرگ محسوب می شود و هدف از پژوهش را گم کرده ایم و مسئله تعادل بین پژوهش و آموزش بسیار اهمیت دارد و پژوهشهای بی دغدغه فرهنگ را تباه خواهند کرد.
بهنام فر با اشاره به راهکارهای ارتقای پژوهش و فرهنگ گفت: باید پژوهش در جامعه نهادینه شود و آشنایی با روشهای تحقیق در دستور کار قرار گیرد و کیفیت بخش آموزش در حال ضعیف شدن است که باید به آن توجه بیشتری شود.
نظر شما