آیت الله سید احمد میرعمادی، نماینده ولی فقیه در لرستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، در خصوص شرایط و موانع اقتصاد مقاومتی، گفت: یکی از راه های تحقق اقتصاد مقاومتی، کاهش هزینه ها و کم کردن خرج هاست.
وی با بیان اینکه کاهش هزینه ها هم در زندگی فردی مطرح است و هم در زندگی حکومتی، افزود: از سوی دیگر امروزه در مساله اقتصاد و تولید یکی از مباحث مهم، مساله مدیریت هزینه ها است.
آیت الله میرعمادی، اظهار داشت: اگر کسی کار اقتصادی می کند هزینه ها را مدیریت نکند دچار ورشکستگی و رکود می شود.
وی با بیان اینکه مساله کاهش هزینه ها و کم کردن خرح ها در تحقق اقتصاد مقاومتی نقش مهمی دارد، ابراز کرد: در روایت آمده است که یکی از صفات مومن، " قليل المؤنه و كثير المعونه "، قليل المؤنه یعنی کم خرج، کم هزینه، بار مالی اندک داشتن، اما كثير المعونه یعنی خدمات، تلاش، برکات و کمک مؤمن فراوان است.
آیت الله میرعمادی، تصریح کرد: یکی از صفات مومن این است که مؤمن کم خرج است ولی پرکار، کم هزینه است ولی پر ثمر و پر منفعت، این از ویژگی های مومن است، مومن خدمتگذار کم هزینه است، پر کار کم خرج، و زحمت کش بی دردسر است.
وی با بیان اینکه این روایت در منابع دینی به تعبیر های مختلفی آمده است؛ افزود: مرحوم علامه مجلسی در جلد ۶۷ بحار الانوار حدیثی از پیامبر اکرم نقل می کند که پیامبر به علی علیه السلام فرمود: یا علی ایمان مومن کامل نمی شود مگر اینکه ۱۰۳ خصلت داشته باشد، یکی از این خصلت ها این است "قلیل المؤنه و كثير المعونه". یعنی مومن، کم خرج ولی پرکار، پر منفعت و پر برکت است.
آیت الله میرعمادی، افزود:علی(علیه السلام )به عنوان حاکم اسلامی، کسی که حکومت تشکیل داده، اداره داشته، لشگر و کارمند داشته، استاندار داشته، فرماندار داشته؛ وقتی که در مقام بیان سیره و روش حکومتی خودش می خواهد بگوید که چگونه حکومت داری می کند، اینچنین فرمود: "والله ما کنت الا خفیف المؤنه و کثیر المعونه"، به خدا سوگند من در زندگی اداری و شخصی جز کم خرج ولی پر کار و پر منفعت نبودم.
وی ادامه داد: در حدیثی دیگر امام صادق (علیه السلام )می فرماید: " الْمُؤْمِنُ حَسَنُ الْمَعُوْنَةِ خَفِيْفُ الْمَؤُنَةِ "، مومن کمکش نیکوست، برکتش زیاد است، منفعتش زیاد است، همیشه کمک حال دیگران است ولی خرجش سبک است و خرج زیادی ندارد.
نماینده ولی فقیه در لرستان، گفت: این روایات گویای این مطلب است که مومن پر کار است، پر تلاش است، آثار و برکاتش برای جامعه فراوان است، سود و منفعت مادی و معنوی او زیاد است برای مردم اما از سوی دیگر خرجش اندک است، کمتر از مزایای مادی حکومت و اموال عمومی برخوردار می شود.
وی افزود: مومن سعی می کند که به اندازه ضرورت از بیت المال استفاده بکند، دنبال این نیست که هرچه می تواند از بیت المال استفاده کند در دورانی که مسئول است در دورانی که مدیر است هر امتیازی را برای خودش بگیرد، نه اینطور نباید باشد!.
آیت الله میرعمادی، ادامه داد: مومن ویژگی اش این است که قلیل المؤنه، به اندازه ی نیاز حقوق می گیرد. نه زیاد حقوق بگیرد!! تو که خرج مملکت را در جیب خود میگذاری چطور می توانی بگویی من اهل ایمانم!.
وی در ادامه با بیان اینکه شهید مدرس یک چهره شاخص برجسته و نماینده مجلس بود، ولی کم خرج، پر منفعت، ادامه داد: لباس مدرس کلباس بود، غذایش ساده بود، فرش خانه اش زیلو بود، ولی وقتی در مجلس می رفت وزنه ای در مجلس بود.
آیت الله میرعمادی، با اشاره به اینکه وقتی مرحوم مدرس بلند می شد صحبت بکند، همه حساب کار خود را می کردند، ادامه داد: این ویژگی به این دلیل بود شهید مدرس کم خرج ولی پر منفعت بود.
وی افزود: خود شهید مدرس به اطرافیانش این جمله را گفت، من بی پرده هر حرف حقی را میزنم برای این است که چیزی ندارم و از کسی هم چیزی نمی خواهم اگر شما هم بار خودتان را سبک کنید و توقعتان را کم کنید آزاد می شوید و هر حرف حقی را می زنید.
نماینده ولی فقیه در لرستان، دیگر نمونه شاخص و عالی مصداق کم هزینه و پر منفعت بودن را امام خمینی (ره) دانست و افزود: امام یک شخصیتی بوده است، خدمت گزار ترین و بی هزینه ترین فرد برای حکومت بود.
وی با بیان اینکه امام بزرگوار ما زندگی اش پر برکت و رو منفعت برای مردم بود، گفت: امام هیچ خرجی برای نظام نداشت، هیچ چیزی از بیت المال برای خودش نگرفت، این درس است برای ما.
آیت الله میر عمادی، خاطرنشان کرد: امروز چطور یک کسی که حقوق ۵۰ میلیونی می گیرد، می گوید در حکومتی دارم خدمت می کنم که امام بنیان گذار آن بوده است! خجالت نمی کشد؟ شرم نمی کند؟ امامی که یک ریال از بیت المال نگرفت.
وی با اشاره به اینکه امامی که هیچ خرجی روی دست نظام نگذاشت اما انقلاب عظیم را به وجود آورد، ادامه داد: امام نظام اسلامی به وجود آورد که امروز نه تنها مردم ایران بلکه تمام مردم دنیا از این انقلاب بهره می روند.
نماینده ولی فقیه در لرستان، خاطرنشان کرد: ما اگر دنبال اقتصاد مقاومتی هستیم باید کم خرج باشیم هزینه ها را کم کنیم، هزینه های زندگی، ادارات، پروژه های غیر ضروری را کم کنیم و کنار بگذاریم. باید خرج های اضافی را کم بکنیم.
وی ادامه داد: هزینه هایی همچون سرمایش، گرمایش، مواد غذایی، پوشاک، مصرف سوخت، هزینه های تفریح و سرگرمی این ها را باید کم بکنیم تا اقتصاد مقاومتی محقق شود.
نماینده ولی فقیه در لرستان، خاطرنشان کرد: یکی از راه های تحقق اقتصاد مقاومتی مساله ی کم خرج بودن، کم هزینه بودن، کاهش هزینه ها و کم کردن خرج هاست.
آیت الله میرعمادی، افزود: در زندگی اداری خیلی از وسائل، تجهیزات و امکاناتی که در اداره هست زیادیست، تشریفاتیست، این ها باید کم بشود تا اقتصاد مقاومتی عمل بشود.
نظر شما