خبرگزاری شبستان/ یاسوج
گرفتار شدن جوانان به دام اعتیاد و بسیاری از آسیب های دیگر شاید به دلیل بیکاری و فقر باشد، اما جوانانی نیز هستند که کارکردن هر چند در شرایط سخت را بر بیکاری و خیابان گردی ترجیح می دهند و شبانه روز برای امرار معاش زندگی خود تلاش می کنند.
در روستای دشت روم بویراحمد جوانی زندگی می کند که سختی کار را با جان و دل قبول کرده و برای آینده خود، کمک به تولید و اقتصاد استان و کشور با اجرای یک طرح در این راستا گام برداشته است.
نعمت الله داودیان مفرد، متولد اردیبهشت 1366 و ساکن ده کهنه دشت روم است که علیرغم همه مشکلات و تنگناها، با راه اندازی مزرعه پرورش بلدرچین خودکفایی را سرلوحه کار خود قرار داده و با توجه به منویات مقام معظم رهبری و توجه به اقتصاد مقاومتی بهره برداری از ظرفیت های بومی منطقه را برای درآمد زایی انتخاب کرده است.
داودیان مفرد می گوید: که قبل از این کار در حوزه ساختمان سازی فعالیت می کردم اما به دلیلی سختی کار، با همکاری خانواده تصمیم به راه اندازی یک طرح در نزدیکی محل زندگی ام گرفتم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا پرورش بلدرچین را انتخاب کردی، گفت: من پرندگان را دوست دارم، چرا که موجودات بی آزاری هستند؛ اما از طرفی با توجه به اطلاعاتی که از بلدرچین کسب کردم و تجهیزات و فضایی که داشتم، بهترین گزینه پرورش بلدرچین بود که حدود شش ماهی است که این طرح را راه اندازی کرده ام.
داودیان مفرد، اضافه کرد: این کار را با سرمایه اولیه 15 میلیون ریالی آغاز کردم، خانه های قدیمی داشتیم که آنها را ترمیم کردم و برای این کار از آنها استفاده می کنم.
داودیان مفرد در پاسخ به این سوال که استقبال مردم از کار شما و مصرف گوشت این پرنده در استان چگونه است، گفت: مصرف این پرنده هنوز در استان کهگیلویه و بویراحمد جا نیفتاده اما گوشت بلدرچین نسبت به گوشت مرغ که این روزها با هورمون های مختلفی پرورش داده می شود مناسب تر است و سلامتی را به خطر نمی اندازد.
وی یادآور شد: با توجه به کمبود جا و مشکلاتی که وجود دارد تنها ظرفیت نگهداری یک هزار و 500 بلدرچین را دارم اما اگر این مشکلات برطرف شود و مسئولان همکاری بیشتری در این زمینه داشته باشند، می توانم این مزرعه را به بزرگترین مزرعه پرورش بلدرچین در جنوب کشور تبدیل کنم که متاسفانه کمبود امکانات و فضا اجازه این کار را نمی دهد.
داودیان مفرد، با اشاره به اینکه هم اینک چهار نفر در این طرح یک هزار و 500 قطعه ای مشغول به فعالیت هستند، عنوان کرد: با تجهیزات و مراحل مورد نیاز برای پرورش بلدرچین آشنا هستم و در این زمینه نیز تجربیات بسیاری دارم اما در اینجا همکاری و همت مسئولان را می طلبد که با اعطای تسهیلات و حمایت بتوانم کارم را گسترش داده و علاوه بر خودم، برای دیگران نیز اشتغالزایی کنم.
وی ادامه داد: پرورش یک جوجه بلدرچین از روز اول تا وقتی که 45 روزه و آماده کشتار شود هزینه های زیادی را شامل می شود، به ویژه این جوجه های یک روزه تا زمانی که 10 روزه شوند نیاز مداوم به تنظیم دما و رطوبت دارد و هر تعداد جوجه که برای پرورش می آوریم تا زمانی که 45 روزه شوند گاهی بین 100تا 150 عدد تلفات دارد.
این جوان فعال بویراحمدی، خاطرنشان کرد: همیشه سعی کرده ام که مشتری ها از کارم راضی باشند و ناراضی از اینجا نروند. خیلی کم اتفاق افتاده که فردی از جوجه هایی که پرورش می دهم ناراضی باشد و یا به هر دلیلی دیگر شکایتی داشته باشند.
داودیان مفرد، عنوان کرد: در این چند ماه که در این حوزه کار می کنم بیشتر مشتری هایم ثابت هستند به گونه ای که زنگ می زنند سفارش می دهند و من برایشان آماده می کنم.
وی ادامه داد: مصرف کننده های بلدرچین تنها این استان نیست گاهی نیز از دیگر استان ها که برای تفریح و گردش به استان می آیند و از اینجا رد می شوند برای کباب کردن و یا شکم پر کردن بلدرچین خرید می کنند.
داودیان مفرد، یکی از بزرگترین مشکلات خود را جاده دسترسی دانست و اذعان کرد: متاسفانه این جاده خاکی است و بسیاری از افراد که قصد خرید دارند به دلیل خاکی بودن نمی آیند و نخریدن را به عبور از این جاده ترجیح می دهند، گاهی نیز خودم باید با ماشین برایشان ببرم.
وقتی بحث آسفالت جاده به میان آمد پدر نعمت الله داودیان مفرد که کنارم ایستاده بود، گفت: می بینید که اکثر جاده های این روستا آسفالت هستند، اما متاسفانه نمی دانم به چه دلیل از آسفالت کردن این مورد خوداری می کنند.
این پدر مسن که از موهای سفیدش می توان متوجه شد حدود70 سال سن دارد، ادامه داد: چهار یا پنج سال گذشته چندماه روی این جاده کار کردند و کار زیرسازی آن را انجام دادند، اما متاسفانه آن همه هزینه ای که برای زیرسازی شده بود را رها کردند و دیگر ادامه ندادند که بعد از آن وضعیت این جاده بدتر شد و سنگ های بزرگ آن بیرون آمدند و تاکنون بسیاری از خودروهایی که از این جاده عبور می کنند را به تعمیرگاه فرستاده است.
پدر داودیان مفرد، ادامه داد: پی گیری های زیادی کردیم اما هر بار بهانه ای می آورند فقط وقت رای گیری که می شود هر کاندیدی می آید و برای گرفتن رای قول آسفالت می دهد اما خداحافظ تا انتخابات بعدی .
درد و دل های این پدر تمامی نداشت اما برای اطلاعات بیشتر درباره مزرعه پرورش بلدرچین به سراغ نعمت الله رفتیم و گزارش خود را ادامه دادیم.
این جوان کارآفرین با اشاره به خواص مختلف گوشت بلدرچین، عنوان کرد: گوشت طیور به عنوان منبع پروتئین حیوانی اهمیت زیادی دارد؛ به همین دلیل در کشورهای مختلف، سرمایه گذاری بسیاری در صنعت پرورش طیور از جمله بلدرچین شده؛ از طرف دیگر به دلیل وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین در گوشت این پرنده، برای بیماری هایی چون آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و یا در مورادی ناراحتی های روانی و همچنین بی خوابی مفید است.
داودیان مفرد، با بیان اینکه بلدرچین ها وقتی 45 یا 50 روزه می شوند شروع به تخم گذاری می کنند، گفت: تخم بلدرچین خواص بسیار زیادی دارد و در مقایسه با تخم مرغ، به مراتب ارزش غذایی بالاتری دارد؛ یک تخم بلدرچین هر چند که از لحاظ وزنی حدود یک پنجم وزن تخم مرغ معمولی را دارد، در مقایسه با تخم مرغ املاح موجود آن پنج برابر تخم مرغ است.
این جوان کارآفرین در حالی که مشغول آب و غذا دادن به بلدرچین های خود بود، سختی های کارش را مطرح کرد و گفت: مواد غذایی آنها راحت پیدا نمی شود و برای تهیه غذا باید به خارج از استان بروم اما با وجود سختی کار آن را دوست دارم و از اینکه بیکار نیستم و فردی مفید برای جامعه ام هستم، خوشحالم.
وی ادامه داد: تنها خواسته من از مسئولان حمایت است اگر از من حمایت کنند همان طور که گفتم می توانم بزرگترین مزرعه پرورش بلدرچین را در جنوب کشور راه اندازی و افراد بسیاری را شاغل کنم.
شایان ذکر است، دهستان دشتروم از توابع بخش مرکزی شهرستان بویراحمد است که در 25 کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
نظر شما