حجت الاسلام سید محسن شفیعی، مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های خوزستان، در حاشیه نمایشگاه قرآن با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: امروز انقلاب اسلامی و نسل جوان ما با هجمه سنگین فرهنگی از سوی دشمن رو به رو می باشد و تا زمانی که دغدغه های اخلاقی و ارزشی دغدغه نخست مدیران و مسئولان آموزشی نباشد نمی توان به شرایط مطلوب دسترسی پیدا کرد.
وی با بیان اینکه نسل جوان ما هویت خود را در برابر این هجمه دشمن حفظ کرده، افزود: در دانشگاه های ما نماز و اعتکاف برپا می شود که نباید این فضیلت ها را نادیده گرفت اما در فضای نقد درونی باید گفت برای رسیدن به شاخص های مورد قبول نیازمند برداشتن گام های بلندی هستیم تا به جایگاه بهتری دست یابیم.
حجت الاسلام شفیعی، در پاسخ به این سؤال که ارتباط حوزه و دانشگاه تا چه میزان محقق شده است، عنوان کرد: امام از دهه چهل به نکته حضور طلاب و دانشجویان در صحنه تأکید و آن را جزو سیاست های خود قرار داده بودند که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، فضای جدیدی حاکم شد و چون انقلاب طلیعه دار و مطرح کننده یک الگوی جدید بود امام از همه درخواست کردند که پای کار آمده و نسبت به عملی و اجرایی کردن این هدف بزرگ همکاری کنند.
وی با بیان اینکه یکی از مسائلی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی مجدد مورد توجه و تأکید امام قرار گرفت بحث وحدت حوزه و دانشگاه بود، تصریح کرد: به طور طبیعی با آغاز یک مفهوم جدید، تفسیرهای مختلفی نیز مطرح می شود؛ مقام معظم رهبری در این خصوص فرمودند این وحدت بدین معناست که حوزه و دانشگاه رسالت سنگین خود را انجام دهند اما برنامه و هدفشان برای رسیدن به مقصد در مسیر انقلاب باشد.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های خوزستان، اذعان داشت: مفهوم کلام مقام معظم رهبری این بود که این مسیر به سمت علم الهی و تربیت انسان های با کمال باشد؛ در حال حاضر نمی توان گفت که در بحث وحدت حوزه و دانشگاه به آرمان ترسیم شده دست یافتیم اما در مقایسه با پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و در دهه نخست پس از پیروزی، موفقیت خوبی را کسب کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه ارتباط بین حوزه و دانشگاه برقرار و شمار زیادی از دانش آموختگان حوزه های علمیه دارای مدرک دانشگاهی هستند، اضافه کرد: حوزه های علمیه دانشجویی ظرفیتی است که در حال حاضر از آن بهره مند شده و شماری از دانشجویان دانشگاه ها به دلیل علاقه مند بودن برقراری ارتباط با حوزه، در حوزه علمیه دانشجویی تحصیل می کنند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در حال حاضر بزرگان حوزه و دانشگاه با راه اندازی پژوهشکده های متعدد در قم، به صورت مشترک در زمینه مسائل مختلف جامعه فعالیت دارند به همین دلیل می توان گفت به برکت انقلاب اسلامی و هدایت و رهبری امام(ره) و مقام معظم رهبری، حوزه و دانشگاه دارای تعامل خوبی بوده و اهداف مشترکی را دنبال می کنند که البته تا نقطه مطلوب مدنظر فاصله داریم.
حجت الاسلام شفیعی، در پاسخ به این سؤال که آیا در دانشگاه های ما اخلاق اسلامی مشاهده می شود، بیان کرد: متأسفانه باید پذیرفت که در فضای دانشگاه ها، ارزش، اخلاق و فضیلت های دینی به شکل مطلوب مشاهده نمی شود البته در کنار این موضع باید عنوان کرد که شرایط جوانان دانشجویان و محیط های دانشگاه های ما نیز با سایر کشورها متفاوت است.
وی یاد آور شد: خوشبختانه در مقایسه با گذشته گام های زیادی در این خصوص برداشته شده است ولی نباید از این نکته غفلت کرد که متأسفانه امروز مبتلا به افراط و تفریط در تحلیل هستیم، گاهی وقت ها برای نقد یک موضوع مشکلات موجود را به هم نسبت می دهیم در حالی که این موضوع علمی نیست.
وی در پاسخ به این سؤال که برنامه های قرآنی برای اجرای اخلاق دینی در دانشگاه ها تا چه میزان مثمرثمر می باشند، تأکید کرد: کتاب مقدس قرآن کارآمدی لازم برای هدایت جامعه را دارد امام باید توجه داشت که به صحنه آوردن معارف اسلامی زمینه های مختلفی را می طلبد؛ نسل جوان باید به این باور برسد که مسئولان در قول و فعل نزدیک به هم هستند و وقتی در فضای اجتماعی به ویژه دانشگاه ها فضای دینی مطرح می شود جوان دانشجو باید با فطرت پاک خود التزام عملی را از مسئولان ببیند.
وی خاطر نشان کرد: به نظر می رسد پرداختن قرآن به صورت قطعی می تواند منشاء تأثیر باشد که در این راه باید از روش ها و ابزار نو استفاده و طراحان برنامه های دینی برای دانشگاه ها با این محیط آشنا و ذائقه نسل جوان را شناخته و از نزدیک با آنان در ارتباط باشند.
پایان پیام/
نظر شما