به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، سعید آفتابیحسین، دبیر همایش ملی ایمنی راه شهرهای ساحلی کشور امروز(۳ دی) در حاشیه نشست کمیته راهسازی و ایمنی راه شمال کشور در جمع خبرنگاران، گفت:. رشد و توسعه روزافزون شهرها در سال های اخیر، افزایش بسیار قابل ملاحظه تراکم ترافیک و نیز وضعیت بسیار نامناسب آلودگی هوا را در پی داشته است.
وی افزود: در چنین شرایطی، استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی و یا توسعه کاربرد دوچرخه و پیاده راه ها بهترین گزینه برای مهار تبعات ناخوشایندی است که ایجاد شده و تهدیدی آشکار برای جوامع انسانی تلقی میشود.
دبیر همایش ملی ایمنی راه شهرهای ساحلی کشور تصریح کرد: توجه ویژه به استفاده از دوچرخه و توسعه مسیرهای ویژه آن گام بسیار مهمی است که در سالهای اخیر در شهرهای مدعی توسعه انسان محور مشاهده میشود.
آفتابیحسین با بیان اینکه کاربرد این سیستم ضمن این که آلودگی آن صفر است، برای سلامتی شهروندان از نقطه نظر جسمانی میز دارای اهمیت است، خاطرنشان کرد: در نظر گرفتن دوچرخه، عنصر مهمی در فرآیند طراحی راه شده است. خوشبختانه، بیشتر مسیر مورد نیاز تردد دوچرخه را سیستم خیابان و راه های موجود تأمین می کند.
وی با اشاره به اینکه در حالی که بسیاري از کشورها به دوچرخه، در معابر داراي کنترل نسبی دسترسی، اجازه تردد میدهند، اظهار کرد: اغلب کشورها در معابر داراي کنترل دسترسی کامل به دوچرخه، اجازه عبور نمی دهند مگر آنکه مسیر جایگزین دیگري وجود نداشته باشد.
دبیر همایش ملی ایمنی راه شهرهای ساحلی کشور خاطرنشان کرد: دوچرخه باید بر اساس چارچوبی قانونی و مشخص، از مسیرهای ویژه خود عبور نماید. بدین ترتیب ضمن حفظ ایمنی دوچرخه سوار، مسیرهای تردد اتومبیل ها با آن تداخلی ندارد مگر در چهارراهها و میادین که محل تقسیم جریبان های ترافیکی است.
آٰفتابیحسین با بیان اینکه دومین همایش ملی ایمنی راه شهرهای ساحلی کشور به میزبانی بندرانزلی برگزار میشود، گفت: همایش ملی دوم در چند حوزه به ویژه دوچرخه سواری تاکید دارد و با رایزنیهای صورت گرفته 20 پیست دوچرخه در شهرهای شمالی کشور احداث میشود.
نظر شما