آیت الله سید محمد موسوی امام جمعه آران و بیدگل در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با گرامیداشت چهارم دی ماه روز حماسه و ایثار آران و بیدگل گفت: نامگذاری چهارم دی ماه به عنوان روز حماسه و ایثار آران و بیدگل از این جهت است که این روز آغاز عملیات کربلای چهار و سپس عملیات کربلای پنج بود و در این ایام، دارالشهدای آران و بیدگل بیش از 150 شهید را تقدیم اسلام کرده است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان آران و بیدگل در این روزها بیشترین شهید را در راه حفظ اسلام تقدیم نظام کرده است، خاطر نشان کرد: نتیجه عملیات کربلای چهار، نتیجه دلخواه ما نبود اما این عملیات، عملیاتی ایذایی و خسته کننده برای دشمن و مقدمه ای برای پیروزی ما در عملیات کربلای پنج بود.
امام جمعه آران و بیدگل افزود: پس از دو هفته، عملیات کربلای 5 آغاز شد و رزمندگان اسلام در این عملیات که منجر به آزادی 150 کیلومتر از خاک سرزمین ما و بخشی از خاک عراق شد، تا 12 کیلومتری شهر بصره پیشروی کردند.
وی افزود: رزمندگان در این عملیات، بیشترین خسارت را به جبهه کفر وارد کردند و کربلای پنج به نوعی سنگین ترین عملیات در طول جنگ بود.
موسوی با تاکید بر اینکه اگر چه در کربلای چهار خساراتی را متحمل شدیم اما به وظیفه عمل کردیم، تصریح کرد: حاصل این عمل به وظیفه، عملیات کربلای پنج بود که در آن80 فروند هواپیمای حزب بعث و 700 تانک دشمن نابود شد و خسارات زیادی به بعث وارد شد.
امام جمعه آران و بیدگل افزود: با شکست سنگین دشمن، امریکا احساس خطر کرد و برای انتقام از ایران، در مراسم حج، تعداد زیادی از حجاج را به خاک و خون کشاند و به هواپیمای مسافربری تعدی کرد و 300 مسافر بی گناه را کشت و به سکوهای نفتی حمله کرد.
آیت الله موسوی خاطر نشان کرد: مقاومت و ایثار رزمندگان در دوران دفاع مقدس سبب شد، مجموعه استکبار به این نتیجه برسند که با قدرت فزاینده معنوی جوانان این مرز و بوم نمی توانند در جنگ پیروز میدان باشند ، لذا دنبال راه چاره بودند تا بالاخره قطعنامه 598 را مطرح کردند ولی در مجموع، ایران به برکت خون شهدا و حمایت مردم در این مصاف نابرابر پیروز و فاتح میدان شد.
وی با اشاره به اینکه امروز به لطف الهی و به برکت خون شهدا، ایران اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی در اوج قله اقتدار و عزت در نظام بین الملل است، خاطر نشان کرد: امروز جوانان و نسل جدید انقلاب باید با آرمان های مقدس شهدا و فرهنگ ایثار و شهادت آشنا شوند و وظیفه همه ما، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال این مفاهیم به نسل های آینده است.
در تقویم رسمی کشور روز ۲۲ اسفند، روز بزرگداشت شهدا نامگذاری شده و ملی است؛ اما چهارم دیماه روز اوج حماسه و ایثار در آران و بیدگل، از سوی شورای فرهنگ عمومی شهرستان به نام اختصاصی این شهر نامگذاری شده است.
در این روز که عملیات کربلای ۴ آغاز شد، ۳۸ رزمنده از جمله دو سردار شهید آران و بیدگل و در کل عملیات چهار و پنج ۱۵۰ تن از رزمندگان این شهرستان به شهادت رسیدند.
دارالشهدای آران و بیدگل با تقدیم ۸۴۲ شهید در دوران انقلاب و دفاع مقدس رتبه نخست ایثارگری کشور را به نسبت جمعیت داراست.
نظر شما