انطباق ساختاري علوم با اسلام گامي مهم در وحدت عملي حوزه و دانشگاه است

خبرگزاری شبستان:مسئول دفتر نخبگان و استعدادهاي برتر حوزه علميه خراسان با اشاره به اینکه اسلام در بسیاری از علوم سرآمد است، افزود: شكل گيري مركز جامع حوزه و دانشگاه از اموري است كه با تصحيح مصوبات و انطباق ساختاري، وحدت ميان اين دو نهاد شكل مي گيرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از حجت الاسلام والمسلمين علی اکبر نوايي مسئول دفتر نخبگان و استعدادهاي برتر حوزه علميه خراسان در همايش هم انديشي وحدت حوزه و دانشگاه در محل دانشگاه علوم اسلامي رضوي، با اشاره به اينكه اسلام بيش و پيش از همه مكاتب براي علم، دانش و پرسشگري ارزش قائل شده است، گفت: اسلام به همه علوم و دانش ها نگاه واحد دارد و در واقع وقتي بيان مي كند كه «العلم علمان علم الاديان و علم الابدان» همان نگاه وحياني به علم و دانش را مطرح مي كند.

 

وي با بيان اينكه پيشينه دانش اسلامي ارزشمند، فاخر و پرباري است، ابراز كرد: اسلام در علوم مادي مانند ادبيات، طب، طبيعيات و در علوم معنوي مانند علوم عقلي، فلسفه، حكمت و كلام و زندگي مردم و حتي جامعه شناسي و نيز معماري سرآمد است.

 

مسئول دفتر نخبگان و استعدادهاي برتر حوزه علميه خراسان با اشاره به گفته فرانسيس بيكن كه راه پيشرفت اروپا را ترجمه كتاب هاي مسلمانان و روي آوردن به علوم اسلامي دانسته، اظهار كرد: ماکس پلانک در «كتاب علم به كجا مي رود؟» مي گويد كه ما غربي ها نان خورديم و نمكدان شكستيم؛ كتاب هاي مسلمانان را آورده و صفحه اول را برداشته و يك صفحه به جاي آن گذاشتيم و استادان را از ياد برده و شاگردان را بلند آوازه مطرح كرديم.

 

وي با بيان اينكه بنابراين، غربي ها به واقع علوم را از مسلمانان اقتباس كرده اند، گفت: اين سينا، خواجه نصير، ابوريجان بيروني وشخصيت هاي بلند آواره ديگر در همين دانش هايي كه با رويكرد سكولار مطرح است، با نگاه الهي و ديني وارد شدند.

 

حجت الاسلام و المسلمين نوايي، با بيان اينكه اين افتراق ساختاري به غرب مربوط است و ربطي به گوهر، ماهيت و ذات اسلام ندارد كه بخواهد فقط در فقه اختصاص پيدا كند، گفت: فقه جامع كه در آيه نفر اشاره شده به معناي فراگيري همه علوم شامل جامعه شناسي، تاريخ، روانشناسي، معماري، هنر و طب است.

 

وي افزود: با پيدايش تفكر سكولار و مقابله شديد همه جانبه عليه دين و افتراق و جدا كردن برخي علوم به نام علوم ديني از ساير دانش ها، همه چيز تغيير كرد.

 

مشاور مدير حوزه علميه خراسان با اشاره به اينكه براي وحدت عملي ميان حوزه و دانشگاه به بنياد سازي و نقشه، چشم انداز، سند و راهبردهاي اساسي نياز است، اظهار كرد: طبق منطق انطباق، از آنجا كه علوم انساني دچار ضعف است، مي توان اين انطباق را در بررسي علوم انساني با ساختار علوم اسلامي ايجاد كرد.

 

وي با تاكيد بر اينكه يكي از راه هاي اساسي و بنيادي وحدت حوزه و دانشگاه همين بحث انطباق است، توضيح داد: شكل گيري مركز جامع حوزه و دانشگاه يكي از اين امور است كه با تصحيح مصوبات و انطباق ساختاري اين وحدت شكل مي گيرد.

کد خبر 595949

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha