به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا قاسمی نیا، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم امروز (اول دی) در نشست خبری به مناسبت سالروز تأسیس نهضت سوادآموزی (7 دی)، با اشاره به حضور 3 شهید سوادآموزی در استان قم، عنوان کرد: پیامبر گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) فرمودند: افرادی که طالبین علم را کمک میکنند، دوستدار انبیا و همراه با انبیای الهی هستند و از آنجا که اصحاب رسانه برای نجات مردم از جهل و نادانی قدم برمیدارند، در این زمره قرار میگیرند.
شعار «آموزش برای همه» باید به «آموزش برای همه، همه برای آموزش» تبدیل شود
وی با گرامیداشت سی و هفتمین سالروز تشکیل نهاد نهضت سوادآموزی، یادآور شد: در سال گذشته، سند ملی 2030 یونسکو تدوین شد که بر اساس آن، 184 کشور عضو این سازمان از جمله ایران در تحقق شعار «به سوی آموزش و یادگیری مادامالعمر با کیفیت، برابر و فراگیر برای همه» تلاش میکنند، در حالی که این نسخه، 37 سال پیش توسط امام راحل (ره) صادر شد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم افزود: امام خمینی (ره) 10 سال زودتر از جامعه جهانی، فرمان «آموزش برای همه» را دادند و امروز ما معتقدیم که شعار «آموزش برای همه» باید به «آموزش برای همه، همه برای آموزش» تبدیل شود.
وی بیان داشت: امروز در برنامه سند ملی 2030، مهم ترین شرط و تعریفی که برای باسوادی دارند، این است که افراد سواد خواندن، نوشتن و حساب کردن داشته باشند.
روخوانی و روانخوانی قرآن هم در دورههای آموزشی سوادآموزی
حجت الاسلام و المسلمین قاسمی نیا افزود: کشور ایران در سند ملی 2030، سواد قرآنی را هم اضافه کرده است و علاوه بر سواد خواندن، نوشتن و حساب کردن، روخوانی و روانخوانی قرآن هم در دورههای آموزشی سوادآموزی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری (مدظله) بر سوادآموزی، افزود: مقام معظم رهبری (مدظله) فرمودند: «باید ترتیبی داده شود که گذراندن دوره ابتدایی برای همه الزامی شود، داشتن گواهینامه دوره ابتدایی واجب و لازم شمرده شود، مانند شناسنامه و گواهینامه رانندگی»؛ همچنین ایشان بر شعار «ایران را به صورت مدرسه ای درآوریم» تأکید کردند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم با بیان این که همه بی سوادان باید برای یادگیری و همه باسوادان باید برای یاد دادن بپا خیزند، تصریح کرد: مقام معظم رهبری (مدظله) میفرمایند: «فرهنگ وابسته کشور باید به فرهنگ مستقل و خودکفا تبدیل شود» و این محقق نمیشود، مگر زمانی که همه افراد جامعه از سواد کافی برخوردار باشند.
781 میلیون بزرگسال در سراسر دنیا بیسواد هستند/ بیش از 250 کودک در دنیا قادر به خواندن یک کلمه هم نیستند
حجت الاسلام و المسلمین قاسمی نیا با بیان این که شهر مقدس به عنوان امالقرای جهان اسلام است، گفت: استان قم در حوزه نهضت سوادآموزی گامهای موثری برداشته است که میتواند تجربیات خود را در اختیار دیگر کشورها قرار دهد.
وی با اشاره به آمار بی سوادان در دنیا، اظهار داشت: متأسفانه 781 میلیون بزرگسال در سراسر دنیا بیسواد هستند، یعنی نمیتوانند بخوانند، بنویسند و یا حساب کنند و نکته مهم این که دو سوم آنها را دختران و زنان تشکیل میدهد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم تصریح کرد: بیش از 250 کودک در دنیا قادر به خواندن یک کلمه هم نیستند، در حالی که نیمی از آنها به مدت 4 سال به مدرسه هم رفتند.
خوشبختانه امروز دسترسی کودکان به فضای اموزشی در کشور فراهم است
حجت الاسلام و المسلمین قاسمی نیا تأکید کرد: ما باید به گونهای عمل کنیم که امکانات فضای آموزشی برای کودکان 6 تا 9 سال فراهم باشد و ما هیچ کودک 6 تا 9 ساله بازمانده از تحصیل نداشته باشیم.
وی با بیان این که خوشبختانه امروز دسترسی کودکان به فضای اموزشی در کشور فراهم است، عنوان کرد: تارکین میان پایه تحصیلی یکی دیگر از مواردی هستند که در جامعه وجود دارد و ما باید تلاش کنیم که کودکان جامعه تا پایان دوره ابتدایی از تحصیل باز نمانند.
زمان ثبت نام در کلاسهای سوادآموزی استان قم تا 22 بهمن تمدید شد
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم با بیان این که اولویت برنامه پنجم سال 95، گروه سنی 10 تا 49 سال است، اظهار داشت: هرسال زمان ثبت نام برای دوره سوادآموزی تا پایان ماه آذر بود، اما به برکت سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی و ایام دهه فجر، فرصت ثبت نام برای استان قم به صورت ویژه تا 22 بهمن سال جاری تمدید شده است.
وی با اشاره به آمار بی سوادان در کشور، گفت: طبق آمار خوداظهاری مردم در سال 1390، تعداد 44 هزار و 66 نفر در گروه سنی 10 تا 49 سال در کشور بیسواد هستند که از این میان، 13 هزار نفر از اتباع هستند.
طبق آمار سال 90، تعداد 130 هزار نفر از مردم قم از نعمت سواد محرومند/آمار سواد مردم قم تا بهمن اعلام میشود
حجت الاسلام و المسلمین قاسمی نیا افزود: در سطح کشور و تا سال 1390، حدود 9 میلیون و 700 هزار نفر از مردم در گروه سنی 6 سال و بالاتر از نعمت سواد بیبهره بودند، در استان قم نیز، 130 هزار نفر از افراد 6 سال و بالاتر بیسواد بودند؛ اما ما منتظر آمار سال 95 هستیم که تا پایان بهمن ماه اعلام میشود.
وی بیان کرد: خوشبختانه در طول سه دهه گذشته از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تا کنون میزان سواد در استان قم بیش از 40 درصد رشد داشته است، به گونهای که درصد باسوادی در کشور، 84 درصد و در استان قم، 86 درصد است؛ همچنین درصد باسوادی افراد 10 تا 49 سال در کشور، 92 و نیم درصد و در قم، 94 درصد است.
نظر شما