خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: برزيل در جمع 10 قدرت برتر اقتصادي دنيا قرار دارد. اين كشور در پايان سال 2009 با توليد ناخالص داخلي بيش از 1613 ميليارد دلاري، سهمي بالغ بر 6/2 درصد از اقتصاد جهاني را به خود اختصاص داد. اقتصاد برزيل با پشت سر گذاشتن بحران جهاني اقتصاد، توانست در اواخر سال 2009 نرخ رشد اقتصادي خود را مثبت کند. اقتصاد برزیل با برخورداری از بخشهای بزرگ و روبه رشدي در حوزه کشاورزی، معدن، تولیدات صنعتی و خدمات، دارای بالاترین جایگاه در میان کشورهای آمریکای جنوبی است. صنایع برزیل شامل؛ صنايع خودروسازي، فولاد، پتروشيمي، هواپيما، رايانه و نيز كالاهاي مصرفي بادوام، حدود یک سوم تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص دادهاند.
بنابراین گزارش، ایران و برزیل دارای روابطی تاریخی هستند و قدمت آن به بیشتر از یک سده میرسد. از ابتدای روابط میان ایران برزیل، دو کشور در زمینههای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی همکاریهای خوبی با یکدیگر داشته و به طور پی در پی هیئتهایی در سطوح مختلف در رفتوآمد میان دو کشور بودهاند. در میان کشورهای آمریکای لاتین، برزیل گستردهترین میزان صادرات را به ایران دارد، همچنین این کشور در میان ۳ کشور اصلی واردکننده محصولات ایران در آمریکای لاتین است.
این گزارش می افزاید: در حال حاضر ایران و برزیل به دنبال توسعه روابط نفتی خود هستند اما پیش شرط هایی برای تحقق این ارتباط نیاز است و در مرحله اول روابط بانکی مستحکم پیش نیازهمکاری ایران و برزیل است. شانا در این زمینه به نقل از بیژن زنگنه، وزیر نفت نوشته است: "ایران و برزیل علاقهمند به توسعه روابط در بخش نفت و گاز هستند.شرکتهای برزیلی و بهویژه شرکت ملی نفت برزیل (پتروبراس) تجربه خیلی خوبی در اکتشاف و توسعه میدانهای نفتی در آبهای عمیق دارند، ما به این تجربه برای حوزه خزر نیاز داریم. ما همچنین از شرکتهای برزیلی برای حضور در بخشهای دریایی دعوت کردیم. ساخت ١٠ گروه کالایی مورد نیاز صنعت نفت از دیگر زمینههای همکاری ایران و برزیل است. از شرکتهای قوی و توانمند برزیلی برای سرمایه گذاری در این بخش نیز دعوت شده است.
ایران همچنین اماده حضور در بخش پالایشی برزیل است البته در این زمینه بخش دولتی نمی تواند سرمایه گذاری کند اما آمادگی تامین نفت خام این پالایشگاهها را دارد که این موضوع قابل مطالعه است. خرید خدمت بخش دیگیری از همکاری های ایران و برزیل است. در این بخش شرکتهای برزیلی در شرایطی می توانند به ایران بیایند که اقدام به سرمایه گذاری و پایه گذار شرکت مشترک با همکاری ایرانیها باشند. لازمه انجام این کارها روابط بانکی مستحکم است. در سفری که آقای طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران به برزیل داشت بحثهایی در این زمینه مطرح شده که قرار است در تهران ادامه یابد. برای ما مهم است که بهعنوان یک پیش نیاز روابط بانکی قوی با برزیل برقرار کنیم."
یادآور می شود: علی طیب نیا، وزیر امور اقتصاد و دارایی ٢٨ آبانماه در دیدار با وزیر انرژی و معادن برزیل در این کشور به تشریح فرصتهای سرمایه گذاری در ایران پرداخته و گفته بود: ایران و برزیل در روابط تجاری موجود مکمل یکدیگرند، هردو کشور یک هدف مشترک دارند و برای حل مشکل فقر و مشکلات معیشتی مردم خود تلاش میکنند. برقراری ارتباط بین بانکهای ٢ کشور و رابطه کارگزاری از محورهای گفتوگوی طیب نیا با وزیر انرژی و معادن برزیل بود. برزیل مهمترین شریک اقتصادی ایران در منطقه آمریکای لاتین به شمار می رود و حجم روابط اقتصادی دوجانبه در سال بالغ حدود دو دلار برآورد می شود.
نظر شما