به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، ۴ خواسته رییس خانه احزاب از وزارت کشور، فعالیت ستاد انتخابات وزارت کشور از اول دیماه، وزیر کشور: با یارانه احزاب موافقم، تحویل پروانه فعالیت های صنفی احزاب برخی از سرتیترهای اخبار احزاب در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
۴ خواسته رییس خانه احزاب از وزارت کشور
نشست شورای مرکزی خانه احزاب ایران دوشنبه عصر در دفتر وزیر کشور برگزار شد. این جلسه با حضور قدرتعلی حشمتیان رییس خانه احزاب و اعضای دیگر شورای مرکزی احزاب، محمدحسین مقیمی قائم مقام وزارت کشور در امور سیاسی و رضازاده دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب برگزار شد.
بنا بر این گزارش،در ابتدای این جلسه، مقیمی و رضازاده حضور داشتند و ابتدا 10 ماده از آیین نامه اجرایی دفاتر نمایندگی خانه احزاب در استان ها قرائت شد و پس از بحث و تبادل نظر به تصویب رسید. بحث در مورد سایر موارد آیین نامه به جلسه بعد موکول شد.
در ادامه این جلسه، پس از حضور وزیر کشور، رییس خانه احزاب ضمن خیر مقدم به مقام عالی وزارت گفت: از آقای وزیر و قائم مقام وزیر و مدیر کل سیاسی وزارت کشور تشکر می کنیم. وزیر کشور دومین فردی هستند که بعد از رییس مجلس شورای اسلامی موافقت کردند تا این جلسه شورای مرکزی خانه احزاب در حضور ایشان برگزار شود.
حشمتیان در ادامه اظهار کرد: تاکنون 30 جلسه شورای مرکزی در این دوره برگزار شده است که در اکثریت جلسات مسئولان دولتی نیز حضور داشتند.
رییس خانه احزاب اظهار کرد: از مقام عالی وزارت 4 خواسته داریم و امیدواریم در مورد این خواسته ها که بحث جلوگیری از تشکیل و دخالت استانداری ها برای راه اندازی دفاتر نمایندگی خانه احزاب ایران در استانها، بحث تجهیز کامل خانه احزاب، بحث یارانه احزاب و فعال نمودن میز احزاب است.
بنا بر این گزارش، 4 نفر از اصولگرایان (صدر، غفوری فرد، روح الامینی، خانم محمدزاده)، 4 نفر از اصلاح طلبان (کاشفی، طاهرنژاد، حکیمی پور، حق شناس)، 4 نفر از مستقلین و اعتدال گرایان (مرتضوی کیاسری، نیشابوری، شریف، میرعطایی)، یک نفر از بازرسی (مهرعبداللهی) هر کدام مطالبی را در رابطه با امور خانه احزاب بیان کردند و پیشنهاداتی دادند و در پایان جلسه نیز وزیر کشور ایراد سخن کردند.
فعالیت ستاد انتخابات وزارت کشور از اول دیماه
رحمانی فضلی، وزیر کشور در حاشیه سی امین جلسه خانه احزاب در جمع خبرنگاران در مورد فعالیت ستاد انتخابات وزارت کشور و حکم این فعالیت گفت: از اول دی حکم را صادر می کنیم و این ستاد فعالیت خود را آغاز می کند و معاون سیاسی وزیر کشور، رییس ستاد انتخابات خواهد بود.
وی در مورد کمک به احزاب خاطرنشان کرد: با یارانه احزاب کاملا موافقم و باید به احزاب کمک شود اما با توجه به تعداد احزاب باید این کمک متناسب با اولویت و فعالیت آنها انجام شود.
وی در مورد اینکه آیا در بودجه برای انتخابات ردیفی در نظر گرفته شده است و آیا این ردیف کافی است یا خیر، گفت: این بودجه کم است و برای اجرا مناسب نیست، امیدواریم مجلس به این موضوع توجه کند و ردیف اعتباری مناسبی برای خانه احزاب بگذارد.
با یارانه احزاب موافقم/حاضریم با احزاب در حل مشکلات اجتماعی تفاهم نامه امضا کنیم
رحمانی فضلی، وزیر کشور در سی امین جلسه با احزاب و تشکل های سیاسی گفت: با دادن یارانه به احزاب کاملا موافقم اما باید بپذیریم که به 284 حزب نمی توان یارانه داد.
وزیر کشور با اشاره به اینکه ساختمان خانه احزاب از طرف شهرداری در اختیار آنها قرار گرفته است، اظهار کرد: اگر بخشی از این ساختمان در اختیار شماست باید با شهردار صحبت کنیم تا ببینیم موضوع از چه قرار است.
وی در مورد فعالیت های حزبی استانداران گفت: استانداران نباید در فعالیت های حزبی دخالت کنند و یا خانه احزاب به راه بیندازند.
وزیر کشور در مورد نقش احزاب در حل مشکلات اجتماعی خاطرنشان کرد: احزاب می توانند در حل آسیب های اجتماعی، اقتصاد مقاومتی و مبارزه با فساد موثر باشند. در مورد آسیب های اجتماعی تاکنون 4 جلسه در حضور رهبر انقلاب در ارتباط با این موضوع بحث و بررسی شده است و جلسه بعد نیز در اردیبهشت ماه برگزار می شود. شما احزاب نیز می توانید ببینید چه کمکی می توانید در حل این مشکل انجام دهید.
وی با اشاره به تاثیر ان جی اوها و سمن ها در فعالیت های اجتماعی افزود: بسیاری از فعالیت های اجتماعی با حضور سمن ها انجام می شود و حتی شاهدیم بیش از 80 درصد ترک اعتیاد از طریق سمن ها انجام می شود که باید بگوییم دولت نمی توانست این کار را انجام دهد. امروز ان جی اوها و سمن ها گوی سبقت را از احزاب ربودند و باید بگوییم دولت ها قادر به اداره برخی امور نیستند مگر اینکه جامعه خود وارد عمل شود.
رحمانی فضلی با اشاره به تاثیر اقتصاد مقاومتی در حل مشکلات جامعه گفت: احزاب ببینند امروز ضرورت کشور چیست و چه اقدامی می توانند در این خصوص انجام دهند. ما بستر همکاری و زمینه فعالیت های احزاب را در تمام حوزه ها آماده می کنیم و حاضریم با شما تفاهم نامه امضا کنیم. شما به امر اقتصاد، اقتصاد مقاومتی و آسیب های اجتماعی از منظر سیاسی نگاه نکنید و به صورت منسجم و منظم با آن ر وبرو شوید.
وی در مورد انتخابات و نقش احزاب در آن اظهار کرد: در حال حاضر آمادگی داریم تحلیل ها و پیشنهادات شما را در خصوص انتخابات بشنویم. در قانون جدید به احزاب اجازه کار اجرایی داده نشده است اما در مورد چگونگی ورود احزاب نباید مشکلی وجود داشته باشد و در خصوص نقش بهتر احزاب در انتخابات می توانیم با شورای نگهبان صحبت کنیم.
وی گفت: ایجاد اعتماد در جامعه نسبت به احزاب به شکل سنتی و تاریخی مثبت نیست و اکنون برای ایجاد اعتماد در جامعه دیر است و با نقطه مطلوب اعتماد عمومی نسبت به احزاب فاصله داریم.
وی با اشاره به نقش انسجام و وحدت در فعالیت های پیش رو در کشور اظهار کرد: شرایط کنونی جامعه و مسایل منطقه ای اقتضا می کند تا وحدت و انسجام را بیش از گذشته داشته باشیم و آن را در حل مشکلات در حوزه های مختلف بیشتر تقویت کنیم.
وی ادامه داد: لازم است احزاب نظرات ما را در مورد مسایل گوناگون به تمام سازمان ها برسانند. احزاب باید سازمان یافته در هر موضوعی وارد شوند و مشورت دهند و موضع گیری روشنی داشته باشند به طور مثال در مورد عملکرد دو ساله خود گزارش دهند و بگویند چگونه می توان احزاب را ساماندهی کرد، اگر نه دخالت 248 حزب در اداره کشور مشکل است.
وی با بیان اینکه ایجاد فضای امن برای فعالان سیاسی از اولویت های وزارت کشور است، تصریح کرد: خوشحال می شویم خانه احزاب که به میمنتی و مبارکی آغاز به کار کرد منشأ حرکت های بزرگ در کشور باشد. در حال حاضر فرصت آن نیست که استدلال ضرورت کار حزبی را انجام دهیم زیرا این موضوع برای همگان روشن و واضح است.
پروانه فعالیت های صنفی احزاب تحویل داده شد
در سی امین جلسه خانه احزاب با وزیر کشور پروانه فعالیت های صنفی احزاب به قدرت الله حشمتیان رییس خانه احزاب تحویل شد.
بنا بر این گزارش، این جلسه با حضور وزیر کشور و معاون سیاسی وزیر کشور و احزاب و گروه های سیاسی در وزارت کشور برگزار شد.
نظر شما