به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از بسیج سازندگی، گرچه مقطع كارشناسي را در رشته مديريت فرهنگي گذرانده است، اما ديپلم فني حرفه اي در رشته پرورش ميگو دارد. احمد درويشي سه سال و نيم است كه پرورش ميگو را شروع كرده است. مزرعه او در روستاي نخل ابراهيم از توابع شهرستان ميناب در استان هرمزگان است. پيش از آنكه وارد حوزه پرورش ميگو شود نيز، كار توليدي مي كرده و به باغداري مشغول بوده است. درويشي در مزرعه اش سالانه بين 30 تا 50 تن ميگو پرورش مي دهد و هر كيلو را به خريداران عمده بين 10 تا 14هزار تومان مي فروشد.
او در چند نوبت و مجموعا با حمايت بسيج سازندگي 120 ميليون وام گرفته، اما هر چه تلاش كرده موفق نشده از وزارت جهاد و يا ديگر ارگان هاي دولتي وامي بگيرد. توجيه وزارت جهاد كشاورزي اين بوده كه مزرعه آقاي درويشي مساحت كافي را ندارد كه وام به او تعلق گيرد. اما وي مي گويد: اداره شيلات چندين مرتبه سركشي كرد و بررسي هاي دقيق انجام داد و تاييد كرد كه مزرعه من براي پرورش ميگو توجيه اقتصادي دارد.
درويشي درباره فرآيند توليد و پرورش ميگو مي گويد: ابتدا استخرهاي پرورش ميگو كه يك هكتاري يا يك و نيم هكتاري هستند را در ماه فروردين يا اسفند شخم مي زنيم تا لجن و گل و لاي آن گاز توليد نكند و باعث مرگ ميگوها نشود. مرحله بعد آهك پاشي و مرحله آخر آبگيري استخرهاست. سپس ورود لارو كه همان بچه ميگو است به استخرها صورت مي گيرد. لارو را از سالن هاي تكثير كه در شهرستان ميناب است خريداري مي كنيم و با رعايت اصول حمل و نقل به مزرعه انتقال مي دهيم و بعد از هم دما كردن آب لارو با آب استخرها مرحله رها سازي را انجام مي دهيم.
او مي افزايد: مرحله بعد غذادهي استخرهاست. غذاي ميگوها را با پودر ماهي، آرد، سويا و پودر گوشت بوسيله دستگاه پلت زن درست مي كنيم و به آن ها مي دهيم. اين مراحل را به مدت 6 ماه ادامه مي دهيم و با توجه به رشد ميگوها غذاي آنان را نيز اضافه مي كنيم كه در يك استخر يك هكتاري به 120 كيلو در روز مي رسد و در طي روند توليد نكاتي شامل تنظيم آب استخر، شوري آب، دماي آب و ... را چك مي كنيم. در استخرهاي پرورشي دستگاههاي هواده نيز جهت توليد اكسيژن براي رشد بيشتر نصب مي كنيم و ميگو را به 24 گرم كه 40 تا50 اش دانه يك كيلو مي شود مي رسانيم. از هر هكتاري دو و نيم تا سه تن ميگو برداشت مي كنيم.
احمد درويشي علاوه بر سود 80 ميليوني كه سالانه كسب مي كند، شش نفر ديگر را هم در مزرعه خود شاغل كرده است.
او علت اينكه بين كارهاي توليدي، پرورش ميگو را انتخاب كرده، اينگونه عنوان مي كند: يكي از مزيت هاي پرورش ميگو در استان هرمزگان اين است كه كل چرخه توليد و پرورش ميگو در اين استان موجود است و هزينه را به حداقل كاهش مي دهد. مثلا براي تامين غذاي ميگو احتياج نيست به ديگر استان ها مراجعه كنيم و همچنين هزينه توليد و نگهداري نيز حداقل ممكن است.
90 درصد محصول توليدي مزرعه احمد درويشي صادر مي شود. بيشتر صادارات هم به كشورهاي امارات، چين، تايلند، كره، فرانسه، ژاپن و روسيه است.
او همچنين به خاطر توليد انبوه ارزش افزوده با سرمايه اندك در استان خود، شاخص شده و بارها مورد تقدير قرار گرفته است.
او در صدد اين است كه واحد بسته بندي ميگو را هم به مزرعه خود اضافه كند، اما هنوز اين اتفاق رخ نداده و بسته بندي ميگوهايش در سردخانه اي نزديك مزرعه، صورت مي گيرد.
درويشي در پايان گفت و گو به جوان هاي هم سن و سال خود مي گويد كه ظرفيت شغل هاي اداري در كشور پر شده و حتي در شهر و استان او جوان هاي زيادي را مي شناسد كه با فوق ليسانس دنبال كار مي گردند و حتي براي كارگري التماس مي كنند. او مي گويد كه هر جواني در شهر و استان خود كمي جست و جو كند، كارهاي توليدي زيادي را مي تواند پيدا كند كه حتما بازار بكر و سودآوري سرشاري دارند.
نظر شما