۳ درصد درآمد نفتی سهم استان های کم برخوردار می شود/ استفاه از بخش خصوصی برای گردشگری سلامت در گلستان

خبرگزاری شبستان: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: سهم سه درصدی از درآمدی نفت برای استان های کم برخوردار کشور از جمله گلستان در برنامه دیده شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، عصر امروز (26 آذر) در جلسه شورای اداری گلستان با اشاره به مسائل منطقه ای گفت: روند بحران های تروریستی و به هم ریختگی ها در منطقه نشان می دهد که حل آنها، راهکار کوتاه مدت ندارد. در محاسبات امنیتی کشور باید به بنیه دفاعی کشور توجه جدی داشته باشیم. در حال حاضر علایق برای آمدن و سرمایه گذاری در ایران جدی تر شده است و باید این مزیت را حفظ کنیم.

 

وی با اشاره به جایگاه جمهوری اسلامی در صحنه بین المللی، افزود: خوشبختانه از وضعیت تصنعی که ایران را به عنوان یک خطر امنیتی برای دنیا معرفی کرده و فشار ایجاد کرده بودند، در حال فاصله گرفتن هستیم و در سطح بین المللی، همه فهمیده اند که راه حل ایران گفتگو بوده که این مسئله وزانتی برای جمهوری اسلامی به وجود آورده است.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب با دقت به اوضاع نگاه می کنند، راهنمایی های ایشان کشور را از چندین بحران در منطقه نجات داد.  باید از این فرآیند برای بهبود بقیه امور در کشور بهره بگیریم.

 

وی با بیان اینکه شاخص های اقتصادی در کل نشان می دهد که کشور در رنج است، خاطرنشان کرد: در کل کشور هم وضعیت در بیکاری و درآمدی همینگونه است اما شاید در گلستان چون در گذشته سرمایه گذار های صنعتی نشده است، شرایط متفاوت تر باشد. بخشی از این مشکلات به سوء مدیریت های گذشته و بخشی هم به تحریم ها و تلاطم های اقتصادی برمی گردد. با این حال شرایط در حال تغییر است و زمینه برای بهبود اقتصادی فراهم می شود.

 

لاریجانی گفت: در این مدت اخیر فضاسازی های بین المللی ضد گفتگو و توافق بود اما آمادگی کشورها برای مبادلات تجاری و سرمایه گذاری در ایران تغییر کرده است. در این مدت کوتاه 3 میلیارد دلار سرمایه گذاری در کشور انجام شده و قراردادهایی در نفت برای کشور بوجود آمده است.

 

وی افزود: باید به مسئله اقتصاد به عنوان اولویت اول در ده سال دیگر توجه و شرایط دیگر را برای جهش اقتصادی فراهم کنیم.

 

رئیس خانه ملت با اشاره به برخی از مسائل حساس در کشور، گفت: مسئله آب از موضوعات مهم است. ما منطقه خشک هستیم که باید آب را بهینه استفاده کنیم. باید بتوانیم چند سناریو برای بهبود شرایط آب در نظر بگیریم که این مسئله از اولویت های برنامه ششم است.

 

وی با بیان اینکه حجم دولت، بسیار وسیع است، یادآورد شد: این موضوع فضای تنفسی برای عمران در کشور باقی نمی گذارد. هرچند در سیاست های مقام معظم رهبری یکی از محورها چابک سازی دولت بود، اما در هر دولتی سهم فربه شدن آن افزایش پیدا می کند به گونه ای که  حدود 90 درصد بودجه صرف امور جاری کشور می شود.

 

لاریجانی گفت: در لایحه برنامه ششم به دنبال سامان دادن به این مسئله هستیم تا بودجه جاری از منابع غیرنفتی داده شود برای همین باید کمی سخت بگیریم.

 

وی به مسئله محیط زیست هم اشاره کرد و گفت: در زمینه آب، هوا، پسماند و جنگل، وضعیت  خوبی نیست. برخی از آنها ظرفیت هستند، پسماندها طلای کثیف به شمار می روند و تبدیل به انرژی و کود می شوند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ساماندهی پسماندها به ویژه در استان ها شمالی کشور، مسئله مهمی است و باید ظرف 5 سال با کمک بخش خصوصی این مسئله حل شود. برای هوا نیز دولت لایحه داده که کلیات  آن به تصویب رسیده است که امیدواریم طی دو سه ماه آینده تعیین تکلیف شود.

 

وی با بیان اینکه بهره برداری از جنگل ها باید تغییر کند، گفت: نباید تعرض به جنگل ها صورت بگیرد.

 

رئیس قوه مقننه به آسیب های اجتماعی، به عنوان یکی از موضوعات اساسی در کشور اشاره کرد و افزود: یکی از مسائل مهم مهاجرت از روستا به شهرهاست که موجب حاشیه نشینی و بروز مشکلات اقتصادی اجتماعی و فرهنگی می شود.

 

وی با تأکید بر بهبود وضعیت روستاها، گفت: تمرکزی در برنامه ششم برای اصلاح شرایط در روستاها داریم. دولت لایحه ای به مجلس فرستاده تا از صندوق توسعه ملی 1.5 میلیون دلار برای بهبود وضعیت اقتصادی روستاها اختصاص دهیم.

 

لاریجانی گفت: اگرچه پس از انقلاب برای روستاها خیلی کار کردیم، راه، آب، رادیو، تلویزیون و ... بردیم اما بازهم مهاجرت انجام می شود؛ مشکل این است که چرخه اقتصادی روستا مغفول مانده است و نیاز به کار دارد.

 

وی با اشاره به جایگاه کشاورزی در استان، بیان کرد: به خاطر کشاورزی، توسعه این بخش مهم است، توسعه گردشگری به خاطر جاذبه ها و مسائلی که جزو امتیازات این استان بوده، از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین با توجه به امکان دسترسی به دریا، صنایع نفت و گاز و فولاد می تواند در منطقه مستقر شود و دارای منطق است.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نگاه ما به منطقه آزاد تجاری مثبت است، اظهار کرد: مجموعه مختصات استان نشان می دهد که اگر منطقه آزاد با منطق درست به وجود بیاید می تواند موجب تحول استان شود. نگرانی ما اینست که منطقه آزاد بستر ساز واردات شود که مشکل به کشور وارد می کند. فکرهایی کردیم که اگر بخواهیم تحقق پیدا کند باید برای سرمایه گذاری در این مناطق اولویت بندی کنیم. اگر سرمایه گذاری در این مناطق برای صادرات باشد از معافیت های بلندمدت برخوردار می شوند و در غیر اینصورت معافیتی در نظر گرفته نخواهد شد. دولت باید نقشه های منطقه آزاد را به مجلس بفرستد که همیشه این امر اتفاق می افتاد و تاخیر آن خیلی طبیعی نیست.

 

وی درباره سرنوشت راه آهن گرگان- مشهد هم که توسط خودش کلنگ زنی شده بود، گفت: در این پروژه کمی با عجله تصمیم گرفته شد و منبع مالی وجود ندارد اما الان شرایط بهتری ایجاد شده و می توان از فاینانس برای احداث آن استفاده کرد.

 

لاریجانی با اشاره به یادداشت مدیرکل محیط زیست استان درخصوص آشوراده و اینکه کلیات طرح مصوب و برخی از جزئیات در حال بررسی است و در آینده ای نزدیک حل می شود، بیان کرد: خب حل کنید. با اینحال بنده هم به خانم ابتکار برای تسریع آن توصیه خواهم کرد.

 

وی با بیان اینکه گلستان در زمینه گردشگری سلامت ظرفیت خوبی دارد، اظهار کرد: در گردشگری سلامت از بخش خصوصی استفاده کنید آنان هم انگیزه دارند. سرمایه گذاری سنگین در بخش سلامت، نیاز به شرایطی دارد که در اوضاع بودجه عمرانی امکانپذیر نباشد و حتما باید بخش خصوصی ورود کند.

 

لاریجانی با بیان اینکه عدم توازن استانی را قبول دارم، گفت: استان های شمالی مدتی که امکان داشتن صنایع را از آن ها سلب کردند دچار عقب افتادگی شدند. ماده 180 در برنامه پنجم وجود داشت که خوب نبود چون به همه استان ها اختصاص می یافت اما گفتیم 3 درصد بودجه نفت را به استان های کم برخوردار بدهیم. جاهایی که عدم تعادل داریم، از فاینانس ها برای زیرساخت ها، سهم سه درصدی از نفت و ... آنها را برطرف کنیم.

 

کد خبر 594623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha