گفتمان سازی بین مذاهب اسلامی راه نفوذ دشمن را مسدود می کند

خبرگزاری شبستان: رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی با تاکید بر گفتمان سازی و تعامل بین مذاهب گفت: نزدیک شدن مذاهب اسلامی به یکدیگر راه نفوذ استکبار جهانی را مسدود کرده و امید آنها را در ایجاد تفرقه میان مسلمانان تبدیل به یاس می کند.

حجت الاسلام محمدحسین مختاری، رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با بیان اینکه وحدت میان آحاد جامعه اسلامی از ضروریات است، گفت: امام خمینی (ره) با هوشمندی تمام هفته ای را به عنوان هفته وحدت از 12 تا 17 ربیع الاول و ایام ولادت پیامبر از نظر سنی و شیعه نام گذاری کردند.

وی با بیان اینکه در این هفته نهادها و موسسات و عالمان دین و دانشگاهیان رسالتی بر دوششان است که در راستای تحکیم وحدت میان مسلمانان تلاش کنند، خاطرنشان کرد: وحدت اسلامی به این معناست که ما تاکید کنیم بر مشترکات بین مذاهب اسلامی البته اختلاقات جزیی وجود دارد ولی به حدی نیست که برجسته شود.

حجت الاسلام مختاری اظهار کرد: در مفهوم وحدت تلاش بر وجود اشتراک بین مذاهب اسلامی است البته اختلافات فقط در بعضی از فروعات است که نیاز به برجسته سازی نیست اما تقریب به این معنا نیست که کسی بیاید مذهب دیگری را بپذیرد.

رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی در ادامه با تاکید بر گفتمان سازی و تعامل بین مذاهب تصریح کرد: نزدیک شدن مذاهب اسلامی به یکدیگر راه نفوذ دشمنان اسلام و استکبار جهانی را مسدود می کند و امید آنها را در ایجاد رخنه و تفرقه میان مسلمانان برای رسیدن به منافع خود تبدیل به یاس می نماید.

وی با بیان اینکه هفته وحدت فرصتی است برای ایجاد وحدت و انسجام و همبستگی میان مسلمانان و زدودن موانع ادامه داد: امروز این گروهک های افراطی و خشن مانند داعش که بروز و ظهور پیدا کردند و تفسیر نابخردانه از آیات قرآن و متون دینی دارند و خود را مسلمان اطلاق می کنند بزرگترین مانع برای رسیدن به وحدت هستند.

حجت الاسلام مختاری با بیان اینکه این گروهک ها جز تکفیر و نفی دیگر مذاهب کار دیگر نمی کنند، افزود: خوشبختانه امروز هم علمای شیعه و هم سنی معتقدند با تکفیر باید مقابله کرد و باید در برابر نحله های فکری افراطی و اندیشه های خرافی به دور از منطق و استدلال و عقلانیت صف آرایی نمود.

رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی گفت: دین ما دین رحمت است، قرآن نیز نه تنها توصیه به عزت مداری و همزیستی مسالمت آمیز حتی با اهل کتاب و دیگر ادیان می کند بلکه تاکید می کند در چارچوب اسلام باید مذاهب به گرد هم بیایند و با استکبار جهانی مقابله کنند.

وی با بیان اینکه کنفرانس امسال با موضوع ضرورت مقابله با افراط و تفریط شکل می گیرد، خاطرنشان کرد: در این راه اول باید نفی و طرد این گروهک ها انجام بگیرد بعد گفتمان سازی نتایج خود را نشان می دهد، بنابراین اول باید موانع و آسیب های عدم وحدت را به دنیای اسلام معرفی کرد تا بعد امت واحده شکل پیدا کند.

حجت الاسلام مختاری ادامه داد: با توجه به اینکه این گروهک ها مولود دست غرب و صهیونیسم بین المللی است، آنها می خواهند با در اختیار قرار دادن همه امکانات و ظرفیت های رسانه ای با اصل اسلام و کلیت آن مقابله کنند.

رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی اظهار کرد: وظیفه ما در این راه قدم برداشتن جهت تنویر افکار عمومی جامعه اسلامی و آگاهی بخشی به جامعه و نسل جوان با خطری که از سوی این گروهک ها متوجه جامعه اسلامی است.

وی تصریح کرد: مبانی فکری و اعتقادی این گروهک ها خارج از مرزی است که اهل بیت مشخص کردند در حالی که باید نگاه ما متاثر از اهل بایت باشد اگر این طور باشد آموزه های ناب به جوامع اسلامی گسترش پیدا می کند.

 

کد خبر 594066

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha