دی؛ برگزاری همایش سراسری جمعیت آبادگران/بررسی چهار مصوبه اختلافی مجلس و شورای نگهبان

خبرگزاری شبستان:برگزاری همایش سراسری جمعیت آبادگران جوان تا آخر دی‌ماه، شکل‌گیری زمینه‌های خوب پیشرفت در دولت روحانی، تأکید هاشمی‌رفسنجانی بر بازبینی مجدد برخی از سیاست‌های کلی نظام برخی از سرتیترهای اخبار احزاب در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، برگزاری همایش سراسری جمعیت آبادگران جوان تا آخر دی‌ماه، شکل‌گیری زمینه‌های خوب پیشرفت در دولت روحانی، تأکید هاشمی‌رفسنجانی بر بازبینی مجدد برخی از سیاست‌های کلی نظام برخی از سرتیترهای اخبار احزاب در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

شکل‌گیری زمینه‌های خوب پیشرفت در دولت روحانی

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دومین اجلاس بین‌المللی معدن و صنایع معدنی که صبح امروز یکشنبه در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، با بیان اینکه ما در همه زمینه‌ها باید بتوانیم از مجموعه منظومه شمسی استفاده کنیم، اظهار داشت: آسان‌ترین و در دسترس‌ترین بخش در این زمینه معادن هستند.

هاشمی‌رفسنجانی ادامه داد: من در دورانی که مسئول اجرایی کشور بودم در صدد بودم که ظرفیت‌های معدنی را بشناسم و تحقیقات بسیاری هم انجام دادم و متوجه شدم کشور ایران یکی از 3 کشور دنیاست که کلکسیون همه معادن را در خود دارد.

بنابر گزارش فارس، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه خیلی از این معادن کشف نشده و برخی از معادن کشف شده نیز استفاده نشده است، افزود: بهره‌وری از معادن بسیار مهم است چرا که نباید صرفا محدود به خام‌فروشی باشد و هر کسی از داخل و خارج که مایل باشد می‌تواند رد این میدان وسیع که یک میلیون و 600 هزار کیلومتری است که اکثر آن دارای میادین معدنی است، کار کند.

وی با ذکر این نکته که ما محدودیت‌هایی در این زمینه داشتیم که آن را برداشته‌ایم، تصریح کرد: سیاست‌های کلی نظام که به امضای رهبری رسیده و محور زندگی ماست ما بنا داریم این سیاست‌ها را در مجمع به روز کنیم و مواردی را که در آن زمان مورد توجه نبوده اولویت دهیم.

هاشمی رفسنجانی در همین زمینه به سیاست‌هایی ازجمله تقویت خلاقیت و ابتکار و دستیابی به فناوری‌های نوین و ارتقاء صنایع معدنی در تولید ناخالص ملی اشاره کرد و گفت: ما سهمی را که باید در این زمینه داشته باشیم نداریم درحالی‌که میدان باز است تا ما این سهم را بالا ببریم و به مواد موردنیاز صنایع داخلی و صادرات مواد معدنی فرآوری شده باید اولویت داد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در حال حاضر ما جلوی صدور مواد خام را هم نگرفته‌ایم اما خوب است که شرکت‌های خارجی هم بدانند که فرآوری در ایران ارزان‌تر از نقاط دیگر دنیاست و ما در سراسر کشور گاز و برق و نیروی ارزان نسبت به کشورهای پیشرفته به‌اندازه کافی داریم.

وی افزود: در حال حاضر ما نیروهای تحصیل‌کرده جوانی داریم که به خاطر توسعه سریع آموزش عالی بیکار هستند و از سوی دیگر امنیت در کشور ما لااقل نسبت به منطقه بی‌نظیر است و مقرراتی را که برای همکاری جهانی در معدن وضع‌شده نیز تسهیلات زیادی دارد.

هاشمی رفسنجانی بابیان اینکه دریا و بنادر بسیاری در 2 هزار کیلومتر در اختیار ما قرار دارد و ما کریدور شمال و جنوب را آماده می‌کنیم که مسیر حمل کالا و نیرو باشد، اظهار داشت: بنابراین آنچه برای اکتشاف لازم است در کشور وجود دارد اما هنوز برخی تخصص‌ها برای اکتشاف به‌اندازه کافی در ایران نیست.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: برنامه ما اولویت دادن به تأمین مواد موردنیاز صنایع داخلی و استفاده از موقعیت ویژه زمین‌شناسی ایران است و بنابراین در رابطه با گسترش ارتباطات اقتصادی و همکاری بین‌المللی همین اجلاس حائز اهمیت است.

وی خاطرنشان کرد: سیاست‌های کلی از مواردی است که کسی نمی‌تواند آن را عوض کند و فقط رهبری می‌توانند این کار را انجام دهند آن‌هم به‌شرط اینکه با مجمع مشورت کنند و مصلحت باشد که این سیاست‌ها عوض شود.

هاشمی رفسنجانی یادآور شد: یکی از اولویت‌های ما برای مناطق دارای ذخایر معدنی،‌ مناطق نزدیک به دریاست چراکه به خاطر راه و آب فراوان امکانات خوبی دارد به‌خصوص اینکه بیشتر معادن گاز و نفت ما در جنوب کشور قرار دارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به لوله‌کشی گاز در طول 2 هزار کیلومتر از خرمشهر تا شرقی‌ترین نقطه کشور در مرز پاکستان گفت: در برخی از این مناطق هنوز زمین‌ها بهره‌برداری و استفاده نشده و می‌توان از این اراضی در این زمینه استفاده کرد و معادن نفت و گاز از معادن بسیار مهم ماست.

وی بابیان اینکه هزاران زیرمجموعه صنعتی گاز در همه‌جا بازار دارد، یادآور شد: در ایران نیز در طول 2 هزار کیلومتر زمینه‌های لازم ازجمله انرژی، نیرو، حمل‌ونقل، نزدیکی به بازارها، نزدیک بودن به کریدورها و فرودگاه و نیروگاه‌های برق فراهم است.

هاشمی رفسنجانی افزود: یکی از مسائلی که بنده در دولت خودم آن را پیگیری کردم اما بعداً پیگیری نشد استفاده از قطران است که محصول فولاد است و می‌شود از آن بهره‌وری کرد و یکی دیگر از عناصر کمیاب در ایران تیتانیوم بود که بخشی از آن تاکنون کشف‌شده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ما در شرایطی امروز می‌خواهیم در این سیاست‌های کلی پس از 10 سال تجدیدنظر کنیم و از فعالان این بخش درخواست دارم که نظرات خود را برای ما بفرستند چراکه متخصصان باید کار را شروع کنند.

وی با تأکید بر اینکه از این به بعد توسعه ما دانش‌بنیان خواهد بود، گفت: در چشم‌انداز 20 ساله که توسط رهبر انقلاب ابلاغ شد اولویت ما توسعه دانش‌بنیان است و ما درزمینهٔ معدن میدان بسیاری داریم.

هاشمی رفسنجانی افزود: ما در دانشگاه‌های خود به‌ویژه در دانشگاه آزاد به دنبال کارهای دانش‌بنیان رفته‌ایم و ظرف یک سال هزار شرکت دانش‌بنیان تأسیس‌شده است که تحقیقات دانشجویان و اساتید در آنجا کار می‌شود و امروز 450 واحد دانشگاه آزاد در سراسر کشور وجود دارد که البته برای توسعه و تجاری‌سازی‌های بزرگ دانشگاه نمی‌تواند سرمایه‌گذاری کند؛ بنابراین میدان برای داخلی‌ها بسیار باز است.

رئیس هیئت‌امنای دانشگاه آزاد تصریح کرد: در مالزی از میان 240 دانشگاه سراسر دنیا که 70 هزار استاد آنجا بود رئیس دانشگاه آزاد ایران آقای میرزاده به‌عنوان رئیس این مجموعه انتخاب شد و این در حالی است که افرادی از آمریکا هم در آنجا حضور داشتند.

برگزاری همایش سراسری جمعیت آبادگران جوان تا آخر دی‌ماه

حسن بیادی دبیر کل جمعیت آبادگران جوان درگفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، با اشاره به برنامه‌های این تشکل برای انتخابات 96 اظهار داشت: ائتلاف ما برای بحث و بررسی نامزدهای شوراهای شهر و ریاست جمهوری جبهه ایستادگی ایران اسلامی است.

بیادی از برگزاری همایش سراسری جمعیت آبادگران جوان تا آخر دی‌ماه و پیش از دهه فجر در تهران خبر داد و گفت: این همایش با حضور اعضای شورای مرکزی و دبیران استانی جمعیت برگزار خواهد شد.

وی در پایان یادآور شد: جلسات انتخاباتی در جبهه ایستادگی با تشکیل ستادی با برنامه های منظم به منظور بررسی شاخصه‌ها و مؤلفه‌های لازم برای معرفی کاندیدای نهایی در حال بررسی است.

تأکید هاشمی‌رفسنجانی بر بازبینی مجدد برخی از سیاست‌های کلی نظام/ چهار مصوبه اختلافی مجلس و شورای نگهبان بررسی شد

جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و با حضور اکثریت اعضا تشکیل شد. در ابتدای جلسه، رئیس مجمع با توجه به قانون خود مجمع مبنی بر 10 ساله بودن عمر سیاست‌های کلی نظام و نظر به گذشت حدود ده سال از زمان تصویب برخی سیاست‌های کلی، از رؤسای کمیسیون‌های ذیربط خواست تا نسبت به بازبینی مجدد این سیاست‌ها به تناسب شرایط و مقتضیات زمانی و مکانی و اصلاح و تغییرات احتمالی شامل حذف و اضافه اقدام کنند تا نتیجه خدمت رهبری معظم انقلاب تقدیم شود.

در این جلسه، چهار مصوبه مجلس شورای اسلامی که به دلایل مغایرت با شرع و قانون اساسی، مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته و به عنوان موارد اختلافی به مجمع ارجاع شده بود، مورد بحث و بررسی قرار گرفت و رفع اختلاف شد.

ابتدا دو موضوع اختلافی در خصوص لایحه‌ی معاهده بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در زمینه معاضدت حقوقی دو جانبه در موضوعات مدنی و تجاری بین این دو کشور مطرح شد که پس از استماع گزارش دبیر کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع و استدلالات و دیدگاه‌های وزیر دادگستری، یکی از حقوقدانان شورای نگهبان، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی و معاون پارلمانی رئیس جمهور، اعضای مجمع به اتفاق آرا، نظر کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع مبنی بر تأیید مصوبه مجلس شورای اسلامی را با در نظر گرفتن مصلحت نظام مورد تأیید قرار دادند.

در مصوبه کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع که مورد تأیید قرار گرفت، آمده است:

نظر به اهمیت گسترش روابط با کشورهای جهان و تأثیری که این قراردادهای حقوقی و قضایی در گسترش روابط تجاری و اقتصادی بین کشورها دارند، انعقاد این موافقت‌نامه‌ها مانند موافقت‌نامه‌های مشابه دیگر، به مصلحت می‌باشد.

لایحه‌ی موافقت‌نامه انتقال محکومان به حبس بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای جمهوری ارمنستان و جمهوری قرقیزستان، دو موضوع اختلافی دیگر بود که در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد و پس از بحث و بررسی اعضا و مدعوین در مورد آن تصمیم گیری شد و نظر مجلس شورای اسلامی براساس مصلحت مورد تأیید قرار گرفت.

براساس مصوبه مجلس، محکوم، به انتقال خود رضایت داده یا با در نظر گرفتن وضعیت جسمانی یا روانی او، اقارب یا نماینده قانونی وی و یا یکی از طرف‌های این موافقت‌نامه، انتقال او را درخواست کند.

کد خبر 594004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha