به گزارش خبرگزاري شبستان از زاهدان، سيد رضا صالحي اميري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پيامي به مناسبت برگزاري نخستين كنگره شعر پيامبر مهرباني بيان داشت: شعر، شناسنامه سرزمين ما و قوام بخش هويت فرهنگي اين مرز و بوم است.شعر، آيينه اي بي زنگار است كه اصالت دين و تمدن ما را به نمايش گذاشته و كاخ بلندي است كه به گفته حكيم فرزانه طوس:كه از باد و باران نبايد گزند.
در بخش ديگر اين پيام آمده است: هنري ارزشمند كه آرمان ها و آرزوهاي آدميزاد را به رساترين و شيرين ترين زبان بازگو كرده است.
در ادامه اين پيام آمده است: از نخستين اشعاري كه در گنجينه گرانقدر ادبيات اين سرزمين به جامانده،همگي حاصل تلاش اقوام ساكن در جغرافياي اين پهنه است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين پيام خاطرنشان كرد: همه اقوام ايراني از قفقاز و فرا رود تا كرانه هاي خليج فارس، همدل و هم زبان در تقويت بنيان اين ميراث مشترك تلاش كرده اند.
صالحي اميري در بخش ديگر اين پيام تاكيد كرد: يكي از كانون هاي مضمون آفريني و تصوير سازي مستمر شاعران و نويسندگان در ادب فارسي، شخصيت والا و سيره پيامبر اكرم بوده است،شاعران فارسي گوي به مناسبت گوناگون، به ويژه در ابتداي سخن و پس از حمد و ستايش خالق هستي بخش، به تكريم و سرآمدي وجود آن حضرت در كل كائنات پرداخته و شخصيت جامع پيامبر را در مقام انسان كامل و اسوه بشر در آثار خود منعكس كرده اند.
در ادامه اين پيام آمده است: قرآن كريم پيامبر اكرم را عالي ترين نمونه اخلاقي و الگوي جوامع اسلامي دانسته و مي فرمايد(اتك لعلي خلق عظيم) و گاه او را رحمت خالص و تجسم مهر الهي براي بشريت و بلكه براي همه هستي قلمداد مي كند؛( و ما ارسلناك الا رحمه للعالمين).
در بخش ديگر اين پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي يادآور شد: بازتاب اين تعاريف قرآني و اخلاق و شخصيت والاي پيامبر در شعر فارسي چنان فراوان است كه مي توان ادعا كرد شعر فارسي پس از ظهور اسلام، به يكي از اقسام هنر ديني تبديل شده است.
در ادامه پيام وزير به نخستين كنگره پيامبر مهرباني هاي آمده است: شاعران آييني با تكيه بر باورهاي خود نسبت به رسالت انساني و جهاني رسول اسلام، به مدح پيامبر و بيان هنرمندانه صفات و مناقب آن حضرت پرداخته اند؛ از اين رو ستايش پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم به تدريج به يك سنت شعري تبديل شد و به عنوان يكي از اركان مستحكم و پا بر جاي شعر فارسي و هنر اين سرزمين درآمد.
در بخش ديگر اين پيام مي خوانيم: شعر فارسي از آنچه در ايران سروده شده يا در ديگر جغرافياي اين زبان، آگنده از سروده هاي شگفت در مدح پيامبر مهرباني است. پيامبري كه رسالت خويش را اتمام مكارم اخلاق مي دانست.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه اين پيام آورده است: بر اين باورم كه اكسير نجات بخش ملت هاي جهان، اخلاق و تاسي به سيره پيامبر مهرباني است تا زير سايه بيرق بلند او گرد آيند و به پشتوانه آموزه هاي اخلاقي او گام بردارند.
صالحي اميري در بخش ديگر اين پيام تصريح كرد: در اين صورت مي توان به دشواري هاي پيش رو فائق آمد و در مسير سعادت گام برداشت و آينده اي تابناك، فراروي خويش متصور شد.
در بخش ديگر اين پيام آمده است: نخستين كنگره شعر پيامبر مهرباني در ديار عشق و دستي، سيستان و بلوچستان، ميزبان اديبان و سخنوران شيفته ساحت نبوي از گستره وسيع فرهنگي و قومي جغرافياي زبان فارسي است تا فرهيختگان و اهل فضيلتي كه در اين نشست انسجام آفرين و وحدت بخش جمع شده اند، نداي برادري و همدلي سر دهند و همه مسلمانان را به وحدت تحت لواي پيامبر عظيم الشان اسلام دعوت كنند.
در پايان اين پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از همه دست اندركاران برپايي اين محفل سرشار از فضيلت و معنويت، قدرداني نموده و به تمام شاعران متعهد داخلي و خارجي شركت كننده در اين كنگره اداي احترام مي كنيم.
گفتني است پيام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به كنگره شعر پيامبر مهرباني شب گذشته(۲۳ آذر) در آيين اختتاميه اين كنگره از سوي مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي سيستان و بلوچستان قرائت شد.
نظر شما