نخستین مدارک کشف شده حسابداری در جهان متعلق به لوحه‌های سفالین از تمدن سومر در بابل است

خبرگزاری شبستان: عضو تالار مشاهیر حسابداری ایران گفت: نخستین مدارک کشف شده حسابداری در جهان لوحه‌های سفالین از تمدن سومر در بابل است و قدمت آن به ۳۶۰۰ هزار سال قبل از میلاد می‌رسد که این لوحه‌ها از پرداخت دستمزد کارگران است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسن همتی عضو تالار مشاهیر حسابداری ایران عصر دیروز (۲۲ آذر) در گردهمایی بزرگ علمی حسابداران در بیرجند اظهار  داشت: حسابداری تنها جمع و تفریق نیست و از گذشته‌های دور راه تکاملی را طی کرده و از ابتدا این رشته بر اساس نیاز انسان شکل گرفته است.

 

وی ادامه داد: دولت‌ها براساس نیاز برای گرفتن مالیات از حسابداران بهره می‌گرفته‌اند و معیارهایی همچون زمین، وام برای گرفتن مالیات در نظر داشته‌اند.

 

عضو تالار مشاهیر حسابداری ایران افزود: حسابداری به عنوان یکی از حوزه‌های دانش و زبان تجارت براساس نیاز به پاسخگویی همزمان با تغییرات عوامل محیطی جوامع بشری مسیر شکل‌گیری خود را طی کرده است.

 

به گفته همتی، نخستین مدارک کشف شده حسابداری در جهان لوحه‌های سفالین از تمدن سومر در بابل است و قدمت آن به 3600 هزار سال قبل از میلاد می‌رسد که این لوحه‌ها از پرداخت دستمزد کارگران است.

 

وی افزود: دانش حسابداری مختص منطقه‌ای خاص نیست و در سایر نقاط جهان از جمله چین نیز دانش حسابداری وجود داشته است و ابزاری برای بررسی کارآمدی برنامه‌های دولت به حساب می‌آمد.

 

محمد جوانشیر رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان جنوبی هم در این جلسه با اشاره به اینکه حسابداری برمبنای علم ودانش مطرح است؛ ادامه داد: بحث شرکت‌های دانش‌بنیان که هر فعالیتی انجام می‌دهند باید بنیان علمی داشته باشد و هدف از قبل مشخص باشد.

 

وی افزود: هر تصمیمی یکسری طرح دارد و باید بر اساس مسیر راهی باشد و اگر پای حساب وکتاب نباشد موفق نخواهیم بود.

 

به گفته جوانشیر، عواملی باعث شده دنیای غرب سبقت بگیرند که یکی از مولفه‌ها کوتاهی در مسیر است و زمانی که حسابداری انجام شود هدف را می‌دانیم.

 

وی با تاکید بر اینکه احساس نیاز حسابداری در جامعه قابل لمس است، تصریح کرد: باید از رهنمود حسابداران استفاده کرد؛ چراکه حسابداری اطلاعات مدیر و سیستم را آماده می‌کند.

 

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی خراسان جنوبی با اشاره به وجود ضعف در مستندنگاری وقایع، گفت: امیدواریم با فرایند و رویکرد استفاده از دانش حسابداری به نتایج مطلوب برسیم.

 

آغاز فعالیت مرکز ارتقا مهارت‌های دانش‌آموختگان و دانشجویان حسابداری

مجتبی ابراهیمی، مدیر آموزش جهاددانشگاهی خراسان جنوبی هم در ادامه این جلسه از آغاز فعالیت مرکز ارتقا مهارت‌های دانش‌آموختگان و دانشجویان حسابداری در جهاد خبر داد و گفت: با راه‌اندازی این مرکز، محور آموزش حرفه‌ای، پژوهش و اشتغال را دنبال می‌کنیم که آموزش و پژوهش و اشتغال با یکدیگر گره خورده‌اند.

 

وی با بیان اینکه در این زمینه از ظرفیت‌های استانی و کشوی استفاده خواهیم کرد تا خلاءهای مهارتی دانشگاه‌ها از بین برود، افزود: با همکاری با سازمان‌های مرتبط در این زمینه سعی می‌کنیم آموزش‌ها کیفیت بیشتری داشته باشد.

 

ابراهیمی اظهارکرد: در بحث علمی ـ ترویجی و بحث اشتغال اگر ادعای آموزش مفید و مستمر را داریم دانش‌آموختگان وصل به بازار کار می‌شوند و با شناسایی خلاها، دوره‌های آموزشی برگزار می‌شود و امید داریم از بین نیروهای آموزش‌دیده نیز در زمینه اشتغال(پروژه های حسابداری) به‌کارگیری خواهیم کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: مرکز ارتقای مهارت های دانش‌آموختگان و دانشجویان حسابداری جهاددانشگاهی آماده برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه‌های حسابداری، مدیریت و خدمات قابل ارائه جهت شرکت‌ها و سازمان‌ها است.

 

گفتنی است، در این گردهمایی از شهرستان‌های بیرجند فردوس، قائن، گناباد، بجنورد، بجستان، مشهد و تهران شرکت کردند.

 

 

 

 

 

کد خبر 593675

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha