به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، فرهاد طاهری، پژوهشگر تاریخ معاصر و استاد دانشگاه، در مراسم تجلیل از استاد محمد روشن، از مفاخر برجسته گیلان و ایران در حوزه زبان و ادب فارسی که عصر امروز(22 آذر) در سالن دکتر رحمدل مجتمع فرهنگی هنری خاتم الانبیا( صلی الله علیه و آله وسلم) رشت برگزار شد، اظهار داشت: استاد روشن بیش از 60 سال در عرصه دانش و خرد کوشیده است.
وی در ادامه افزود: با آنکه نگاه استاد روشن، نگاه به گذشته و تاریخ پژوهی است اما در رفتار اجتماعی و مراودات با مردم و دوستان، کاملاً نگاهی حال و آینده نگرانه دارند.
طاهری با اشاره به خطر توهم فرهیختگی در برخی فرهیختگان که به آن دچار هستند، اعلام کرد: پرهیز از صمیمت فراگیر با جمع، دور از دسترس بودن، در کانون توجه دیگران قرار گرفتن و مرید پروری از عمده جلوههای توهم فرهیختگی است.
وی اذعان داشت: شیوههای نامتعارف رفتاری در پیش گرفتن با مردم، بزرگ نمایی مشغلههای فکری، دغدغههای علمی، فراموشکاری خودآگاهانه و جلالت مابی که رنگ و لعاب تواضع عرفانی دارد از دیگر جلوههای این توهم فرهیختگی است.
پژوهشگر تاریخ معاصر تاکید کرد: این هفت صفت عمدتاً در میان پژوهشگران و استادان حوزه علوم انسانی دیده میشود اما استاد محمد روشن در شخصیت و منش خود هیچکدام از این صفات را ندارد.
وی خاطرنشان ساخت: استاد روشن از معدود دانشمندانی است که اهداف علوم انسانی را در رفتار و سخنان خود محقق کرده است.
این استاد دانشگاه با اشاره به تلاشهای استاد روشن در تصحیح متون ارزشمند ادبیات فارسی، گفت: او به فرهنگ معنوی، هویت ایرانی و اخلاق پایبند است.
وی اذعان داشت: استاد روشن همانگونه که در منش و آثارشان پیداست به مفاهیم علوم انسانی علاقهمند بوده و احترام می گذارد.
طاهری با بیان اینکه عمده شخصیتهای فرهنگی در حوزه علوم انسانی در سنین بالا از گذشته خود پشیمان هستند، گفت: هیچگاه شاهد نبودهام استاد محمد روشن، این مرد خردمند از گذشته خود و مسیر رفته پشیمان باشد.
پژوهشگر تاریخ معاصر خاطرنشان ساخت: پشیمانی که برخی شخصیتهای علمی در حوزه علوم انسانی دچار هستند با اهداف و روح فعالیتهای این حوزه تناقض دارد.
در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر و یک جلد شاهنامه نفیس از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان از استاد محمد روشن تجلیل شد.
نظر شما