به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، چهارمین نشست تحلیل و بررسی مسابقات بین المللی قرآن کریم کشورهای امارات، سودان و کویت عصر امروز با حضور حجت الاسلام مصطفی حسینی، مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، علی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن، محمدرضا پورمعین، فعال قرآنی و جمعی از متسابقین این مسابقات در سازمان اوقاف برگزار شد.
حجت الاسلام حسینی در ابتدای این نشست با بیان اینکه برگزاری سلسله نشست های بررسی مسابقات قرآنی در دیگر کشورها تحلیل کم و کیف مسابقات است، گفت: در این نشست ها تجاربی که متسابقین در این مسابقات به دست می آورند مورد بررسی قرار می گیرد تا در اعزام های بعدی به بهترین سبک عمل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در اعزام ها به اقتضائات و دستور العمل ها و آیین نامه های مسابقات توجه داشته باشیم تا کیفیت حضور شرکت کنندگان را در مسابقات بین المللی افزایش دهیم.
حجت الاسلام حسینی اظهار کرد: در نشست های گذشته مسابقات قرآن مالزی، تونس، الجزایر و اردن مورد بررسی قرار گرفت و در نشست امروز به مسابقات سودان، کویت و امارات خواهیم پرداخت.
در ادامه نشست هر کدام از قاریان و حافظان حاضر در جلسه به بیان نقاط ضعف و قوت مسابقات قرآن در کشورهای امارات، سودان و کویت پرداختند و توسط کارشناسان حاضر در جلسه شرایط مسابقات تحلیل و بررسی شد.
حنانه خلفی، حافظ کل قرآن کریم که در مسابقات امارات رتبه دهم را کسب کرده بود، به بررسی شرایط مسابقات در کشور امارات پرداخت و تصریح کرد: مسابقات حفظ قرآن در امارات برای اولین بار ویژه بانوان به صورت آزمایشی با حضور 70 کشور از 16 تا 28 آبان ماه برگزار شد.
وی با اشاره به عدم حضور یک راهنما و مترجم در مسابقات تاکید کرد: قرعه کشی در این مسابقات روی صحنه و توسط شرکت کننده انجام شد و هر تذکر به قاری توسط یک زنگ اعلام می شد.
پورمعین که در این مسابقات حنانه خلفی را در کشور امارات همراهی می کرد در ادامه اظهار داشت: به صدا در آمدن زنگ در میان مسابقات باعث ایجاد دلهره و استرس برای شرکت کننده می شود.
وی با بیان اینکه این مسابقات به صورت حفظ و احسن الاصوات برگزار می شود، تصریح کرد: حضور راهنما و مترجم برای متسابقین ضروری به نظر می رسد این در حالی است که در این مسابقات یک مترجم فقط برای تورهای گردشگری شرکت کنندگان را همراهی می کنند.
حجت الاسلام حسینی در ادامه با بیان اینکه ما هنوز در فرایند برگزاری مسابقات در کشورهای دیگر به یک سازمان جهانی نرسیده ایم، گفت: به طور مثال در داوری و ارزیابی مشکلات بسیاری وجود دارد به طوریکه گاهی اشخاصی برای داوری فرستاده می شوند که مجوز کافی ندارند و اصلا داور نیستند.
وی با بیان اینکه ما هنوز به استاندارد واقعی در این زمینه نرسیده ایم، خاطرنشان کرد: نمایندگان ایران در این مسابقات علاوه بر رقابت باید سفیر فرهنگی ایران باشند چه رتبه کسب کنند و چه نکنند و من به این نکته قائلم که باید این مسابقات موشکافی شود که چطور نمایندگان ایران بدرخشند.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه حضور قاریان در کشورهای دیگر با هدف انتقال دستاوردهای قرآنی ایران است، اظهار کرد: بنابراین عملکرد خوب، توجه به استاد راهنما و ارزیابی داوران در این مسابقات باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.
پورمعین همچنین با بیان اینکه از مجموع 156 مسابقه جهانی بعد از انقلاب 56 عنوان رتبه اول و در مجموع 71 عنوان روی سکوی اول تا پنجم داشتیم، تصریح کرد: برگزاری دوره های اردوهای آموزشی و آماده سازی متسابقین و شبیه سازی مسابقات برای شرکت کنندگان قبل از برگزاری مسابقات بسیار ضروری به نظر می رسد.
وی با بیان اینکه آماده سازی شرکت کنندگان برای میکروفن یک اصل به نظر می رسد، گفت: در کشور امارات که بسیار گرم و شرجی است در نوع تغذیه و پوشش متسابقین اصلا توجه نشد که این یک خلا می باشد، بچه ها یا مریض می شدند یا نمی توانستند غذاهای آنجا را بخورند.
در ادامه این نشست علیرضالو شرکت کننده در مسابقات امارات، ایاضی شرکت کننده در مسابقات کویت و فراهانی شرکت کننده در مسابقات سودان به بیان نقطه نظرات مثبت و منفی این مسابقات پرداختند.
ججت الاسلام حسینی در پایان با بیان اینکه نشست بررسی مسابقات قرآن کرواسی، ترکیه و روسیه در آینده ای نزدیک برگزار می شود، گفت: تمامی نظرات حافظان قرآن کریم را محترم می دانم و امیدوارم تمامی مسائل با برگزاری این نشست ها برطرف شود.
وی ادامه داد: لازم است حداکثر استفاده از فضای فرهنگی و تبلیغاتی در کشورهای برگزار کننده بشود و این ممکن نمی شود جز با برگزاری نشست های تحلیل و بررسی، باید این گفتمان در فضای جامعه قرآنی حاکم شود.
نظر شما