به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی امروز 22 آذر در نشست خبری نخستین همایش تجاریسازی خدمات گردشگری اظهار داشت: تلاش می کنیم تا اقتصاد گردشگری به بحث ملی تبدیل شود و در این راستا بحث های زیرساختی و مسایل اقتصادی و تمام زنجیره های خدمات گردشگری باید انسجام و پیوستگی مناسبی داشته باشند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه مرحله اول توسعه زیرساخت ها را پشت سر گذاشته ایم، خاطرنشان کرد: گردشگران خارجی برای بازدید از ایران استقبال خوبی داشته اند.
وی با بیان اینکه گردشگران داخلی و مسئولان کشور برای توسعه گردشگری داخلی اهتمام ویژه ای دارند، خاطرنشان کرد: برجام باعث ایجاد آرامش در روابط بین المللی ایران شده است.
رحمانی موحد با بیان اینکه برجام گردشگری ایران را توسعه داده است، اظهار داشت: حوزه گردشگری الکترونیکی امروز حجم بالایی را در دنیا به خود اختصاص داده است.
معاون گردشگری با بیان اینکه با ورود گردشگران خارجی به ایران عرض زیادی وارد کشور می شود، تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا از ظرفیت گردشگری به عنوان عنصر صادراتی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه سواحل جنوبی ایران از ظرفیت های بالقوه ای برای توسعه گردشگری برخوردار هستند، خاطرنشان کرد: می توان با ارایه بسته های تشویقی از سوی دولت انگیزه سرمایه گذاران را برای توسعه کمیت گردشگری در این مناطق افزایش دهیم.
وی اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم با برگزاری همایش تجاری سازی خدمات گردشگری به الگو و فرمول خاصی برای حضور و مشارکت بیشتر شرکت های سرمایه گذار و فعالان اقتصادی در صنعت گردشگری دست یابیم.
رحمانی موحد در ادامه با اشاره به آمار گردشگران خارجی پس از برجام به ایران گفت: ورود گردشگران خارجی در قالب تورهای توریستی پس از برجام حدود 30 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: از سال 91 تا 94 ورود گردشگر خارجی به کشور 10 درصد رشد داشته است و این در حالی است که تعداد گردشگران سال 91 حدود 4 میلیون و 70 هزار نفر بوده است به 5 میلیون و 200 هزار نفر در سال 94 افزایش یافته است.
رحمانی موحد با بیان اینکه موضوع گردشگری به برنامه پنج ساله توسعه مناطق آزاد اضافه شده است، خاطرنشان کرد: برخی اسناد بالادستی نظیر سند چشم انداز، قانون ها و برنامه ششم توسعه، سیاست های ابلاغی و تکلیفی به عنوان موتور متحرک صنعت گردشگری یک کشور محسوب می شوند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه همه طرح ها و دستورالعمل ها در حوزه ملی، منطقه ای و استانی باید پیوست گردشگری داشته باشد، تصریح کرد: بر این اساس سیاست ها باید در راستای پیوست گردشگری تنظیم شود و اگر دستگاهی خارج از این سیستم حرکت کند مسلما صنعت گردشگری رشد نمی کند.
رحمانی موحد با بیان اینکه میراث ملموس، ناملموس و میراث طبیعی منابعی هستند که می توانند کشف شده و به جاذبه تبدیل شوند، اظهار داشت: جاذبه گردشگری زمانی می تواند تجاری سازی شود و سودآور باشد که به محصول تبدیل شود.
رحمانی موحد تاکید کرد: باید ببینیم کدام یک از جاذبه های گردشگری با توجه به شرایط زیرساختی توانایی تبدیل به محصول را دارند.
وی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یکی از اعضای شورای عالی مناطق آزاد است، خاطرنشان کرد: مناطق آزاد با دستورالعملی که رییس جمهور دو هفته پیش ابلاغ کرد موظف شدند موضوع گردشگری، فرهنگی و اجتماعی را به برنامه های توسعه ای خود اضافه کنند.
نظر شما